Искам да кажа ... (127)_19.06-25.06

• 77 632
  • 898
  •   1
Отговори
# 390
Сесил, ако ти се занимава купи си мрежа и двойно залепващо тиксо и действай. Зимата ги махаш.

Днес готвенето е олеле-малеле при мен. После ще разкажа.

# 391
  • някъде ... тук ...
Бърдс, няма нужда да се извиняваш. Имала си нужда, споделила си. Аз те чета винаги Simple Smile

Снощи попрекалихме с приятели с едно ципуро. Така ми се спи и едва гледам. Довечера ни чака гръцка вечер в други приятели - замаскиран 40-ти рожден ден Crazy Ще удържа, ама... хич не ми е работно в момента.
Стана ясно, че няма да готвя вечеря, нали Laughing

Захирче, сама ще ти е най-добре Hug

# 392
Ама защо се извинявате, темата е за весели и тъжни случки от живота.Както казва Шишо Бакшишо:Животът е радост и тъга Mr. Green Бърдс, теб винаги те чета с най-голямо удоволствие Grinning

# 393
  • София
Бърдс, сметаната на пилето още в началото на печенето ли я слагаш? Заквасена или течна?

# 394
      Може ли  Sunny29 да каже за бутчетата с грах, гъби и моркови, а BirdsFlu- за пилето със сметана?

Направо ми се прияде като ви чета, аз друго месо освен птиче и риба не ям, мнооого рядко- телешко.

# 395
Изгоря ми керамичния плот. Даде на късо.....
При карането на майстор се оказа, че няма да го биде. Сега съм в издирване на втора употреба, защото ще ми трябва за една година. После ще правим друга кухня на друго място и за това искам да заложа на по- евтин вариант. Дано ме огрее.

Иначе менюто е супа от патешки фенер, мезета и салати. От мен за днес толкова. И много ме е яд, когато прочетох Съни, и патешките й бутчета. Вчета минах през Лидъл за 5 минути и не съм се загледала, че да си взема и аз.

# 396
Може Simple Smile Мари, пуешки са. Мъжът ми беше на домашна патица. А в Лидл имаше и хубаво филе пуешко.
Скрит текст:
Нищо сложно - нарязах гъби, сипах малко грах и настъргах моркови. Може да сложиш и други зеленчуци, ако искаш и обичаш. Имах един замразен бульон, та сложих малко сол, черен пипер, сипах бульона, овкусих бутчетата със сол, черен пипер и малко куркума, сложих ги върху зеленчуците и пекох около час на 180 гр. Ако нямах бульон, щях да сложа вода и масло.

# 397
И аз да измоля за рецептите, че вече не знам какво да ядем.

Обожавам домати ама от тях така ми се подува стомаха, че не мога да дишам  Tired Не ми се готви, щото ме мързи и идеи нямам за готвене, пак по същата причина...

Пуснах си призива чак във фейсбук, никакви отзиви..  hahaha Всичко живо се покри!!!
 atwork Това е неустоимо предложение просто. Недоумявам защо е този нулев интерес.

Скрит текст:
Ако искате да изпробвате евроендокринните хромафинни клетки на медулата на надбъбречните жлези, централната нервна система и в ганглиите на симпатиковата част на вегетативната нервна система, под формата на синтез на адреналин, ви каня най-сърдечно на едно преживяване, което ще запомните, а именно: пътуване с мен до Търново, с шофиран от мен автомобил, в петък, 23 юни 2017 година около 16ч. Ако има ентусиаст, който желае да се пробва в новия сезон на "Страх" и да тества лимита на своята Systema nervosum, моля да изпищи сега!!

# 398
Бърдс, сметаната на пилето още в началото на печенето ли я слагаш? Заквасена или течна?

Всичко наведнъж, в началото, в йенска тенджера. Използвам течна сметана. Затварям и забравям. Като се запече, отварям, поръсвам с копър и оставям малко само отгоре, за коричка.

# 399

Всичко наведнъж, в началото, в йенска тенджера. Използвам течна сметана. Затварям и забравям. Като се запече, отварям, поръсвам с копър и оставям малко само отгоре, за коричка.

Като за малоумни и г...ръки като мен- на колко градуса и пилето обработва ли се предварително- сол или нещо друго?

# 400
  • Sofia
....Ако искате да изпробвате евроендокринните хромафинни клетки на медулата на надбъбречните жлези, централната нервна система и в ганглиите на симпатиковата част на вегетативната нервна система, под формата на синтез на адреналин,....
А? К'о речИ,Захир?  Shocked Rolling Eyes Mr. Green
Хич не се коси,ще се справиш И сама. Не е най-ок да тръгваш в боя точно в петък,но ще се справиш  Peace.Ей го къде е Търново  Peace. Аз ще пътувам, но другия петък, даже предпочитам да е в четвъртък следобед, за да избегнем засиления трафик.
Вобще не ми се дояжда на мен толкова рано като ви чета  Naughty.Тъкмо пропих кафето. Една пилешка супа може да приготвя на синковеца да има за обяд,а може-не.
БърдсФлу, откъде впечатлението,че те прескачаме? Аз пък те харесвам  Blush

# 401

Като за малоумни и г...ръки като мен- на колко градуса и пилето обработва ли се предварително- сол или нещо друго?

Сол слагам общо - на пилето и картофите. Пилето мажа по принцип с масло отвътре и отвън, но снощи не ми се занимаваше Blush
За температура нищо не мога да кажа, защото печката ми е с 1-2-3-4-5, пека на три и половина, но нямам представа това колко е. Страшна готвачка съм и аз Grinning

# 402
   Благодаря за рецептите, сега и ако ги направя, ще смая всичко живо у нас.
Но много апетитно звучат и двете!

От сутринта изядох половин чиния череши, записах си от друг форум няколко филма за гледане, записах си чинно от тази тема двете рецепти, да взема и да поработя малко Simple Smile

# 403
Днес ще направя болонезе в голямата тенджера и половината ще замразя. Аз си карам перманентно на салата с риба тон, но дечковците търсят нещо готвено. Крем-супа от тиквички също е в плановете днес, но това се прави между другото.

Да споделя каква покана за рожден ден донесе големия синковец. Голям смях падна.
Та почва стандартно : "Скъпи Едикойси, сърдечно те каня на 13-тия си рожден. Ще го отпразнуваме като си построим палатков бивак в нашата градина на дата ... , адрес ... , от токова до толкова часа. Моля, потвърди присъствие на тел.... до дата... " До тук чудесно. Но после продължава: "Моля, носи си палатка, спален чувал, изолираща постелка, фенерче, спрей против комари, шише с вода, бански, кърпа, пижама. За вечеря ще грилваме на открито, така че си носи месо и зеленчуци, подготвени за печене на огън. За подарък бих се радвал да получа пари в брой."
Та тъй...Виждала съм какво ли не по покани за рождени дни, но това определено избута всички от първото място в личната ми класация за любезно нахалство Simple Smile
Снощи детето се обади да потвърди присъствие, там ще са половината му приятели и все пак ще е весело. Нямаме палатка и нашия попита дали в палатката на някой друг би се намерило място за преспиване. Отговорът - "не, купете си палатка, всички места за спане са заети" Simple Smile
Та тъй... посмяхме се де... А палатка ще си купим, планирали сме, но не и за този рожден ден баш. Тц и пак тц.

# 404
Сбъдваща, хаха...посмях се и аз, макар да не е съвсем смешно.
За палатките и другите неща разбирам- няма как да осигуриш за 10 и повече деца палатки.
Но...да си носят и храната, която ще консумират...Хайде няма нужда.

Общи условия

Активация на акаунт