Парфюмни размисли и страсти - 211

• 148 965
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
дамата, с която си "разделихме" бутилката, също не го харесва  Mr. Green  Joy
ето и едно предложение за следващата тема: пръскали ли сте парфюми на/от инат и кои  Wink

😂😂 Estee Lauder  Azuree- направо си го изпръсках на инат! Купен на сляпо,не ми допадна амааа ей така на инат замина флакона 😄

# 91
Пробвах новия light blue  Crossing Arms отново никаква трайност.

# 92
  • София
Интересна нова тема  Simple Smile

Няма кой знае колко много парфюми, които да съм пробвал преди време и ми липсват в наши дни. Може би тези три:

Trussardi Essenza del Tempo
Скрит текст:

Fendi Life Essence
Скрит текст:

Yves Rocher  Nature Millenaire pour Homme
Скрит текст:

Последните дни доста често, както и днес включително посягам към Jeanne en Provence Verveine Cedrat
Скрит текст:

Направо ми се изплати този парфюм  Heart Eyes Heart Eyes Безценнен другар в тия пържещи жеги... Между другото, бях наскоро в магазин на Локситан и тествах няколко чудесни техни парфюма, като два от тях - единия беше въбринка, а другия върбинка и цитрус,  за мен са изключително близки с Verveine Cedrat.  Това го споменавам само така, за отправно инфо, ако някой му е любопитно на какво прилича Verveine Cedrat.

# 93
  • Враца
Jeanne en Provence Verveine Cedrat  има прекрасен флакон  Heart Eyes

# 94
  • някъде под слънцето...
Много болна за мен тема....
Аз страдам за много спрени парфюми.И за да облекча страданието , щом ги видя, се сдобивам с тях.Това доведе до супер хипер презапасяване и в един момент се оказах с повече парфюми от колкото мога да узпръскам ди края на живота си (не, че не се старая)
Вече успявам да се владея....и не копувам де що видя (спряно).Мисля , че и вселена взе участие в моето отрезвяване, защото затвориха всички магазини за бабички, които посещавах.
Заболяването ми стана заразно, вече и съпруга ми използва само винтижи..
В момента единствените  бабички, които бих взела без дори да се замисля, са лилаво и зелен клим дьой и онова старото Мазуми от 80 те, което се продаваше по корекомите Опитах с няколко по нови негови версии, но нямат нищо общо.
В общи линии щедро пръскам натрупаните запаси и се надявам да успея да  се справя с количествата.
Ати
При мен Нежната отрова и  Cabotune едп са много близки.Правила съм им паралелен тест и доста близки.

Последна редакция: сб, 01 юли 2017, 20:26 от sl

# 95
Много болна за мен тема....
Аз страдам за много спрени парфюми.И за да облекча страданието , щом ги видя, се сдобивам с тях.Това доведе до супер хипер презапасяване и в един момент се оказах с повече парфюми от колкото мога да узпръскам ди края на живота си (не, че не се старая)
Вече успявам да се владея....и не копувам де що видя (спряно).Мисля , че и вселена взе участие в моето отрезвяване, защото затвориха всички магазини за бабички, които посещавах.
Заболяването ми стана заразно, вече и съпруга ми използва само винтижи..
В момента единствените  бабички, които бих взела без дори да се замисля, са лилаво и зелен клим дьой и онова старото Мазуми от 80 те, което се продаваше по корекомите Опитах с няколко по нови негови версии, но нямат нищо общо.
В общи линии щедро пръскам натрупаните запаси и се надявам да успея да  се справя с количествата.
Ати
При мен Нежната отрова и  Cabotune едп са много близки.Правила съм им паралелен тест и доста близки.

Благодаря за темата, припознах се в този пост и на мен ми е направо болна. С тази разлика, че трудно намирам така наречените бабички, попадам винаги на префорулирани парфюми, което ме хвърля в отчаяние, примесено с гняв, защо, за Бога, трябва се се разваля нещо хубаво?! #Cussing out Както и да е.. почти нищо от сегашните предложения не ми харесва, нося с удоволствие 2-3 парфюма, останалото е просто покупки, поредния по-различен аромат, който ми омръза почти веднага. Whistling Искам си старите парфюми отпреди 30-40 години, непокътнати!!! Crossing Arms Crossing Arms

