Мнения за 125 СУ "Боян Пенев", Младост 1 - IIІ част

• 116 474
  • 814
  •   1
Отговори
# 735
Не, само 10то е прилежащ район.

# 736
  • София
Моля за вашето мнение, тъй като не е изнесено класирането за първи клас за 2019-2020г и немога да си направя изводи. Какви са шансовете за прием на дете в първи клас, което е от съседен район, примерно Младост 2? Това е четвърта група с 5 допълнителни точки.
Има ли изобщо шанс за прием в паралелка с английски или немски на някое класиране?

Също така при кандидатстване само едно желание ли се посочва?
Съседен е района само ако районно ви е 10,  145 или 118. Тогава получавате 5 бонус точки. Кое ви е районното? Защото ако сте в младост 2 едва ли е 10-то, но пък за 10-то ще имате 5 бонус точки.

В списъка на прилежащите райони за 125то училище са включени и районите на 128 и 38 мо. Или аз греша? В този случай  ще получим допълнително 5 точки. Ние сме към 128мо.

Ха. Променили са го. И 128 е вкл. https://www.sofia.bg/documents/20182/7637888/Гранични-прилежащи-райони-1клас-2020-2021.pdf/29556313-9296-4253-b42f-3010c64b3ef6 Еми супер. Честито!  Преди не беше. Дори на сайта на 128 не така. Явно е новост.

Последна редакция: нд, 06 дек 2020, 18:09 от kosi_bosi

# 737
  • Някъде там...
За 1-4 клас бих препоръчала да изберете най-близкото квартално училище. На пешеходно разстояние, така че към 3-4 клас детето да се прибира само. С една смяна. Със занималня за всички класове (ако имате нужда от такава). С празни раници, защото всичко стои в шкафчетата в училище.
В това отношение и 128, и 39 са добри за начален етап. Малки училища, спокойни. Има стол, охраната знае визуално кой на кого е родител. Класовете са по 3-4-5 във випуск, като след 7-ми клас са по 1-2-3.
Важна е учителката! Ако намерите добра такава в 128 или в 39, не се чудете!

# 738
  • Пловдив/София
Една смяна ми е важно, сутрешна, по принцип и българско школо ни е близо, но съм на кантар дали си заслужава таксата. Часовете по език са много и наистина го научават, спорт и допълнителни дейности също несравними, но напоследък класовете са големи, а и задължителното целодневно е понякога минус, тъй като имам възможност някои дни да го взкмам по-рано (поне засега). За съжаление няма пишещи с опит например 125 и Школо, за да сравнят, много крайни позиции са - или твърдо за, или твърдо против частното.
39то е с много лоши резултати след 7 клас и доста деца съд СОП, не ми е съвсем опция, но за 128 имам колебания.

# 739
Записвай го там, където ти си усещаш, че е вашето училище. Чуждите мнения могат да са най-различни и, както някой да е много доволен от училище/учител, така друг да е на обратното мнение.
Много е грозно изказването ти за деца със СОП. Повече няма да коментирам.

# 740
  • Пловдив/София
Не се познаваме, нищо грозно няма в изказването, аз работя с такива деца и са прекрасни, направо разцъфват с нужното отношение. Но е факт, че в повечето случаи не е осигурена нужната подкрепа, както в други държави, което в зависимост от случая може да води до много шум в класа, агресия, всякакви проблеми, за което не са виновни децата, а системата. В клас от 28 деца 2-3 със СОП не става. В клас от 15 с ресурсен учител е друга ситуация. Надявам се да е по-ясно сега.

# 741
М, да, от грозно изказването стана отвратително. Дай да ги затворим тези деца, нямат място след вашите "мамини златни съкровища"..... Нямам думи....и това от някой, който работи с такива деца. Явно ги "приемате" само, когато не пречат на останалите. Да ги скрием там някъде по институциите без възможност за приобщаване към обществото, нали... няма човек, няма проблем.

# 742
  • Пловдив/София
Явно пишем на различни езици. Кое в изказването за малки класове означава затваряне по институции? Мястото им е напълно сред другите, но с над 20 деца с или без СОП се работи трудно. Още от детската градина групите по 30-35 деца за мен са подигравка към децата.
Много оф топик стана, нека трият, коментирсм само защото ми е важна темата и ме жегва, че така накриво съм разбрана.
Имам чувството, че само защото споменах частно училище се започна със злоба. А всъщност точно моето дете е на граница да има дефицит на вниманието и затова избирам внимателно.

