Магията на изтока - тема 50

• 38 590
  • 732
  •   1
Отговори
# 600
  • BG
Започнах един китайски, който ми харесва и го гледам с желание Switch of fate, сюжета е познат- за разменени след раждането момичетата, но пък историята им( поне засега) е увлекателно представена. Дано само към средата не го разводнят много, че китайците ги правят тези неща. И са преведени само 17 еп., много ме е яд.

# 601
# 602
АйТрон не си ме прочела на предната сттаничка!

# 603
Toва ли е? Дава ми грешка и не се отваря и си мислех за сладко кученце Blush

Имам питане за Gyeongju,много ли е драматичен/тежък/труден за гледане?Има ли убиство?
Всъщност търся един филм,не е този,макар,че whatismymovie ми показа този.По спомен професор за завръща от някъде (имал връзка със своя студентка в миналото),тя е убита (или някой друг) и обвиняват професора.Нещо такова Blush

# 604
Да,същото .На мен ми се отваря през компа.

# 605
  • MJF
 Close техника. Аз и двата пъти виждам бебето но пък скоро гледах празен пост на нощен гост ако не се лъжа. На компютъра ми видео пуснато с [video][/video] не виждам.
Аз и статията минах по диагонал. Само дето авторката на снимките прочела някакви фантасмагории -клишета за нас  Tired. Ама здраве да е и тя и бебока.

Tuon, туй дето търсиш като сюжет ми напомня за стар кор-филм. Тоз китайски. Но няма да се сетя  Embarassed имена.

# 606
Сосче,аз съм си в ТЛ тази седмица(може и за това).Да види дребното море,слънце,пясък....

Шош и аз няма да се сетя Smiley ще гледам този,а другия рано или късно ще се появи и то когато хич няма да ми е до неговото гледане.

# 607
Tuon, да не би да става въпрос за Scarlet Innocence.

# 608
Tuon, да не би да става въпрос за Scarlet Innocence.
Hug точно този е.Мерси Hug

# 609
Първата им сцена днес, на M! Countdown.
Детска радост. Подскачащи зайци.
Sweet Lies е парчето с главно "П" от преопакования албум. Много силно, но и сигурно, защото е написано и композирано от G. Soul.
Неслучайно и тя звучи на финала в клипа на Power. Парчето, с което потъва Бекхьон.

На вълна "Ким Нам Гил" съм и гледам трите филма, които съм пропуснала с него от 2015 г. насам - Pandora, The Sound of a Flower и The Shameless.
Изгледах The Shameless, и, да, корейските филми нямат нищо общо с корейските консервативни сериали. Слава богу. КНГ за пореден път с много силна игра, но на финал - отново мъртъв. Корейският Шон Бийн.
Покрай Live Up to Your Name си припомням колко изключителен актьор е и може да бъде.
Довечера следва The Sound of a Flower. Ще стискам зъби и ще изтърпя Пе Су Джито на Минхото.

Японците ме радват. От есента две ученически драми - human school drama.
Красота.

# 610
Шошулчо, следиш ли Kahogo no Kahoko?
Не си го споменавала, поне нямам спомени да си...
Нов е (от това лято) и има превод на английски до 6-ти епизод (излъчени 9 от общо 10).

Препоръчвам ти го. Това е истинска човешка драма, но представена по един интересен начин, през погледа на едно наивно/ невинно 21-годишно момиче, което обаче задава много точни и директни въпроси за живота, на които никой от околните й не дава точен отговор, или поне се страхува да го изрече гласно, пред всички (такъв пример е баща й...).
Погледни го, може би тогава наистина ще ме разбереш, трудно е да ти го опиша с думи.
Тя е отгледана като в саксия от своята майка, но всичко си има обяснение, а и действията и израстването на момичето ме впечатляват по начина, по който се случват, не без помощта и на едно добро и честно момче.