# 96
  • някъде под слънцето...
Когато пътувам из страната ибичам да обикалям из малките улички на старинмата част на града.Там обикновено се крият малки парфюмерии, някои от които вече преминали в дрогерии . на чиито рафтове могат да се открият за равен невероятни съкровища.
Писала съм  преди години бях в северна Исоания и попаднах в дрогерия, на която в дъното имаше стъклена витрина със съкровища, сред тях Алхимия, Деси Дела , и други техни съвременници..Цените на лепенките  бяха в песети (парична единица на Испания до 2002). Тестер нямаше.Помолих дамата (60 годушно бабче с бяла манта и свиреп поглед)да ми отвори да разгледам, тв измъкна един измачкан лист и ни даде да погледна какво има в наличност. И каза, че ще итвори затвора за бабички дамо ако и кажа коя ко кретно да освободи, защото имала много ра ота и  ямала време за губене (бях единствен клиент).Оказа  , че имам достатъчно   запаси от предлаганите съкровуща и не взех нищо, но се почуствах като във филм на ужасите.
Сткровущниците , където откривах моите бабички постепенно фалираха ,  е издържаха кризата  и масираната ко кумкуренция на големите вериги, които могат да си позволят по атрактивни за купувача цени.
И за да не съм голословни сред любимите ми бабички са
Гучи 3, Нощта едп на Пако Рабан.Лилавото Унгаро., старата Нина на  нина ричи
Дона на Трусарди, Джем на Ван Кликф. Фенди едп ...списъка ще бъде отегчителен ако спомена всички.
Нп не мога да пропусна  бабичките чисти парфюми Жики, Шалимар, Самсара, Митсуко, старата Пантера  целувката на дракона  Климат, Палма Пикасо .Мис Диор  Аир дьо темп, .Опиум .......и не на последно място Хабанита

.

Последна редакция: сб, 01 юли 2017, 22:09 от sl

# 97
Замислихте ме с тия стари аромати. Преди двадесетина години, без малко, с жената се запознахме на Екстраваганс на Живанши. Не се бях сещал за него, но като ми замирише на липи се сещам за този момент. Дали е жив тоя парфюм още newsm78

# 98
  • София
Ати
При мен Нежната отрова и  Cabotune едп са много близки.Правила съм им паралелен тест и доста близки.
Да, наистина има известна прилика, но той и Каботен вече е изчезнал, имам и от двата по няколко скъпоценни капки и си ги кътам Simple Smile

# 99
  • някъде под слънцето...
Тук все още могат да се намерят, макар и трудно.Нежната я гледах миналото лято в едно малко градче.Каботен едт  е на ликвидация в една от веригите повече от година и все още не са успели да го изчистят.
Вчера видях кожата на Монтана  , не я познавах, но тази , която пробвах ми напомни на Арте на Гучи и Експлозив на Айгинер..

Последна редакция: нд, 02 юли 2017, 01:34 от sl

# 100
  • Germany
В тези нечовешки жеги в България, изненадващо добре при мен се държи Tobacco & Mandarin Jo Malone . Наистина, много е близък с Eau de Mandarine Ambrée Hermes, когато доминира мандарината, но днес изненадващото е, че усещам ту горчива мандарина, и тръпчивите й семенца, ту на моменти основно усещам сладък тютюн. Вече четвърти час не е мръднал, което е идеално за мен. За разлика от него, вчера любимият ми цитрус Ескале а Портофино ме предаде на втория час след нанасянето, а онзи ден синьото Мерве докато бях в Германия на дъждовете си го усещах перфектно, но в тукашните жеги не остана и помен от него.

Влизам, за да похваля ето тази красота  Heart Eyes Много красив флакон, направо ми останаха очите в него, като на живо е по-хубав, отколкото на снимка. Ароматът, поне за мен, въобще не е момичешки, много в стил Ели Сааб. За мен е изненадващо приятно гурме, много ядково, много пудрено, напомнящо леко гурме ароматите на Лаура Мерсие. Бадемите са много фини, леко марципанови, без да са химични и нагарчащи, на мен лично ми миришат на прясно опечен френски макарон, а пък ароматът на шам фъстък е преплетен с този на бадемите идеално, като напомня на любимият ми сладолед с шам фъстък. Бобова тонка дава леко сладък, пухкав акцент, омекотява аромата, закръгля го, но е употребена много елегантно, без да е доминираща или алкохолна. Гурме нотките са съчетани с красив и много женствен жасмин, типичен за Ели Сааб, като точно в тази част ми напомня доста синият ресорт, който обожавам през лятото. Спомням си, че преди години се влюбих в най-големите горещини в Голд на Кавали, точно в същата ароматна група поставям и този парфюм. Много комфортен за мен, гушкав, носим, сладък, без обаче да накъртва, и без да са включени онези силно плодови нотки, които ми идват в повече, а в базата си красиво модерно пачули с дървесни нотки правят ароматът зрял и женствен, и затова не бих го нарекла момичешки. Трайността му е добра, проекцията също, но не е аромат, който оставя следи в помещение. Определено смятам, че е потенциален кандидат за покупка.

