Младоженецът не желае сватба

• 64 700
  • 1 292
  •   1
Отговори
# 915
  • София
Да му финансират сватбата?
Нито е приемал, нито нищо.
Авторката иска да си кани някакви гости и да им плаща.
Момчето изобщо не иска гостите на авторката нито парите ѝ.
Леле. Майка ми и свекърва също рипаха навремето, но и двете имаха дотолкова мозък и възпитание, че ни оставиха да решим сами. Без вмешателство. Макар че и рипането беше излишно.

# 916

Цитат
От наша страна ние ще поемем разходите, от тяхна все още не зная.
Не разбрах, че не е приел. Ако е така, грешката е моя.

Е какво има да се поема от тяхна страна като ще са 10 човека общо на тази сватба?
Авторката казва, че ще си поеме разходите на НЕЙНИТЕ си гости, така го разбирам аз.
Иначе не виждам какви разходи имат родителите на булката, ако сватбата е 10 човека.
Или тези 30 и кусур годишни деца ще се оженят и родителите ще си поделят сметката за 10 човека в ресторанта?

# 917
  • Сф
Ма какви 30 човека! То няма и 10!
Младоженците, кумовете и родителите! Още в първия пост казва авторката, че младоженеца това иска, явно и това са му възможностите.Не виждам какво може да се направи...а за спазване на традиции да не говорим...
Ето и следващата констатация на авторката
Цитат
  И.какво, ще отидем в заведението и какво ще правим? 
Аз тука питам , булката ако ще е тъжна и не иска това, защо е приела предложението???

# 918
  • София
Предполагам, авторката иска да каже, че повечето гости няма да натежат на младоженците, защото тя и мъжа й ще си ги поемат. Явно другата страна няма такива грижи, няма гости - няма разходи

Някак не си представям как бъдещата тъща изтърсва на младоженеца: "Вие ако сте бурсуци и не се търпите - нашият род е голям и сплотен и си ходим по сватбите.", дори и да е точно така. Казвам го по повод призивите да се говори и да се обсъжда. Да, разбира се, че има тактичен начин да се възрази, но...зависи и тъщата дали пали от 1/4 оборот.
А защо приятелите да имат повече право да дават акъл от тъщата?
Нали ви е ясно какви изказвания може да има: Мани ги тия, това са женски работи, що да се занимаваш с глупости, ти сватба само с родата на жена ти ли ще правиш, за кво да правиш сеир на сульо и пульо.

# 919
Хайде сега пък и приятелите намесихте. Те са се оплаквали пред него от сватбите им, а не, че са му давали акъл да не прави и той.
А авторката каза, че ще си поемат разходите, ако направят по-голяма сватба, а не, че това е обсъдено вече. Аз я разбрах, че тя иска повече гости и съответно ще си плати за тях, та да не товари зетят и да няма основание той да откаже.

# 920
Няма вариант значи младоженците просто да не искат сватба, а да искат само да се подпишат?
100% е, че това решение е повлияно от някого, а не е тяхно самостоятелно  newsm78

# 921
  • София
Авторката май се прави на обидена, никаква я няма, 2 думи на кръст да напише. Интересно дали ще се меси за всяко нещо на младите, било тя било негоеите родители.
Интересно, какво и е мнението, ако бъдещия зет поиска дъщеря и да си смени фамилията с неговата, без тире, на 32г. Съгласна ли е, все пак на всичкото дипломи и документи е с бащината такава  Whistling

Закачам се за твоя пост, защото уж си мъж, ама и ти кудкудякаш наравно с кокошките! hahaha
20 страници са изписани в преливане от пусто в празно и в разкази как еманципираните мами са подвили опашки пред нежеланието на мачовците да участват в собствена сватба и да видят половинките си булки.
Въпреки мерака на младоженките.
И как не бивало дъртите да се месят, че тока- виж, скършили хатъра на бъдещия зет и остави дъщерите им моми. Mr. Green

Авторката отдавна написа как е минала срещата с дъщеря ѝ на другата вечер и какво са си казали, и кой какво е искал, в края на краищата.
И колкото да изкарваш майката властна и бъркаща се, и налагаща се, тя с две думи каза какво е поискала от дъщеря си- да се разберат с момчето какво ще правят, да не се съобразява с майка си и баща си и да бъдат щастливи.

# 922
Е какво има да се поема от тяхна страна като ще са 10 човека общо на тази сватба?
Авторката казва, че ще си поеме разходите на НЕЙНИТЕ си гости, така го разбирам аз.
Иначе не виждам какви разходи имат родителите на булката, ако сватбата е 10 човека.
Или тези 30 и кусур годишни деца ще се оженят и родителите ще си поделят сметката за 10 човека в ресторанта?
Не е само ресторант, рокля, костюм, разходи по документи. Ами щом е малко, нека си го платят младите, нали са независими  Peace

# 923
Моля те да ми покажеш къде се казва, че авторката ще купува роклята и ще плаща документите, щото вече почнах да се чувствам тъпа  Thinking

# 924
  • Сф
В olx са има рокли също Mr. Green
Не са скъпи.

# 925
  • Стара Загора
То по едно време май и булки имаше там Grinning

# 926
  • София
То по едно време май и булки имаше там Grinning
Joy  hahaha

''спазване на традициите'': понякога имам чувството, че форумът е своебразна машина на времето. Трябва да се ощипя, за да усетя, че не сме 19 в.

# 927
Авторката май се прави на обидена, никаква я няма, 2 думи на кръст да напише. Интересно дали ще се меси за всяко нещо на младите, било тя било негоеите родители.
Интересно, какво и е мнението, ако бъдещия зет поиска дъщеря и да си смени фамилията с неговата, без тире, на 32г. Съгласна ли е, все пак на всичкото дипломи и документи е с бащината такава  Whistling

Закачам се за твоя пост, защото уж си мъж, ама и ти кудкудякаш наравно с кокошките! hahaha
20 страници са изписани в преливане от пусто в празно и в разкази как еманципираните мами са подвили опашки пред нежеланието на мачовците да участват в собствена сватба и да видят половинките си булки.
Въпреки мерака на младоженките.
И как не бивало дъртите да се месят, че тока- виж, скършили хатъра на бъдещия зет и остави дъщерите им моми. Mr. Green

Авторката отдавна написа как е минала срещата с дъщеря ѝ на другата вечер и какво са си казали, и кой какво е искал, в края на краищата.
И колкото да изкарваш майката властна и бъркаща се, и налагаща се, тя с две думи каза какво е поискала от дъщеря си- да се разберат с момчето какво ще правят, да не се съобразява с майка си и баща си и да бъдат щастливи.

А моля моля, кукуригам, не кудкудякам  Joy
Авторката е написала това което иска, ние няма как да знаем дали това е реалната ситуация, или всичко е пречупено през нейната призма. Въобще не вярвам тъщата, че дълбоко в себе си не иска да стане на нейното.  Та това "дете" има вероятност да е живяло с мама и тати до преди една година, докато е срещнало кандидат зетя, няма как да знаем. А едно "дете" обгрижвано, изучено, до скоро не работило и какво ли не  трудно ще бъде осавено или по-точно може точно булката да иска да направи мама щастлива, мъже и да иска друго и тя да реве защото е между чука и наковалнята.
Самия факт, че не се е разбрала с мъжа си и не седне да каже на родителите точно и ясно, говори зле за нея, като човек, който не може да си отстоява мнението, ако има такова. Говоря за отстояване на мнението пред родителското тяло, където до скоро е било на пансион.

На нас с жена ми тъщата не ни се бърка грам, баща ми също, казаха както си решите, където си решите, ако ни поканите ще се радваме да дойдете. Ама майка ми и мъжа и ни скъсаха нервите с изисквания и просто бяха отсвирени. Именно щото все една от майките, на която и да е от страните на сватба на която съм бил или чул от приятел се налага, като обезумяла. Това не е правилно.

# 928
Моля те да ми покажеш къде се казва, че авторката ще купува роклята и ще плаща документите, щото вече почнах да се чувствам тъпа  Thinking
Те ще я организират. Ние ще поемем разходите от нашата страна, ще облечем булката и друго, което е необходимо.

# 929
Не, той е казал решихме, тя само е ревала. Никога не е искала само да подпише. Защото това е точно подписване, не скромна сватба, скромна сватба е онова 30-те човека.
Тя е ревала след като майка й обяснила как това и онова не го смята за нормално.
Относно "скромната сватба" - за теб, за авторката и за други хора такава е ако са 30-тина човека.
За мен, например, 30 човека си е дандания и не спада към "скромна".
А за трети всичко под 200 човека е "скромно" Peace

toromanova73, авторката писа, че само тя искала да покани към 30 човека и че искат да поемат разходите от тяхната страна за да не се притеснявали децата. В това число рокля, прическа и другите женски неща Peace

Алиска, ето тук Peace
Те ще я организират. Ние ще поемем разходите от нашата страна, ще облечем булката и друго, което е необходимо. Не сме го уточнили още с подробности.

Едит: Докато го напиша и Човечето ме е изпреварила Hug

Общи условия

Активация на акаунт