НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 115

• 82 042
  • 763
  •   1
Отговори
# 435
Аз бях пускала йод в плазма, праща се в Германия. В последствие четох, че изследване на йод в урина е по-достоверно. Но то пак е еднократно взимане на проба и без предварително натоварване.

Айнщайн, мисля че трябва да уточниш колко яйца си сложила на омлета, дали си му сложила масло, кюфтетата само от месо ли са и т.н. Тези на вид малки подробности всъщност могат да определят дали си имала достатъчно мазнини и какво ти е разпределението на макронутриентите. Но дори и така описано, менюто ти едва ли надвишава 1000 калории. Като разпределение може и да достигаш 60% мазнини.

# 436
  • Пловдив
Dejie,не знам,доктора говори ,показва ми нещо на монитора, вика " нищо страшно, ще ти изпиша нещо и след три месеца пак ще се видим". Аз, честно казано,  се бях ошакала и не питах защо.

# 437
  • Варна
Аз бях пускала йод в плазма, праща се в Германия. В последствие четох, че изследване на йод в урина е по-достоверно. Но то пак е еднократно взимане на проба и без предварително натоварване.

Айнщайн, мисля че трябва да уточниш колко яйца си сложила на омлета, дали си му сложила масло, кюфтетата само от месо ли са и т.н. Тези на вид малки подробности всъщност могат да определят дали си имала достатъчно мазнини и какво ти е разпределението на макронутриентите. Но дори и така описано, менюто ти едва ли надвишава 1000 калории. Като разпределение може и да достигаш 60% мазнини.

В омлета слагам по две яйца,но мисля,че вчера или онзи ден яйцата бяха с по два малки жълтъка,ако има значение.Пържих го с масло.Кюфтетата са купени и като гледах за 100грама май пишеше 3,4гр въглехидрати,но не съм сигурна.

# 438
  • UK
Dejie,не знам,доктора говори ,показва ми нещо на монитора, вика " нищо страшно, ще ти изпиша нещо и след три месеца пак ще се видим". Аз, честно казано,  се бях ошакала и не питах защо.

Бих потърсила и друго мнение на твое място и не бих пила дуфастона току така. Аз също имам поликистоза. Прочети повече за заболяването в нета. Да не би да е казал, че имаш киста на яйчника, а не поликистоза? Различни неща са. 

# 439
Кам, идеята на тези 50 мг, които се изпиват, е да се види каква част от тях ще се изхвърлят за 24 часа - имаше някакъв процент, май 90%, който е долната граница: ако изхвърленото количество е 90% или повече, значи организмът е наситен с йод, а ако е по-малко, значи има недостиг. Има и едно допълнително условие: ако имаш симптоми на дефицит, но изхвърленото количество е 90% или повече, това вече говори за проблем със симпортерите и тогава препоръчват да се приемат високи дози витамин С (от порядъка на 3-4 грама на ден). Май имаше и още нещо конкретно за симпортерите, трябва да видя.

Намерих го, това е: http://www.optimox.com/iodine-study-21

# 440
  • SA
Да, Шоки, точно така. Според мен когато се изследва  концентрацията на йод  в 24 часова урина, с тази стойност и общото количество урина може да си изчисли колко милиграма йод е отделен за тези 24 часа. Това бях намислила да направя, но така и не го осъществих.

# 441
  • Пловдив
Dejie,
Скрит текст:
аз си имах и оплакване - последните два цикъла след спиране на кървенето, получавах зацапване при посещаване на 00.Доктора при прегледа  на ехографа ми показа множество петънца и каза : "Виж защо кървиш , има много кистички" . И тогава спомена поликистоза ... Иначе проблем с цикъла нямам , на 28-29 дена е, усещам си и овулацията кога е. От снощи чета за Дуфастон и поликистоза и изобщо не ми се почва да го пия. И без това трудно се разделям с килограмите, цикъла ми си е ОК , остава и пак да почна да качвам  #Cussing out

# 442
  • София - Варна
А какво мислите за iodine patch тестовете?

Станимира Д, да не би това да са антралните ти фоликули?
Една приятелка, преди да започне да прави опити за бременност, реши да иде профилактично на ехограф. И онзи ѝ казал, че има множество кисти по яйчниците и по-вероятно няма овулация. А тя си е с точен цикъл и всичко точно. Никога не беше имала проблеми. И веднага забременя след прегледа. А после братовчедка ѝ, която е гинеколог в чубжина, видяла снимката от ехографа и казала, че това са ѝ антралните фоликули. Mr. Green И че нищо ѝ няма.