За разлика от Girl of Now Elie Saab, никак не харесах Valentino Donna Acqua Valentino, който също започва с бадемови нотки, но тук са силно химични и натрапчиви за мен, напомнят ми на прясно приготвена бадемова марципанова паста, а пък силно цветното присъствие на франджипани, още повече го прави неприемлив за мен и задушлив. В базата си не е лош, леко пудрен, леко ванилов и дървесен, но има хиляди като него. Жалко за красивият флакон.

Не можех да пропусна и Valentino Uomo Acqua. Ако бяха оцветили течността в синьо, щеше да е съвсем в
тенденциите за 2017 година, където повечето парфюми са сини и незабележими. Харесвам оригинала и интенз версията, но смятам, че от Валентино спокойно са могли да пропуснат тази версия. Ако приемем, че сте се напръскали с уомо интенз, след това сте отишли да поплувате за два часа в студен басейн или морето, и ако някой помирише мокрото ви тяло след плуване, ето така ще мирише уомо акуа. Просто е много отмит, тих. Но пък може би е подходящ за офис, и не толкова сексуален  Simple Smile

# 101

Влизам, за да похваля ето тази красота  Heart Eyes Много красив флакон, направо ми останаха очите в него, като на живо е по-хубав, отколкото на снимка. Ароматът, поне за мен, въобще не е момичешки, много в стил Ели Сааб. За мен е изненадващо приятно гурме, много ядково, много пудрено, напомнящо леко гурме ароматите на Лаура Мерсие. Бадемите са много фини, леко марципанови, без да са химични и нагарчащи, на мен лично ми миришат на прясно опечен френски макарон, а пък ароматът на шам фъстък е преплетен с този на бадемите идеално, като напомня на любимият ми сладолед с шам фъстък. Бобова тонка дава леко сладък, пухкав акцент, омекотява аромата, закръгля го, но е употребена много елегантно, без да е доминираща или алкохолна. Гурме нотките са съчетани с красив и много женствен жасмин, типичен за Ели Сааб, като точно в тази част ми напомня доста синият ресорт, който обожавам през лятото. Спомням си, че преди години се влюбих в най-големите горещини в Голд на Кавали, точно в същата ароматна група поставям и този парфюм. Много комфортен за мен, гушкав, носим, сладък, без обаче да накъртва, и без да са включени онези силно плодови нотки, които ми идват в повече, а в базата си красиво модерно пачули с дървесни нотки правят ароматът зрял и женствен, и затова не бих го нарекла момичешки. Трайността му е добра, проекцията също, но не е аромат, който оставя следи в помещение. Определено смятам, че е потенциален кандидат за покупка.

Тествах го и аз миналата седмица.  Peace Прекрасен бадем за мен.

# 102
Препоръчайте ми, моля ви парфюм с аромат на липа?  Heart Eyes

# 103
# 104
За спрени аромати не страдам - те наистина трябва да си останат в там, в "онова" време, с "онези" емоции и настроения, които са носили, а и едва ли сега, след повече от 20 години усещането ще е същото. Има толкова много неподозирани съкровища, които чакат да бъдат открити... едва ли ще ми стигне живота за всичко, което бих искала да пробвам и опозная.
Бих се зарадвала много, ако имах възможност пак да понося отново, макар и за месец само Pulsions, Julia и Fly away /тъмно синия/.
Момичета, моля да кажете няколко думи за https://www.fragrantica.com/perfume/Burberry/My-Burberry-Black-32566.html и https://www.fragrantica.com/perfume/S-T-Dupont/Royal-Edition-45014.html. Praynig

И двата ги заглеждам от известно време, но така и не се решавам пак да рискувам на сляпо. Много благодаря предварително на отзовалите се! bouquet Hug

Общи условия

Активация на акаунт