Дете на 1,9м се буди всяка нощ от раждането си с рев

• 7 271
  • 62
  •   1
Отговори
# 15
Ще пробвам без тв, благодаря.
Почти нищо не върши все още на гърнето, затова е с памперс, но при всяка смяна го слагам на гърне и рядко пишка там.
Вечер се буди с рев, понякога е със затворени очи и реве, др път става и крещи "мамааа". Давам му вода и заспива, понякога не иска вода, взимам го при нас, гушкаме се, но се буди пак и пак.
Не мисля, че проблема му е памперса или жегите, защото и зимата е така.
По - скоро си мисля за някакви нощни терори или може би е превъзбуден, чувствителен е.
Ляга към 22 до около 9 с мн будения.

# 16
Защо не си запишеш час при детски психолог дали този нощем терор не се повлиява от някакви лекарства ? Може да не помогне ,но пък няма и да навреди да направите такава консултация . Щом не прави нищо на гърне ,учи го със мека седалка на тоалетната като големите . И без тв.  Много често по чувствителните деца страдат от разтройство на съня ,дано да го израсте и да спре това .   Защо не редувате с татко или с баба да спиш една цяла нощ ,а някой друг да го гледа през ноща и и на следващата нощ пак ти ? То иначе никак не ти е лесно ?

Последна редакция: пн, 26 юни 2017, 10:04 от Ани Иванова_429091

# 17
**Sisi**, а когато вместо вода даваш АМ пак ли е същото? При чувствителни деца помага ограничаване на стимулите няколко часа преди лягане - без игри, смях, само с познати и спокойни хора, гушкане без много говорене, рутина - но дори позната приказка може да ги превъзбуди. Ако ти си много напрегната, вероятно те усеща.

# 18
Мен ми е странно, че цялото това будене е още от раждането. Още 1та нощ в родилното се буди хиляда пъти с рев и така вече 1,9м. Ако беше започнало преди няколко месеца, бих направила консулт. с психолог, но то май ни е по рождение един вид. Неспокоен сън..

Снощи спах в др стая, защото вече не издържам. Мъжа ми спи дълбоко, че и той е уморен и не е ставал, 100% малкия е ревал, но той не го е чул и явно сам си е заспивал.

Като пиеше АМ пак така се будеше, вече не пие АМ, само вода нощем - същата работа.
Днес сме без тв, ще видим как ще е. Hug

# 19
Детето ми е на 1 год и 8 месеца и от 5 месеца спи цяла нощ по 12 часа от 20:00 до 8:00.Понякога се събужда за вода ,но си се обслужва сам без да ни буди.Спи и по 3 часа следобеден сън непробудно.
Преди не беше така ,а бях в твоето положение .
На една годинка по своя инициетива му изследвах вит Д  по съвет на друга майка ,защото нейното дете  било с недостиг и имало същите симптоми .Нивото на вит Д в кръвта му беше 22 ,а под 45 се води недостиг  ,а под 15 рахит .Пиеше по 6 капки вигантол сега не пием

# 20
Детето ми е на 1 год и 8 месеца и от 5 месеца спи цяла нощ по 12 часа от 20:00 до 8:00.Понякога се събужда за вода ,но си се обслужва сам без да ни буди.Спи и по 3 часа следобеден сън непробудно.
На една годинка по своя инициетива му изследвах вит Д  по съвет на друга майка ,защото нейното дете  било с недостиг и имало същите симптоми .Нивото на вит Д в кръвта му беше 22 ,а под 45 се води недостиг  ,а под 15 рахит .Пиеше по 6 капки вигантол сега не пием
Тогава е напълно възможно и нейното детенце да е така

# 21
Дъщеря ми беше така до 3 години. След това тези нощни пристъпи се разредиха и към 6г- престанаха (междувременно имах и друго по-малко дете, така че около 7 години не бях спала нормално).

# 22
  • София
И моят син беше така - до 3 години от съвсем малко бебе страшни драми - това, което описват като нощен терор - пищи, реве, със затворени очи, и никак не се успокоява, а не може и да се разбуди хубаво. И така по 6-7 пъти на нощ, и по 3-4 пъти на обяд. Ходех като зомби и бях адски нервна. Ужас просто, разбирам те. На всичкото отгоре не знаеш какво му е точно. Сега е на 4 г и още се буди понякога с писъци, но вече обяснява, че сънува кошмари, и идва да спи при мен. Може би и преди е било това, знам ли...

Пробвахме какво ли не - четохме молитва, ходихме да леят куршум, да му баят, на семейна констелация, на психолог (аз, че той беше малък), капахме етерични масла за успокоение, сложих герданче от кехлибар, ходихме на манастир на някаква чудотворна икона, осветихме цялата къща, ръсих светена вода в леглото, сменяхме леглата... нищо не помагаше. Здравословна причина уж нямаше, или поне не откриха такава разните педиатри, гастрота и т.н. Първо мислех - колики, после - зъби, после и аз не знам... Накрая сякаш го израстна. Пробвай каквото се сетиш, нищо не е смешно или странно, важното е да помага. И нека, ако има възможност, някой те отменя през една-две нощи - иначе ставаш кълбо нерви и умора и му действаш още по-зле на детето, да не говорим, че не можеш и да му се порадваш като хората  bouquet

# 23
30 процента от децата в България са с недостиг на вит.Д  въпреки ,че им дават вигантол .Просто някои деца имат нужда от по високи дози.Обикновенно с израстването нивата на вит Д се нормализират .
Не казвам ,че това е причината без иследване няма как да се установи ,но 30 процента е голям процент .

# 24
Благодаря ви много!

# 25

Имахте ли други симптоми, освен буденето?

# 26
Да потене на главичката ,но сега през лятото няма как да го разбереш .Закъсняло забоникнене  сега вече не е закъсняло ,защото е с 16 зъба ,но на годинка беше с  четри .Само знам ,че средно на 18 месеца вече трябва да са поникнали 16 зъба .Има изключения то винаги си има ....
ВЪЗРАСТ

ЗЪБИ

ПОЗИЦИЯ

6-7 месец

Резци

Два централни долу и два централни горе

7-9 месец

По още два резеца

Още два горе и още два долу

10-14 месец

Кътници

По два за дъвчене

15-18 месец

Кучешки

До резците

2-3 години

Вторите кътници

Задните  кътници

# 27
Няма да лошо да се изследва и витамин В12 според мен ,чувала съм ,че има някакви проблеми при липсата му

# 28
Мен единствено ме тревожи взимането на кръв от вената. Ама ще го обмисля.
Благодаря ви, мн сте мили.

Сега смятам да пробваме да спи сам в стаята. Казах ви за снощи, може би се е будил, но сам е заспивал. Явно аз като съм там още повече реве да го взимам и т.н. Ще пробваме ако е сам, дали няма да спи по - спокойно.

# 29
  • София - Варна
Това за зъбите е много интересно.
Все пак за закъснено зъбоникнене не се ли счита, ако е примерно поне 1-2 месеца след нормата?

А за витамин Д и Б12 - сигурно не само 30%, ами и 50 и нагоре имат дефицити.

Аз на моето не съм давала Д по други причини, но пък ми е чудно на тази моя приятелка как детето има половината зъби на 2 години и 3 месеца, а пък всеки ден пие поне по 2-3 капки Д от рождението си.
И моето има малко зъби. Като гледах нормите, малко закъснява. Има 8 зъба на 1 година. Брат му имаше 9 зъба на 8 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт