Младоженецът не желае сватба

• 64 700
  • 1 292
  •   1
Отговори
# 180

При нормален разговор кой се разплаква? Иначе какво излиза-господинът си казва условията, докато момичето тихичко хлипа... newsm78

Че аз с бъдещия си съпруг, ако не мога сама да се разбера къде съм тръгнала?
Да, това и на мен ми е най-странното в цялата история....
Няма да се разрева пред мъжа си/да му се разсърдя/да се нацупя/да го умилостивя/да го убедя с думи (разбирайте, избор на подход спрямо характера и манталитета на зетя), ами ще се съглася уж с мъжа си, ама видиш ли, ще зароня сълзи в точния момент пред мама....

Дори да приемем, че дъщерята е някаква безгласна буква, която не смее да се защити и да отстоява мненията си, намесата на мама няма да подобри положението й, а само ще го влоши.Как, писах вече.
Това просто ще даде коз в ръцете на зетя, при всяко следващо несъгласие от жена му, той да й натяква :"Пак майка ти ли ти дава тези "ценни съвети"?!".

# 181
  • Варна
Изчакайте да мине и днешната среща.Възможно е на господина да му е трепнало,когато е видял бъдещата си жена разплакана.Възможно е и той да се е изненадал.

Аз пък мразя сватби и не желая да се видя в бяла рокля.Да си кажа  Mr. Green

# 182
Natali_, много хора реват, когато им е криво. Нищо чудно няма.

На мен ми е чудно как за точно това може да реве човек? Иначе принципно и аз съм от ревливите, но за по-различни неща.

Вместо да се радва, че се ще омъжи за младежа, тръгнали от сега да се разправят за сватби, гости, рокли и т.н. ooooh! Че и родата се намесва! Красота!  Mr. Green

# 183
Айде сега голяма драма - ред сълзи, ред сополи. Не вярвам аз на тези думи кой как ревал. А бе хора то и аз не щях да се женя изобщо, а отново да вложим парите си в пътуване, ама направих компромис с мъжа ми. И той направи с мен като нямаше някои традиции окачествяващи индивида (явно). Стигне ли се до предложение за брак, то не е от ден за пладне и несъответствие в характерите да обясни тривиалните въпроси кой кого откъде взима и колко сеирджии ще присъстват. Много се ядосах  #Cussing out

# 184
  • София
Понякога и на мама е трудно да се даде отпор. ММ и досега не се справя.
А аз с моята майка колко години се ядосвах, вместо да я сложа на място. Само заради неоспоримия факт, че желае доброто на дъщеря ми.

# 185
  • София
Нашите родители ни помогнаха финансово за сватбата, за което сме им много благодарни. Иначе сами организирахме всичко, те ни казаха кои гости биха искали да поканят и се съгласихме, никой не ни се е налагал за нищо.

Ние с младоженеца си тръгнахме от хотела за фотосесията, после за залата, църковен брак нямахме, не сме имали крадене , оркестри и тем подобни. Майка ми също в началото не прие добре, че няма да тръгвам от вкъщи, а както и са разведени нашите, не знам през колко къщи трябваше да мина.  Crazy, но после просто го прие и така.

Известно време след сватбата техните се опитаха да ни придумат за църковен брак. Буквално ни казаха,
да изберем дата, те щели да уредят другото.  Shocked Но след като отказахме категорично, повече не са повдигали темата.

И на мен авторката ми се струва афектирана, разбирам я, че е разочарована, че нещата няма да се случат така, както е очаквала, но ако това е желанието на младоженците е по-добре да не се намесва. Важно е да се разбере самата булка какво иска всъщност.  Peace

# 186
  • София
Дори да приемем, че дъщерята е някаква безгласна буква, която не смее да се защити и да отстоява мненията си, намесата на мама няма да подобри положението й, а само ще го влоши.Как, писах вече.
Това просто ще даде коз в ръцете на зетя, при всяко следващо несъгласие от жена му, той да й натяква :"Пак майка ти ли ти дава тези "ценни съвети"?!".

Ама колко си права само!