# 611
  • MJF
Overprotected Kahoko го наблюдавам как "мърда". Набелязах го по сюжет за проба и чакам да се домърдат преводачите. Стискам палци на преводачите. Въобще нова тактика прилагам  Laughing

Laughing значи дочака ученическите драми.

ooooh! скоро се сетих че почнах един яп. сериал някъде ранна пролет да е било. Главните Тя и Той и беше итересно как показват дамско и мъжко мислене за едно и също нещо паралелно. Въобще интересно. Но съм си "загубила" и таба и въобще всичко по това заглавие и ела го намери кое бе сега  Blush Rolling Eyes. А помня,  че не съм го изгледала и имаше още епизоди но не бяха още преведени тогава  Crossing Arms. Памет нерадост.  ooooh!

# 612
Нямам спомени за такъв японски сериал, т.е не съм го гледала.
А не се ли сещаш поне някой от актьорите, на каква възраст, познато лице, нещо? Сигурно знам заглавието, но трябва да ми подскажеш с нещо. Напъни днес шоши-брейн-клетките.

За Kahogo no Kahoko пропуснах да ти отбележа кой е сценарист. Нашият добър познайник Казухико Юкава.
Не знаех в началото кой е сценарист и след като започнах да гледам се усетих, че един определен японец може да създаде подобен сюжет... Не се изненадах, когато видях името му, а и наскоро гледах филм режисиран от него, който също много ми хареса. Заглавието е A Loving Husband и е с участието на нашите любимци Хироши Абе и Юкики Амами.
Препоръчвам ти го.

Изгледах и филма Pandora с Ким Нам Гил. И, да, той отново умря на финал. Определено Ким Нам Гил е корейската версия на Шон Бийн. Да се надяваме, че поне в Live Up To Your Name ще го пощадят, макар че и там взех вече сериозно да се съмнявам.

# 613
Scarlet Innocence
Колкото са целомъдрени в драмите - толкова са  разкрепостени във филмите.Доста еротични сцени (Open Mouth  Flushed  Blush ).  Jung Woo Sung не оставя нищо непоказано Blush ,почти нищо.Игра страхотно....ОМГ,не съм мислила,че може да се надмине,ама успя.
Филмът ми носи усещането за Shame на Стив Маккуин - хубавото ОСТ,еротичните сцени, ,самоунищожението,разрухата....не казвам,че си приличат...просто ми напони за него.Тук има на преден план е отмъщението - към себе си и към другия.Чудовищни взаимоотношения,жестоки.
Спокойно начало с усещане,че ще се случи нещо и то се случва толкова бавно,че сякаш нищо не се случва.Без нищо с ефект ауу,без гръм,но то е там пропито в атмосферата,в погледите на героите,в действията им,във вътрешната им борба,в действителните им постъпки.Корейската максима - жесток свят и жестоки хора е в пълен ход.
Краят ме смути,защото там видях прошката,надеждата и след черните краски на филма - слънцето.
Хубав е филма,не заслужава толкова ниска оценка в ИМДБ.
Образът на дещерата е невероятно изграден.Промяна от наивното момиче до този който отмъщава.

# 614
  • MJF
 Embarassed нищо повече не помня, ни някой от каста ни нищо друго визуално.  ooooh!. Мързи ме да се ровя в архива. Може да го нацеля случайно при някое "ровене" в ресурсите ми някой път. То и сега не си знам броя на почнатите от мен заглавия  Embarassed

И аз обичам да се изненадвам постфактум един вид със сценаристите. Харесват ми тези които си "пазят" името и пишат преобладаващото време на ниво. Така стигам до фразата " мда, няма нищо случайно".  Crossing Arms да се размърдат преводачите.

Isan Souzoku / The Family's Battle for Inheritance изгледан. Доволна. Последните 2-3 епизода са за анблок гледане определено. Все пак Yumiko Inoue не за първи път ме изненадва в някои аспекти във финалните гледни точки, което много ми харесва. Въобще разнищи се темата за парите, изкушенията в чов. природа свързани с тях. И все пак те са нещо вторично, имало ни е и преди тях. Мда.

Ще продължа с 4 Lies
Виждам и текущи готови епизоди. Даже Akira to Akira се е появил  Mr. Green , ей да му мисли този път творческия екип а не праводача  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт