Нормално ли е ?

• 22 315
  • 235
  •   1
Отговори
# 150
Захара, при малцинствата са повечето многодетни семейства.

# 151
  • Пловдив
Цитат
zahara1010, това е средната заплата в София, а само 30% от работещите получават.
Това четох в един материал днес- казано от синдикатите.
Това е средната брутна заплата за страната.
Само 30 на сто от работещите я получават, а другите получават по-малко от средната, предполагам?  Sunglasses

# 152
Дадох най-общ пример за да подчертая, че броя на децата в семейството трябва да е съобразен с финансовите му възможности. Преди да има повече от две деца, човек трябва да се замисли дали от материална гледна точка може да си го позволи.

Аз не разбрах авторката на темата дали каза нещо по този въпрос?!

# 153
  • Пловдив
Моженето да си позволиш по твоята преценка обаче може доста да се различава от моженето да си позволиш по моята преценка, по тази на съседа Пешо или на майката на питащата и ни най-малко не е задължително останалите от нас да са безотговорни мангали.

# 154
  • Стара Загора
Защо да е ненормално след като е биологично възможно, и най- вече е желано дете? Странни въпроси се задават...
Има си своите минуси най- вероятно да си родител на тези години, но и младите си намират разни минуси само да решат. Когато човек е готов- минуси няма.
Аз съм в постоянен страх, че може би не съм готова (все го слагах някъде след 2-3 години), а съм както се казва на съвсем подходяща възраст.

# 155
Моженето да си позволиш по твоята преценка обаче може доста да се различава от моженето да си позволиш по моята преценка, по тази на съседа Пешо или на майката на питащата и ни най-малко не е задължително останалите от нас да са безотговорни мангали.

Съгласна съм, но все пак има един общо приет минимум в обществото, под който не е добре да се пада.

# 156
За мен в България най-голямата пречка за имането на деца е жилищният въпрос. Ако човек иска да си построи нормална къща- няма такова нещо. Искат се десетки разрешителни. При наличие на къща и двор аз и мъжът ми без зор щяхме да си завъдим и изгледаме някъде 5 деца. При система с апартаменти- три е максимум. Прекалена централизация, урбанизация- а и на село вече не прекаляват с децата.

# 157
  • Пловдив
Сиренке, подозирам, че не много голяма къща с двор в Коматево или в краен случай примерно във Войводиново - откъдето пътуват маршрутки до града - не струва повече от апартамент в Пловдив. Не вярвам да искаш да кажеш, че това ви спира да направите пет деца.

# 158
То да беше само имането на къщата проблема то въобще нямаше и да се споменава.

Голяма работа, че имаш голям апартамент или къща когато не можеш да си покриваш отоплението, тока и разходите.  А камо ли и храна, частни градини, бавачки при болест на многобройната челяд, пътувания, уроци за децата, облекло, обувки и т.н.

Въобще не знам с какво наличието на повече жилищна площ разрешава тези проблеми.

# 159
Ами защото дори с високи доходи жилищната площ е проблем- защото няма "култура на къщите". Да, ще вземеш някакъв селски имот...само че нали се сещаш, че не търсим тоя стил на живот?

Говоря за липса на нормален квартал с къщи- а Коматево и Войводино не са точно нормални квартали. Защото къщата не е само отделната постройка, а и цялостното устройство на квартала- улици, достъп, канализация, какви съседи имаш, зониране, ей такива неща.

# 160
А аз говоря само за доходи и години в сравнителна младост за да си изгледаш децата.
И това само ако приемем, че ще си късметлия и ще доживееш все пак до 75.

Последна редакция: пт, 30 юни 2017, 21:32 от Анонимен

# 161

ай,стига сте му броели годините оставащи живот на човека!Толкова гнусни изказвания,все едно на някой нещо е гарантирано от някъде. К'ва точно е гаранцията,че на 24 годишния баща няма да му се случи инфаркт,докато играе мач или някое ПТП. Смешни ставате,честно Peace Ористници някви
Ти що не спреш да подскачаш като ощипана?
На тоя свят не всичко, което лети се яде, а интелигентният и образован човек се отличава от мангалите в махлата с възможността да преценява ситуациите и да бъде отговорен за действията си.
Ти колко деца отгледа и им даде старт в живота, че си толкова възмутена?
absurt,нямам много шансове в махленските спорове,ама въпреки това.../въпреки,че цитирах твое мнение,нямам никакво лично отн към теб.Няколко потребителки също наблегнаха на годините на родителите / Интересно как от едностранчиво предадена информация в пет изречения тук се развиха апокалипстични ситуации-ще родят бебето,пък ще го оставят на отглеждане на щерката,тя няма да има детство и за капак на всичко безотговорните родители ще вземат да се гътнат и да оставят невръстно детенце на грижите на каката.А.да-и до просешка тояга ще стигнат,щот те самите в никакъв ,ама никакъв случай не са разгледали възможностите си и всички варианти и ей така си правят деца,необмислено и като зайците. Дразнещото е това постоянно бъркане в работите на другите и размахването на пръст.
Аз съм абсолютно сигурна,че хора по на 50 год са си преценили възможностите от всякъде
Както казаха някои дами,всеки случай си е сам по себе си и тези статистики и обобщавания са глупави.Много 50 год са по-здрави и поддържани от някои 30 год.
Момичето е по-добре да поговори за притесненията си с родителите си,отколкото да пуска теми във форум Peace

# 162
  • Пловдив
Говоря за липса на нормален квартал с къщи- а Коматево и Войводино не са точно нормални квартали. Защото къщата не е само отделната постройка, а и цялостното устройство на квартала- улици, достъп, канализация, какви съседи имаш, зониране, ей такива неща.
Айде, айде, оправдания. В Коматево има и канализация, и градски транспорт, и асфалт, и ток, и интернет, и училище. Точно същите неща, които ги има в стандартен малък панелен квартал, само дето къщите във втория са панелки.

# 163
В Коматево живеят уникални луди, връзката с града е смотана и изобщо си е гадничко.

По принцип в БГ никъде няма нормален квартал с къщи, не е такъв вид културата, не се строи така.

# 164
Хайде сега Коматево, Прослав и Тракия това и онова. Ами иди в Марково или с.Труд  и ще си супер дупер с голяма къща, двор за игра и автобуси до града. В някои села и у-ща и градини си има..

Иначе си има квартали и квартали, но за всичко описано по-горе си трябват средства.
Защото деца се гледат с любов, здраве, но и с пари. Другото е ясно, че и на мен нямаше да ми е приятно да има майка ми втори брак с породени деца на 50 и задължения аз да помагам за тях. Ужас. Shocked

Последна редакция: сб, 01 юли 2017, 01:01 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт