НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 115

• 81 450
  • 763
  •   1
Отговори
# 690
Това за зумбата е смехотворно, разбира се, познавам десетки момичета, които ходят на зумба, и как да кажа по-необидно- не им личи, че спортуват, ако режимът се спазва без компромиси- можете да изглеждате по-добре от тези, които ходят 5 пъти седмично на зумба, но се хранят въглехидратно.

# 691
  • София

Аз олиото (в салтите) не съм го спирала и това не ми попречи да сваля 2кг дотук. Е, не знам дали ако не бях консумирала олио нямаше да съм примерно 3кг надолу. Ама и то с този ретро кантар  Joy Направо нямам търпение да дойде дигиталния.

Олиото не се спира заради килограмите, а защото е кофти мазнина. Води до възпаления и прочее.
И изобщо, по-голямата част от препоръките на режима, са за подобряване на здравословното състояние като цяло. Отслабването е само страничен ефект от контрола върху захарта и инсулина.

Днес се премерих и се оказа, че от началото на лятото съм свалила 2 килограма без да искам. Сега съм 52, което за мен е психологическия минимум. Хубавото е, че мускулите се очертаха, което значи, че сваленото са чисти мазнини.

# 692
Браво!
Аз още чакам да ми се виждат/очертаят мускулите. Дано ми се случи в тоз живот.

# 693
Аз май наистина много се разприказвах  и е време да спра Rolling Eyes Някак не ми харесва личният ми опит да бъде категоризиран като 'смехотворен'. Който иска да вярва.
Иначе за частта с пухкавите, но иначе активни физически хора - тук съм съгласна. Ако аз се храня по НВ-ВМХ, a друга жена се храни с въглени, тогава резултатите при мен ще са много по-добри, отколкото при нея (друг е въпросът дали при нея ще има изобщо някакъв резултат) Peace

Assos, браво на теб! Организмът, може би най-добре си знае кога да спре да отслабва. Най-важното е да се чувстваш добре, а и да се харесваш.

Най-главната причина, заради която започнах режима е да се отърва от тези килограми, които са ми пречка. А това, че режимът влияе благотворно на здравето е само в плюс. При хората с болести е обратното и съвсем разбираемо.

Ще минавам да се отчитам от време на време откъм кг.
 bouquet

# 694

Моите уважения,но от половин лъжица олио на ден нищо няма да ми стане,че съм сложила малко да си сваря зеленчуците или салатата.Много хора са категорични,че от зумба се отслабва.Разбира се съм далече от мисълта,че ще стане с 1-2 седмично и без поне минимално ограничаване в яденето!.Но съм убедена,че ще се отслабне ако има и режим,а пък ти танцувай  на ден по 1 час,всеки ден да видим дали няма да има ефект.
Мене ме спира само срама да се запиша на зумба (много съм схваната в краката).Тук е 3 пъти седмично.Ако реша да се пробвам съм сигурна,че ще има ефект и за теглото и  тонуса и за здраве и настроение.Друг е въпроса,че съм изключителен мързел и адски неспортна натура и това от години не мога да го победя.Не мога да се накарам да въртя дори велото в нас.Не мога да превърна спорта в навик и това е.Много пъти съм опитвала.Идеи в тая насока да имате?

# 695
  • София

Моите уважения,но от половин лъжица олио на ден нищо няма да ми стане,че съм сложила малко да си сваря зеленчуците или салатата.Много хора са категорични,че от зумба се отслабва.Разбира се съм далече от мисълта,че ще стане с 1-2 седмично и без поне минимално ограничаване в яденето!.Но съм убедена,че ще се отслабне ако има и режим,а пък ти танцувай  на ден по 1 час,всеки ден да видим дали няма да има ефект.
Мене ме спира само срама да се запиша на зумба (много съм схваната в краката).Тук е 3 пъти седмично.Ако реша да се пробвам съм сигурна,че ще има ефект и за теглото и  тонуса и за здраве и настроение.Друг е въпроса,че съм изключителен мързел и адски неспортна натура и това от години не мога да го победя.Не мога да се накарам да въртя дори велото в нас.Не мога да превърна спорта в навик и това е.Много пъти съм опитвала.Идеи в тая насока да имате?