# 187
Понякога и на мама е трудно да се даде отпор. ММ и досега не се справя.

hahaha  Joy

# 188
На мен ми е чудно как за точно това може да реве човек? Иначе принципно и аз съм от ревливите, но за по-различни неща.
Не мисля, че конкретното нещо има значение. Когато човек си представя, че го чака нещо по един начин, и цял живот си го е представял така, а след това започва да живее нечий чужд живот, нормално е да има сълзи. Но в крайна сметка изборът си е неин, не е нужно да се съгласява, щом не иска. Ето тук е било нужно да има намеса от страна на родителите, в годините, когато са я възпитавали как да отстоява позициите си, как да изгражда отношения и т.н. Сега е късно.

# 189
  • София
Същия модел драматизми ми ги пробутваше и моята майка за разни неща. Не разбирам защо някой може да причини подобни негативни емоции на детето си, но е факт. Обяснявам си го с факта, че не са имали думата на своите сватби и сега държат да доизживяват нещо си.
Вместо да седнат младите да се разберат, тъщата ще създава допълнителни дрязги. Много мъдро.

# 190
  • Бургас
Златна превъзходна, аз лично  мисля, че трябва да "инвестираш" повече усилия в това подкрепиш дъщеря си в това да отстоява себе си, мнението и желанията си /ако има проблем с подчиняемост и неувереност /, вместо да си налагаш собственото виждане за тяхната сватба, все пак. Ако тя иска друг вид сватба, в какъв и да е вариант, трябва да се опита сама да си го "извоюва". Че оттам насетне, един куп други "битки" я чакат, или варианти винаги да се съгласява и отстъпва - което също е решение, ако я удоволетворява.

# 191
Същия модел драматизми ми ги пробутваше и моята майка за разни неща. Не разбирам защо някой може да причини подобни негативни емоции на детето си, но е факт. Обяснявам си го с факта, че не са имали думата на своите сватби и сега държат да доизживяват нещо си.
Вместо да седнат младите да се разберат, тъщата ще създава допълнителни дрязги. Много мъдро.
Може и аз да греша, но те още не са говорили дори по въпроса с нея, какво й пробутва? В смисъл просто са им съобщили и това е било.

# 192
  • Sofia, Bulgaria
добре познат сюжет....
миналата година забременях, но цял живот съм искала сватба(и съм си го казвала гласно)... младоженецът беше по вашият тертип, но в крайна сметка се оженихме и аз поканих, който исках пък после в друго заведение се бяха събрали техните, абе с една дума беше много далеч от представите ми.
Като заключение мога да кажа, че това беше едно от първите камъчета, които малко, по малко обръщат каруцата ни  #2gunfire Аз на ваше място бих се тюхкала дали детето ми ще е щастливо с този човек, а не каква сватба ще се прави, ако от сега са на различни мнения за важните неща и все някой ще прави компромис, много скоро нещата ще се влошат с натрупване на негативните емоции помежду им  Rolling Eyes

# 193
  • София

Защо не? Хем мама не обвинява чедото, че не изпълнило майчината мечта за сватбени церемонии, хем ще си направят скромна сватба, ако и двамата искат такава.  Mr. Green

ПС: Ти как я видя, че е ревала снощи на масата?  Thinking

ППС: Как може голям човек да реве за нещо подобно?!?  newsm78

Такава представа за толкова изкривени отношения между майка и дъщеря, дори не мога да си представя и се надявам да не черпиш от личен опит, че е страшно!

А, как може да реве голям човек, който иска да сподели най- щастливия си ден с най- близките си, но му се забранява от този, с когото уж ще прекара целия си живот?
Може и още как.

# 194
  • София
Може и аз да греша, но те още не са говорили дори по въпроса с нея, какво й пробутва? В смисъл просто са им съобщили и това е било.
Ами да, просто са им съобщили и Златната превъзходна е подредила кого ще поканят, вземането на булката откъде и как, кой какво ще плати, и това само на първа страница в темата. А, и ако не са съгласни младоженците, ще се говори с родителите на момчето. За мен не е нормално това. Дано греша, но ми се струва, че отстъпчивостта на момичето е търсен ефект, но се е оказала проблем щом не е към виждането на мама.
Пак казвам, това е на базата на моя личен житейски опит.

Общи условия

Активация на акаунт