СЕДМИ клас - 1 - Началото

• 86 709
  • 742
  •   1
Отговори
# 435
Mileto радвам се , че се разбрахме .... , и макар и виртуално намерих човек, който харесва немският език, а не да осъзнава предимствата  от това, че го знае!

Ще се радвам да чуя "пет стотинки и по този въпрос".

# 436
  • Варна
Аз съм учила немски в у-ще (не ЕГ) ,имах страхотна учителка и го харесвах. Но сигурно съм една от малкото кукувици тук,която детето и след изкаран бал за НЕ пожела да пише такава паралелка (като преди това 2 год. говореше за АЕ) и то заради приятели и заради бала си , та го отказах . И като стана в 9ти клас и влезе втория език НЕ пожела да му намеря учителка по езика .Намерих я ,бивша преподавателка по НЕ в неговото у-ще ,страшно се харесаха и нищеха всякакви теми на урока. И в един момент след няма и година младежа каза "няма да уча този език ,не ми харесва ". И си отдъхнах за моята намеса в 7ми клас. Сигурна съм ,че нямаше да го научи в у-ще така както научи АЕ ,а и няма грам желание да учи навън (което учене всъщност пак е проектирано от родителите години наред ). И също така полиглотството не е мерак в семейството ни .  Laughing

# 437
Към момента първо желание на Ива е СМГ с Немски. Никога досега не се е сблъсквала с немски, и едва ли самия немски е причината, да иска да е в паралелката с немски. Аз съм ОК с  това желание. Надеждата, че ще научи език в училище /изключвам ЕГ/, съм я изоставила отдавна. Едва ли ще научи и немски, но пък все нещо ще е, може пък и да и хареса, да осъзнае полза, да се"влюби" в него. Всяко ново нещо може пък да бъде интригуващо.  В пети клас имахме възможност за избор, аз избрах английски / даже не съм я питала, трябваше до го реша за 1 минута - английски, немски или руски/ и  съображенията ми бяха ново училище, нов град, много натоварване, да не добавяме и  нов език, да не дойде много. Още се питам дали е било правилно? Та надявам и сега в седми клас да има възможност за избор, пък каквото сабя покаже. Ако реши  да си промени избора, аз пак ще съм ОК. Може да избере каквото си пожелае от всичките 2-3 неща които и предлагам Smile Шегичка, ама не съвсем

# 438
   Според дъщеря ми,която взе немска езикова диплома,който си мрази детето,го праща да учи немски.Само дето не ние я пратихме,а тя сама си го избра.И си го учи,после не искаше д учи,даже на у-ще не искаше да оди заради немския.После мама взе нещата в свои ръце,карахме се,наказвахме се,молехме се ,нещата се случиха и получиха.Сега,всеки път,когато заговорим за избор,за у-ще,за университет,ми благодари,че я оставих да избере сама и после не я оставих да избере неученето и бунтарството.Между другото,тя го направи напук,че не я пуснах в музикалното в Плевен.Та изборът й се сведе до трите добри гимназии в нашия град.
   Сега предстои втори номер,за който искренно съжалявам,че техникумите не са това,което бяха по мое време.На него му идват отръки всякакви майсторски неща и разбира много,повече от някои наши познати на 40плюс.
   Той не иска да чуе за немски,не знам защо.Сестра му никога не е изказвала омраза към езика пред него,дори смятам,че тя с течението на времето го хареса.
   Ще го оставим да избере сам,но изборът ще е сведен до 2 гимназии.Това е положението в нашето семейство-имаш избор,но не съвсем.Смятам,че изборът на среда до един определен етап е мое дело,както и изборът на това,в каква област да се развие.Като уточнявам,че го правя познавайки детето и съобразявайки се с неговите желания и възможности.

# 439
  • Варна
Важно ми е да са ми щастливи децата ,освен да са здрави! Натиски и насочвания от мен в посока ,която не е за тях (според мен и наблюденията ми върху тях ) ,никога не бих си позволила,еле пък поведена от общата мода  . Stop
Най-добра моя приятелка остави дъщеря си  след 7ми клас да поеме по пътя на актьорството и в момента е приета в НАТФИЗ и по-щастлива девойка от нея не познавам. Heart Eyes Сега ще остави и младежа си (7ми клас) да учи в Художествената ,защото рисува приказно и това иска той .  Heart Eyes Евала и правя !

# 440
  • София
Моята дъщеря пък иска да учи графичен дизайн или анимация.Има такива специалности в НПГПФ.На мен обаче ми се иска да учи в езикова гимназия.Мисля си, че в средното образование е най-добре да се научи език, а след това вече в университета може да учи каквото пожелае.За съжаление тя не е от ученолюбивите и направо не знам как ще изкараме тоя 7 ми клас.Имате ли представа какво е нивото на езиците в гимназиите, които не са езикови?Не ми се иска да започне да учи английски от азбуката при положение, че вече 5 години го учи и в у-ще и на курсове.

# 441
Това ми излезе като статия в местната преса. Не знам дали е вярно, но звучи като голям хаос ... отново Mr. Green

http://svishtov-news.com/article/2392/mon-slozhi-kray-na-prinudi … eniya-ot-roditeli

# 442
Не знам как съм изкарала шестица в дипломата по немски, защото в часовете тайно под чина учех испански, тийнейджърска му работа. Сега знам три думи на немски, испански не проговорих - нямаше къде и защо, но го поддържам леко с дуолинго.
Езиците се учат, особено като стане напечено.
Важното е децата да си изяснят каква посока искат да следват.
Големият ще е по инженерните науки. Средният гледа към природните, но медицина категорично не за наше съжаление  😆
Аз също съм от подбутващите родители, защото не знам някой да е останал цял живот недоволен, че са го юркали като малък, но съм чувала много пъти 'ех, защо си ме слушала и си ме спряла от пиано/футбол/едикаквоси.

# 443
Това ми излезе като статия в местната преса. Не знам дали е вярно, но звучи като голям хаос ... отново Mr. Green
http://svishtov-news.com/article/2392/mon-slozhi-kray-na-prinudi … eniya-ot-roditeli
Пак някой е писал статия без да е наясно с матрЯла.

# 444
Оооо, възможно е.
То сега с това образование какво се чудим на журналистите Mr. Green  😂
Съжалявам, че ви подведох, първосигнално дадох линк към статията.
То при нас, за съжаление, няма почти никакви извънкласни занимания, та без значение на организатора, ще ги приветстваме. Но определено има нужда от регулация на "сектора"

# 445
Няма начин, започнаха входните нива!  Има ли някакви входни нива по физика, химия, биология за 7 клас? За сега още нямаме ориентир  накъде да поемем след 7 клас. Прави ми впечатление, че навсякъде е само - немска гимназия и повечето деца това искат. Може и  да греша за това. Засега при нас още не е ясно кое ще надделее математиката или точните науки

# 446
  • София
Не разбирам какво имаш предвид-че то по-точна наука от математиката...кое е?

Входни нива има и по трите, поне в училището на сина ми, предполагам и навсякъде.

# 447
Моето поне знае какво не иска Wink Това е МГ, категоричен е просто. От тук нататък има право на избор между езиковите Wink Като приоритет му е 1 ЕГ.

# 448
  • София
Добре, какво представяне да очаквам на матурите от човек, който тръгва на училище по гуменки в тоя дъжд и след 5 минути се връща, безкрайно озадачен как така краката му са напълно мокри😆

# 449
Ако желаете, да поговорим: Simple Smile

http://old.bg-mamma.com/?topic=997517.new#new

Общи условия

Активация на акаунт