# 743
Какво общо пък има частното училище?
Записвайте си детето, където решите. На хора като Вас все някой им е виновен. И мога да Ви уверя, че точно децата без СОП създават по-големи проблеми.

# 744
М, да, от грозно изказването стана отвратително. Дай да ги затворим тези деца, нямат място след вашите "мамини златни съкровища"..... Нямам думи....и това от някой, който работи с такива деца. Явно ги "приемате" само, когато не пречат на останалите. Да ги скрием там някъде по институциите без възможност за приобщаване към обществото, нали... няма човек, няма проблем.

Чисто писане "наизуст" и абсолютна липса на информираност, и опит с такива деца....

# 745
Чисто писане "наизуст" и абсолютна липса на информираност, и опит с такива деца....

Ахъм, далеч по-информирано е да напишеш:

39то е с много лоши резултати след 7 клас и доста деца съд СОП, не ми е съвсем опция.......

Чудно просто......нямала против децата със СОП, стига да не са в класа на чадото......

Веселина, сигурно и ти си на същото мнение. Нека си остана неопитна и неинформирана с децата, но поне не съм такъв лицемер като теб и Пипито......

# 746
Страшно лицемерие ме гони, като ми се налага да виждам нещата от първия ред Satisfied
В къщи си имам подобен (доста по-лек) вариант и знам какви усилия и време коства това...
Нашите училища И учители НЕ са нито подготвени, нито пригодени, нито работят в тази посока, да може ВСЯКО дете да учи в тях. Това води до множество проблеми за всички участници и е абсолютно неграмотно да се твърди друго.
Да, повече от 2-3 деца със СОП в един клас Е проблем. И това не е лицемерие, а факт!!
Има стандарти по колко такива деца трябва да се падат на един "нормален" учител, за да не се създава проблем за цялостния учебен процес. Ако се налага да са повече, има варианти но в много училища не ги подсигуряват.
Да не говорим, че тези деца не се появяват изведнъж в училищата и тогава е късно да се разбира за техните проблеми. Това трябва да става в подготвителните групи на ДГ, където да се прави обследване от специалисти (и психическо, и двигателно, и т.н.) на всеки един бъдещ първокласник доколко е готов за училището.
Защото когато едно дете не се е научило поне да чете срички в ДГ, е трябвало да му светне на някой червената лампа.... А не тепърва в първи клас да се хвърляме в драмите, какъв е проблема и как да се реши.
Да не продължавам, че мога да пиша до сутринта...
Но е добре, човек като раздава наляво и надясно разни глупави квалификации и формирането на мнение по дадена тема е на база няколко прочетени заглавия във ФБ, поне малко да се замисля какви ги пише.... Animal Sheep

# 747
Лицемерие е да се казва "Аз работя с такива деца, но не желая детето ми да е в един клас с тях!" . В крайна сметка всички имат място под слънцето и не смятам, че трябва да определяме един клас за "лош" или училището "не е опция", понеже има деца със СОП. Родителите на тези деца ще полагат повече грижи и упоритост, допълнителни занимания с детето с ресурсен учител или каквото е нужно. Яд ме е на подобни индивиди, за чието "злато" всички други са им под нивото, щото може да имат нужда от допълнително внимание. И, да, лицемерие е.....мога и с други думи да го определя, но ще се въздържа.
Щом смятате 2-3 деца със СОП за голям проблем в клас, какво е решението според вас? Да ги "насочим" някъде, за да не пречат, така ли? 

# 748
Ох, след 12-19 години учене, просто да се чудиш как не може да се чете с разбиране елементарен текст.

# 749
Ох, след 12-19 години учене, просто да се чудиш как не може да се чете с разбиране елементарен текст.
Личните нападки са чудесно средство, когато човек няма какво друго да каже.....

Каквото и да напишете, факт е, че госпожата търси училище с деца без СОП, щото, видиш ли, ще пречат на златото да се развива. Същата обаче работи с такива деца......чудесно! Родителите им дали знаят мнението ѝ?

Знам, че е трудно да се обучават в обикновен клас, но това е грижа на техните родители, не на въпросната госпожа.

Общи условия

Активация на акаунт