С времето ще усетиш нуждата от повече движение  Peace Като за начало ходи повече пеша и не ползвай асансьори. Можеш да направиш предизвикателството на Инес за мобилност, има и загрявка  Hug https://www.youtube.com/watch?v=XeUmplnKbeY

# 696

Скрит текст:
Аз съм писала неведнъж, че допреди 2 години бях тотално скарана със спорта, с движението, абе, с каквито и да било наченки на нещо различно от мързел.    Mr. Green
През 2013 година правих някакви жалки опити със зумба (да, ефект има, ама основно в стягане и тонизиране, откъм кг не забелязах нищо такова, но може би се дължи на факта, че опитите ми наистина бяха жалки, и като брой, и като интензивност).
Та, миналата година през март стартирах ВМ НВХ.Само 2 месеца след това усетих прилив на невероятна енергия.Започнах да ходя.Всеки ден увеличавах километрите.Не насилствено, просто трябваше някъде да изразходвам енергията.ВЪзобнових и зумбата есента някъде...от няколко месеца насам започнах и упражнения у дома, редувам ден зумба с ден гимнастика.Е, пропускам и дни, когато имам повече от 10 км ходене дневно.
Та, при мен желанието за каквото и да е движение си дойде естествено като следствие на режима.
В неделя например с моя мъж ходихме повече от 10 кг, прибрахме се, а аз имах желание за още движение, та си направих и половин час зумба.    Laughing
Често ми се случва, когато е дъждовно и студено, да реша, че не ми се излиза в дъжда, обаче:просто не ме свърта, липсва ми движението и си взимам чадърчето и пак си навъртам км.
Луда работа...    Joy
Изводът за мен е:яжте повечко мазнини, тя енергията сама ще дойде .

Пп:пролетта доста често излизах и да тичам, сега ми е доста горещо.Смятам есента да подновя джогинга.

# 697
  • София
Заковах пирона в ковчега на последните 5-6 кила- поръчах велоергометър Grinning Много съм доволна, че ще се срещнем пак с него след години пауза. Иначе и аз като Амур обичам да ходя. И сега с количката и преди ходех много. В София се придвижвах пеш, рекордът ми е 28 километра за ден.
Мис, само трябва да започнеш. После тялото самО си иска спорт и движение. Започни с малко като времетраене и постепенно увеличавай. Организмът ти сам ще те подтиква после да го правиш всеки ден.
Консерва, сЕди си тука бе Simple Smile Пиши си, аз ще те чета Sunglasses
Давайте по-ведро и лежерно! Това също е добре за здравето! Grinning

# 698
  • София
Какъв велоергометър поръча? (И аз обмислям такава покупка... )

# 699
  • София
Кетлър Сайкъл П. Намалени са в Спорт Депо.
В сравнение с предходният ми, този е направо супъ-дупъ егати машината Laughing

# 700
На нашето вело съхнат хавлиите
Кростренажора повече го харесвам и повече се изпотявам на него
И от двете качвм обиколката на прасеца,  без видим резултат в обиколката на екватора

# 701
  • София
доволна съм днес от нисковъглехидратния си пазар  bowuu
благодаря на който спомена бадемовото брашно от ДМ /от 13 на 9 лв./
взех си и бадемов мус /от 17 на 13 лв. 250 гр./ - М 52 гр. - Б 21 гр. - В 6.7 гр. на 100 гр. - невероятно е вкусно!
Ходих днес до 2 ДМ-а и нямаше брашно  Sad Ти от къде го взе? newsm78

# 702
Имам велоаргометър от близо 2 години.Много е полезно,нали се води кардио,гори  се,и то навсякъде.Но само трябва да започна.Ако седна и гледам Тв мога и повече от 30 минути да откарам-това за мен е хитринката-не гледаш постоянно минутите и километрите,(аз все ги гледам,колко съмр навъртяла)а си зяпаш в тв-то и то си минава неусетно времето.На мен така ми е по-лесно,иначе ми става скучно.Но го правя от дъжд на вятър.Започвам с по 10 мин.,стигам до 30 след няколко дни.И се отказвам.Сега и покрай бебето съвсем-все нещо друго има-къпане,ядене,вечер сериал,книга... тъпото и,че се чувствам супер добре ако се натоварят повече,все едно тялото ми лети...И виждам,че е супер ама на...пусти мързел.
Колега на ММ е отслабнал 20 кг за една година с лек режим и само с велото всеки ден по 1 час.Цаката там е да въртиш поне по 30 мин на ден и да увеличаваш бързината на въртене.,постепенно.Яд ме е,защото не се изисква нищо от мен-ей го сега ме гледа отсреща велоаргометъра,в къщата ми е,и не ми коства нищо да покарам.Явно ми трябва някаква много сериозна мотивация.Мислех,че я Имам,ама може би не ми е достатъчна.Преди две години ходех всеки ден по 4 км до вилната зона,имаме страхотна природа.С майка ми всеки ден пеша.Беше станало навик.После тръгнах на работа в София и спряхме.И сега искаме да почнем пак да ходим,но ще трябва да е с количката 😁
Според мен велото е чудесна инвестиция И за жени и за мъже става.А пък на жените не ни е нужен друг уред,този е достанъчен.Моят е от Sport depot,около 170 лв беше.

# 703
  • Варна

Това е за днес

# 704
  • Варна
Преди малко обаче изядох едно малко парче пъпеш.Нямам представа колко тежеше,но беше с дължина 6-7 см и ширина 4-5см

Общи условия

Активация на акаунт