Любители на кучета - 73

• 45 156
  • 762
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте момичета,
Благодаря ви за милите думи  Hug Heart Eyes bouquet

Духче, мога да споделя това, което ми е казвал доктор. Относно изхождането- има го, когато има какво да изгожда, не е притеснително да няма изпражнения 2-3 дни даже, няма риск от натравяне, както при хората. Може би добре усвоява храната и не остава за изходен материал. Колкото до пишкането- със сигурност е притеснително. Няма животно, което да е добре хидратирано и да няма нужда от изпишкване. Има големи животни, които си вършат работата по 1 или 2 пъти за денонощие, не е много, но звучи нормално.
За храненето, понеже е слабичка е хубаво да й създадеш режим и да храниш на точен час 3-4 пъти на ден. Аз лично това със стоенето на купата не го одобрявам, защото храната (когато даваш смесено гранула и готвено) може да се развали, не знаеш колко и кога изяжда, а и поне при нас малкото се лигави, когато вижда, че има в купичката по цял ден.
С толкова лекарства е хубаво да се посъветваш с доктора ви за включване на пробиотик.
Дано всичко мине бързо и Джина да подскача щастлива и здрава в най- близко бъдеще  Praynig

# 196
Не яде това същество и това е. Оставям й купата има месо варено свинско от вчера. Вчера го яде, днеска не ще. Ако ще. Яла е сутринта една моя шепичка гранули - а моите са малки. Пие вода. Кръвните някои са над нормата, но нищо притеснително, ще ги проследяваме.
Утре пак сме на инжекции... 8 -ми ден Sad

Благодаря за съветите.

# 197
Браво на момичето, ще се пребори с гадната болест. Не и се тормози за апетита, тя сега се лекува и за това не яде много. И при хората е така, когато сме болни нямаме кой знае какъв апетит.

# 198
  • София
ама една шепа гранули не са малко
на възрастно куче над 40 кг му се полагат около 300-400 грама дневна порция в зависимост от храната
и това при зраво, ядящо си всеки ден така куче
на нея и се е свил стомаха от дългото гладуване и няма къде да сложи много
освен тов гранулите се раздуват и стават бая по големи мокри та допълнително запълват

и подкрепям казаното по-долу
направи и някакъв график и го спазвай, така ще ви е по-лесно и на двете

# 199
Ама момичета, аз съм метър и 60, с 37 номер обувки, шепата ми е не повече от 50 гр., гранули. Ще ги премеря после. Мен ми създава проблем с яденето, понеже хапчетата трябва да пие и й ги слагам в храната. Да, ще опитам с график. Сега пак варя рагу, от гранулите не иска, сигурно й е топло. Не знам явно сега ще й прибера храната и ще изчакам да стане хладно и ще й дам. Малко ще удължа антибиотика с 2-3 часа от последното даване ама... нали не е фатално? Че ще гледам бебето на една приятелка и няма да успея да й го дам точно на 12-тия час и тея розовите хапчета.
Ясно, правим график, купа с храна денонощно - йок. За сега гранули и месо. Дано да прояде тва животно!

Мерси! Слушам и изпълнявам.

# 200
Не яде това същество и това е. Оставям й купата има месо варено свинско от вчера. Вчера го яде, днеска не ще. Ако ще. Яла е сутринта една моя шепичка гранули - а моите са малки. Пие вода. Кръвните някои са над нормата, но нищо притеснително, ще ги проследяваме.
Утре пак сме на инжекции... 8 -ми ден Sad

Благодаря за съветите.
Хъскито на сестра ми в жегите не ядеше с дни и лежеше само.Живо и здраво куче.
Според мен гледай общото състояние и щом лекарите не се притесняват,успокой се и ти . Simple Smile

# 201
 Mr. Green факт. Трябва си  Hug

# 202
Духче, на малката й готвя постоянно прясна храна. И ние сме така- един ден с апетит, после с търпение... Много е неприятно, когато са с капризен апетит, а и имай предвид, че Джина е наясно, че в бъдеще ще й се угажда  Joy За съжаление и аз, както всички останали съм страшна паника и докато не съм сигурна, че е просто каприз или от топлото не се примирявам.
Тя със сигурност няма да започне да яде изведнъж дажбата, която трябва на ден, защото е със свит стомах, с доста медикаменти, а и времето е ужасно топло. С график за нея ще е най- добре, но помисли и за пробиотик, защото стомахчето й със сигурност има нужда.
За антибиотика- недопустимо е да се даде по- късно! Може да се даде по- рано, например 30 минути или час, но не по- късно. Доколкото знам от баба ми (която е медицинско лице) се спира действието и обезсмисля терапията- винаги ми го повтаря. Може би много хора не биха счели това за фатално, но предвид състоянието на Джина трябва да си много точна по отношение на даването на лекарствата  bouquet

