Хитринки за всякакъв случай - тема 15

• 96 235
  • 742
  •   1
Отговори
# 375
Отскоро съм в квартира с безобразно състояние на паркета, както и с дървени шкафове в кухнята, нелакирани, които също не са поддържани добре - може и да са имали лак, но по нищо не личи. Моля за съвет с какъв препарат мога да ги намажа, за да придобият поне що-годе нормален вид. За циклене, боядисване, лакиране и други засега нямам възможност и време.
Благодаря ви! bouquet

# 376
Бързате момичета, бързате, затова са етикетите, като пише химическо, няма да спестите много като го бухнете в пералнята. За 7-8 лева за почистване не си струва да се похаби топлото яке.

# 377
  • Козлодуй
Отскоро съм в квартира с безобразно състояние на паркета, както и с дървени шкафове в кухнята, нелакирани, които също не са поддържани добре - може и да са имали лак, но по нищо не личи. Моля за съвет с какъв препарат мога да ги намажа, за да придобият поне що-годе нормален вид. За циклене, боядисване, лакиране и други засега нямам възможност и време.
Благодаря ви! bouquet
Безир или не помня как се казваше ония препарат с който ни караха да търкаме паркета на класните стаи след края на учебната година паркетин ли бешеее не помня Simple Smile

# 378
Паркетин за почистване и паркетол за излъскване. Това беше едно време в училищата. Но е неприложимо, ако паркета е бил лакиран преди това. И капчица вода да падне на такъв пакет веднага побелява.

# 379
  • Козлодуй
На какъв ако попадне побелява? На намазан с паркетин ли? Simple Smile
Ами не знам ако е бил лакиран ама ако е паднал лака няма да се постигне същия ефект? Simple Smile

# 380
На паркетола побелява от водата. За да стане добре, трябва да се цикли, защото не може да няма остатъци от лака. А съфорумката е писала, че не иска да се занимава с това. Трудоемко е и скъпо. Ако е под наем няма смисъл просто.

# 381
  • София
Момичета, дайте идея как да почистя банан от бебешки дрешки. Изпрах с бебешка прах, но безуспешно. Странно, не знаех, че банан трудно излиза.
Тео бебе течен ....пробвахте ли ?

# 382
  • София
Аз пък имам по голям проблем, прах якето на дъщеря ми в пералня та и сега то стана като вестник. Моля за съвет как да възвърна предишното пухкаво състояние на якето, т.к. то е от естествен пух и нямам сушилня. В момента го оставих на сушилнята Sad
Занесете го на химическо. Ще се оправи, пак ще стане пухкаво. И аз имах същият проблем. С химическото, нещата си дойдоха на място. Сега го пера вкъщи, слагам топките, пускам сушилнята и го вадя като ново. Успех!

# 383
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Трябва ми нещо щадящо бебешката кожа, но безмилостно към петна.

лигавник  Peace
има препарати за премахване на петна на ензимна основа. това например.

# 384
  • София
Бързате момичета, бързате, затова са етикетите, като пише химическо, няма да спестите много като го бухнете в пералнята. За 7-8 лева за почистване не си струва да се похаби топлото яке.

Моето няма етикет, но то е дълга история.
Беше омазано и миризливо, просто спешно трябваше да го изпера.
Като го взема от химическото ще пиша за резултата.

# 385
 Анабел, тук във форума може да получиш и най-добрия съвет, но мнение на хазяите  имаш ли по въпроса ? Да не се получи някакъв  проблем  защо не си искала съгласието им.

# 386
  • Тра-ла-ла
На каква програма е подходящо да се изпере зимно яке с изкуствен пълнеж?! На колко градуса, с центрофуга, колко оборота или без?! Трябва ли като при пухените якета да се слагат топки за тенис? Якето прилича на това от снимката, но има и кожени елементи.
Скрит текст:

До сега по-непретенциозните съм ги прала на 30 гр. и 800 оборота, но имах фал с едно яке на Тернаова, на което пълнежът между всички 4 шева се беше събрал на топки. Може и самото яке да е било кофти изпълнение с евтини материали.

Последна редакция: чт, 05 окт 2017, 20:12 от Джулая

# 387
  • София
Какво имаш пред вид с Кожени елементи? Преди години мъжът ми имаше яке, с вата, не пух и подобни, което на раменете имаше пришити кожени елементи, гладка кожа в кафяво. Якето беше сиво. Изпрах го според етикета, но при сушенето боя от кожата се стече по якето. Грозна картина. Нищо не помогна да се изчисти. Изпираше се, но при сушенето отново се разтече.
Помислете за химическо ако е сходно.

# 388
  • Тра-ла-ла
Какво имаш пред вид с Кожени елементи? Преди години мъжът ми имаше яке, с вата, не пух и подобни, което на раменете имаше пришити кожени елементи, гладка кожа в кафяво. Якето беше сиво. Изпрах го според етикета, но при сушенето боя от кожата се стече по якето. Грозна картина. Нищо не помогна да се изчисти. Изпираше се, но при сушенето отново се разтече.
Помислете за химическо ако е сходно.
В едно химическо директно ми казаха, че рискуват с кожените елементи и единствено могат да ми го изперат, което и аз мога да направя вкъщи. Няма да го суша в сушилня. Кожите са едни елементи, за които са захванати илиците за външни копчета. Мен повече ме притеснява ватата да не се сплъсти

# 389
Не пише ли нещо по етикетите. Аз подобно яке имам като на снимката, без кожени елементи и като го изпера и слагам три тенис топки вътре в сушилнята (то така си и пише на моя етикет). На хладък въздух, става супер. Като ново. Няма събиране на пух и вата никъде. Но както казах и по-напред, взех че го сложих в топла сушилня (защото ми надуха главата тия топки да ми се джасат половин ден из вътре) и да засиля процеса и ми се стопиха космите по гуглата, а не е бил горещ въздуха. Беше топъл, понеже първия път на нещо като студен въздух ги въртях (деликеит някаква програма имам). И го окепазих де. Пак го нося, но космите вече не са косми, ами нещо степано по гуглата. Така, че каквото и да решиш внимавай много. Моята пералня има деликатна програма, не я знам на какви обороти върти по време на нея, но топла вода избрах за прането.

Общи условия

Активация на акаунт