Хитринки за всякакъв случай - тема 15

• 95 402
  • 742
  •   2
Отговори
# 660
Аз имах едни китайски боти миришещи, така и с нищо не успях да ги отмириша. Пробвах и това със содата. Може би материалът им е такъв "миришещ".

Стелки с активен въглен от скъпите, към 17-8-10 лв. са. На 2 пъти купувам обувки, които след първото обуване, миришат на пор, с тези стелки миризмата изчезва. Към 10 лв. са. След това 2 години ги носих за работа и още са здрави.,

# 661
Как мога да неутрализирам миризма от изгоряла тенджера - цялата ми кухня смърди ? Shocked

Лимонена вода, или препарат с лимон. Изпери и измий всичко, което може.

# 662
ММ си сложил червената тениска при бялото пране, което пуснах на 60*. Бяла риза на места е станала розова. Мога ли да я изчистя? Накиснах я с прах за бяло, ама...

Сложи малко хипохлорид в отделението на пералнята за белина или накисни с разреден и натопи предварително мократа риза.

# 663
В неделя следобяд изгорих млякото.  До степен, че имаше пушек и целият апартамент беше опушен. Стаите се спасиха, само заради плътно затворените врати. Но кухнята и коридора си мирише и досега на изгорено. Ужасно е. Проветрявах цяла вечер след случката и всеки ден, но и стените и мебелите в коридора и кухнята все още миришат на изгорено. Пръсках със спрей за въздух, включих електрически ароматизатор, но положението, както и подозирах не стана по-добро, но не знам какво да правя да премахна тази миризма. Някакви идеи?

# 664
В неделя следобяд изгорих млякото.  До степен, че имаше пушек и целият апартамент беше опушен. Стаите се спасиха, само заради плътно затворените врати. Но кухнята и коридора си мирише и досега на изгорено. Ужасно е. Проветрявах цяла вечер след случката и всеки ден, но имам чувството, че и стените и мебелите миришат на изгорено. Пръсках със спрей за въздух, включих електрически ароматизатор, но положението както и подозирах не стана по-добро, но не знам какво да правя. Някакви идеи?

2 поста по-нагоре съм писала. Лимона и оцета неутрализират миризми. Препарат с лимон измий де що можеш. Препери тапицериийте също. Ароматни индийски клечки също помагат.

# 665
Пробвай да измиеш пода и плотовете с прах за пране. Много помага.

# 666
  • до най-прекрасния мъж
Често ми се случва да изкипя мляко. Обикновено се разминавам само с бърсане на котлона. Но при миризма на изгоряло и обилен пушек, бих избърсала всички мебели с препарат за стъкло, бих измила плота и гръбчетата с разтвор на веро. Също подовете, пердетата, покривки по дивани, възглавнички. Всичко, което би се напоило с миризмата, трябва да се почисти, иначе ще мирише както и да ароматизираш.

# 667
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
аз бях загорила така едно ядене, че се включиха датчиците за пушек.
доста смърдеше вкъщи. проветряване, парцали с оцет и пръчици не помогнаха.

в загорялата тенджера (измита, но дъното още беше загоряло) сложих вода и 1.с.л. прах за пране за бяло пране.
включва се на слаб огън и се оставя 1-2 часа да ври.
всичко се отмириса и тенджерата лъсна  Mr. Green

само трябва да се внимава да не ври водата, че прахът за пране се пени и може да изкупи и пак да засмърди на изгоряло... Whistling

# 668
Да, получава се, затова писах да измие пода с прах за пране.

# 669
  • Козлодуй
Ползвам таймер имам на печката но съм си купила още 2 и навивам за всяко ястие Simple Smile Първия път като варя мляко седя до него и засичам времето а следващия път навивам таймера и заминавам да си върша работата и той ми звъни като свърши времето Simple Smile Иначе за отмирисване вода с оцет да заври на котлона ми е фаворит и другите предложения ми харесват още повече че напоследък доста пускам пушещи пръчки Simple Smile

# 670
Благодаря ви момичета! Още утре ще приложа идеите и ще докладвам.
Flowers Hibiscus иначе тенджерата и аз измих с прах за пране. ММ мъдруваше дали да я изхвърлим, но аз я спасих. Но не ми е хрумвало да се измия и пода с прах. Измит е с препарат, но полза- нула.

# 671
  • Стара Загора
Момичета, какво да направя за да не оставят части от капсулите Ариел в уплътнението на барабана, винаги едно парче с гел има останало там...

# 672
За велура- опитай с парченце мек хляб или гумичка за моливи, леко потъркване по посоката на велура.

bouquetМного благодаря!

# 673
  • оттам, откъдето започва България
Момичета, какво да направя за да не оставят части от капсулите Ариел в уплътнението на барабана, винаги едно парче с гел има останало там...

Някои ги слагат в мрежичка за пране. 

# 674
  • София
Слагай ги в нещо - мини мрежичка за пране, чорап от прането или може да си приспособиш чорап от тези тънките чорапогащените специално за капсулите, може да ги глагаш в джоб на дреха /ако има наличен с цип затваряй ципа/. Най-добре в джоб, т.к. с чорап пак има вариант пералнята да го "изплюе" отпред, но пробвай да видиш какво ще стане при твоята пералня. Аз моите не ги слагам в нищо и до сега нямам неразтворена капсула и обвивка, но и не пера на 30гр. с тях, а от 40 нагоре.

Общи условия

Активация на акаунт