# 203
Благодаря на всички ви!
Аз осъзнавам,че животното е в стрес. За няма и седмица тя претърпя много. Взех я от мястото, в което живееше година и нещо и където са я хранили веднъж на ден с човешка храна. Родила е. Болна е и то тежко. Живее в апартамент, карам я с кола всеки ден, бият й инжекции, преживява не малко. Търпелива съм. Изакала се е в моята стая, не й се карах, дадоха й лаксатив, нормално е, да не може да се въздържи.
Просто и аз самата преживявам не малко в собствения си живот и понякога изперквам. Посветила съм й се и я гледам като дете, лигавя я, гушкам я, тичаме из двора и й говоря. И аз имам да уча много как да й създам навици, режим, възпитание, кога да се шашкам и кога не. Ако обстоятелствата бяха нормални, нямаше да й угаждам толкова с храната. Ще яде ако е гладна, ако не да не яде. Храната е качествена и хубава, но сега се боря да оцелее и се налага да я глезя, най малкото, за да си изпие лекарствата. Много промених в седмицата началните часове на хапчетата, но първия ден й ги дадох в 12 на обяд, нямах сили да ставам и посреднощ в 12 за да й давам. Антибиотка й го биеха на инжекции, от сутринта й го давам на хапчетата. Дадох й го в 8, сега ще й го дам в 6. Няма как, обещала съм, пола съм ангажимент за това детенце днес, ще балансирам и това е. Ако не иска да яде ще й го намирам в гърлото. Надявам се с времето да нормализирам нещата.
Благодаря за съветите и напътствията ви!

# 204
Духче, подкрепям предишните мнения. Купата с храна никога не се оставя, защото знаят, че винаги има манджа под ръка и се лигавят. По-добре слагай по 3-4 пъти на ден купичката на земята, но не повече от 10-15минути. Ако не яде и огладнее после ще яде със сигурност, защото знае, че храната е там за малко -това е инстинкт. А и е вярно, че явно усвоява всичко, защото има нужда да закрепне. Що се отнася до жегите - Спайки не беше ял в продължение на 5 дни миналата седмица...той е един рошав и сега го мори жегата. Накрая го заведохме да потича и да се понамокри и вечерта изяде всичко и то само гранулата, без примеси...С две думи, само това, че не пишка е обезпокоително Ето го рошльото с изстрадана физиономия

Последна редакция: сб, 24 юни 2017, 15:24 от Анонимен

# 205
DivaOrhideq, много е сладък... само за гушкане мисля, когато погледна снимката Hug  Heart Eyes Hug
Духче, не се притеснявай всичко ще отмине. Джина ще се оправи и ви предстоят само хубави мигове заедно. Всички ги глезим, като деца. Кая е вече на една годинка, а още я третирам все едно е бебе. Някой път пренебрегвам себе си, нямам време да се храня или да спя. Трябва да е разходена, нахранена, измита, с оправени нокти, изчистени очички, ушички, сресана  Joy  добре, че все още нямаме и деца, че не знам как ще огрея навсякъде. Хубаво е, че голямата е при майка ми, защото с двете трудно щях да си подам носа навън  Joy
За антибиотика би било добре да звъннеш в клиниката и да се посъветваш кога да дадеш, предвид ангажимента ти  bouquet

# 206
 Hug

Лиглата яде сутринта, като й огладня дупарата.. още я мамя с месце заради хапчетата. Едни накиснати гранули хвърлих, другите омете - хитрушана е, с езиче си избира, само които й харесват. Разбира се, не се изпика и изака сутринта - къдети... заета е да скача девойката, да върти опашка и да ме дере.

Гана е овладяна!!! Казаха да не се радвам, че има риск от вторична бактериална инфекция и още някакви лоши неща, още я тъпча с една камара лекарства, обаче... ми ... жива е бе  Mr. Green Пребори се геойчето ми.
След няколко дни сме на контролен преглед.

Заглади косъма и тумбачето

# 207
  • София
като поседявате повече време навън, ще и дойде музата и за изходни работи
ние вече се научихме пъво да вършим мокрите и миризливи работи, после да се могаем по тревичката
ама в началото беше обратното

и ето ни пресни-пресни от първи срещи с рекичка
Скрит текст:

трудно се снима, че не стои на едно място
и ето ни пострекичково

и понеже съм като вманиачена майка с фотоапарат
ето малко сънени снимки от снощи
Скрит текст:
познайте кой спи редовно на дивана

ама тази сладка муцуна, как да я изгониш

и когато все пак пробвах, е няма такъв сънен вид...

и три секунди по-късно

# 208
Защо ме будииииииииииш, не те ли е срам? Милото как сънено гледа Heartbeat

Браво на Джина. Боец е тя Revolving Hearts

# 209
Оххх много я харесвам тази трътлаа.
Ми да, надявам се скоро да сложим първата ваксина и да излизаме на вън. Тесен й вече двора, а и на каишка го обикаляме заради съседката кифла. Само рано сутринта и късно вечерта я пускам.

Общи условия

Активация на акаунт