# 443
Африканчо, това е доста ненадежден метод, защото йодът така или иначе е доста летлив и се изпарява бързо. Вярно, че на някои петното им стояло дълго, на други - само час-два, но не може да се разчита на резултата, така съм чела.

Станимира, за диагностициране на поликистоза има критерии - трябва да са изпълнени 2 от следните 3 условия: 1) цикълът да е спрял напълно или да идва нарядко; 2) повишени мъжки хормони; 3) множество кистички по яйчниците. Само с една ехография не може да се постави диагноза СПКЯ. А и дори това да ти е диагнозата, Дуфастонът не решава проблема, нито пък противозачатъчните го решават, ако по-нататък ти предложат противозачатъчни.

# 444
  • UK
Станимира, не бих го пила на твое място. А симптомите на поликистозата се овладяват с овладяване на теглото. Смешно е аз да го казвам, но ако водиш активен живот, движиш се, храниш се нисковъглехидратно и контролираш теглото си, ще си ок без лекарства. Много жени дори не разбират, че имат поликистоза. Сега на този акъл бих се решила на хормонално лечение на твое място само при сериозни симптоми, липсва на овулация при опити за забременяване, изключително наднормено тегло, много нередовен цикъл, силно нежелано окосмяване и т.н. и т.н. и след допълнителни прегледи и следене и друго мнение. С тази диета си на прав път, лекарите такъв режим на хранене изписват при поликистоза, аз съм ходила по лекари и нутриционисти тук.

Скрит текст:
Аз получавам зацапване до 14 ден на всеки цикъл от раждането на второто ми дете насам, изписаха ми някакви хормони, щях да умра докато ги пих и го спрях на втория месец. Бях нонстоп като бременна или в пмс, сутрешно гадене, безсъние, нервност, бях близо до страхотна депресия.

Съжалявам за отклонението.

# 445
  • Бургас
Айнщайн, аз използвам същото приложение, за да следя как се храня. Но въвеждам всяко нещо поотделно - например салатата ми е 100 гр. домат, 100 гр. краставица и 10 мл. зехтин, омлетът въвеждам като 3 яйца и ако съм сложила 20 гр. масло. Така за всички останали храни. Приложението си смята правилно. Най-добре се чувствам с 1800-2000 калории на ден, като мазнините са ми около 70%, което без приложението не бих докарала.
От какво ти излязоха толкова въглехидрати?

# 446
  • Варна
Айнщайн, аз използвам същото приложение, за да следя как се храня. Но въвеждам всяко нещо поотделно - например салатата ми е 100 гр. домат, 100 гр. краставица и 10 мл. зехтин, омлетът въвеждам като 3 яйца и ако съм сложила 20 гр. масло. Така за всички останали храни. Приложението си смята правилно. Най-добре се чувствам с 1800-2000 калории на ден, като мазнините са ми около 70%, което без приложението не бих докарала.
От какво ти излязоха толкова въглехидрати?

Благодаря! Така ще правя вече. За въглехидратите и аз не знам,например за свинско 100грама поише 7 грама въглехидрати и 3 грама мазнини,което мен ме учудва,а и явно не е трябвало да пиша шопска салата,а само продуктите тъй като ми излизат 19 грама въглехидрати и 15 мазнини и общо 190 калории.

# 447
аз като напиша свинско месо, първите предложения са с 0/ 0.2/ 0.4 въглехидрати
ако стане ще ти кача и снимка

# 448
# 449

Много се извинявам за последивателните мнения, не се получават заедно

Общи условия

Активация на акаунт