Великобритания - Тема 70 Юбилейна

• 68 810
  • 733
  •   1
Отговори
# 495
Питам за какво става въпрос, понеже не съм наясно. Ноо мерси Grinning

# 496
https://www.gov.uk/marriage-allowance/how-it-works

Мисля, че за това говорите.

# 497
Наистина има много полякини , които идват само за да родят, направо не мислех, че това е възможно. После си заминават. Зависи от района , дали са имали такива случаи , но някои практики могат да откажат регистрация ( естествено под друг предлог, напр. имат много пациенти и т.н. ) . Болниците, от друга страна , вече започнаха интервюта с чужденци след престоя и искане към държавата от която идват да заплати лечението. Натам не знам как работи, здравната каса ли плаща и въобще има ли някаква развръзка с финансови последици за пациента.
Но в крайна сметка , никой няма да остави бременна незаписана и невидяна, по-скоро в ускорен порядък ще направят ваксинациите ( flu, whooping cough) и всичко ще се нареди.

# 498
  • Истински се вижда само със сърцето.
Може би е добре да си вземе европейска здравна карта за да няма проблеми.
Аз изобщо не се замислих за този аспект при момичето, защото аз забременях тук и си работех и се осигурявах тук.

# 499
  • York
Лина, ако не можеш да докажеш престой в страната от една година ще трябва да си платиш раждането, което никак не е евтино. Върти ми се към 3000, но може и повече да е. Рано или късно ще си потърсят парите, так че ако имаш малко до раждането, финансово ще ти е по изгодно да родиш в Бг.  Има доста такива случаи напоследък. Има група Бг мами в Англия, където споделят за писма по никое време с искане за плащане.Peace
Иначе аз родих преди няма и два месеца, ако нещо мога да помогна.  Peace

Мери, сайта за маршрутите автоматично отиде в отметки любими.  Hug

Чудя се дали да изчакам октомврийската ваканция за пътуване до Лондон и Посолството или да отидем преди това.  Rolling Eyes

# 500
И аз препоръчвам дасе провери точно как седи въпроса. МИсля, че щом мъжът ви е тук няма да е проблем, но е хубаво да проверите, защото ако се наложи и секцио и нещо допълнително и над 10 000 паунда може да отиде сметката. Няколко мои познати получиха писмо, че дължат пари вече. И кофтито е, че не казват в началото, а след няколко месеца получаваш писмо, че дължиш доста пари.
Едно време беше доста по различно, но вече дори и в нашите диви села пращат писма, да докажеш че си резидент и тн.

# 501
  • Bristol
Мери, сайта за маршрутите автоматично отиде в отметки любими.  Hug
Радвам се, че че ще ви свърши работа! Аз намерих за момента желаещи да карат колело с мен. В понеделник отметнах маршрута Yatton до Cheddar и пих един сайдер в Съмърсет Wink 26 мили, чак аз не повярвах, но беше много лежерно.
За неделя планирам Бат до Бристол, дано времето е ок, по-малко от 20 мили ще излезе.
Ти с децата ли обикаляш?

# 502
Момичета, в момента съм в майчинство. Като замина за Англия и работя на трудов договор там, ще ми спрат ли майчинството в България?

# 503
При мен се получи следната ситуация. Бях в майчинство 2г. и заминах за Англия. Докато си оправях документите (НИН, джипи, банкова сметка и т.н.) забременях с второто. Автоматично майчинството ми се удължи (още не работех). Не знам било ли е незаконно или не, но майчинството ми изтече 2010 г., а аз официално започнах работа 2008 - 2009г. напълно легално тук. Не съм информирала моя работодател в България (може би е било неправилно, но и не знаех), но след изтичане на майчинството си подадох молба за прекратяване на договора в БГ. Осигуровките ми в България се застъпват с тези тук, никой никога не ми е направил проблем.
Не знам как е сега. Ако ти не уведомиш работодателя си, могат да се обадят за референция от тук да проверят фактологически дали си работила там, верни ли са датите и т.н.

# 504
  • Оптимист по принуда
Мисля, че не можеше да получаваш майчинство в 2 държави. Помня го от формите, които попълвах навремето.

# 505
Не съм получавала майчинство, детски и каквито и да е било помощи в Англия, докато не прекратих договора си в БГ, сега имам само детски.

Последна редакция: ср, 30 авг 2017, 13:08 от Stardust@

# 506
Принципно започването на работа би трябвало автоматично да прекратява майчинството. Редно е да го прекратиш според мен ако започнеш работа тук или най-малко да уведомиш работодателя си в БГ.

# 507
  • Оптимист по принуда
Принципно започването на работа би трябвало автоматично да прекратява майчинството. Редно е да го прекратиш според мен ако започнеш работа тук или най-малко да уведомиш работодателя си в БГ.
Да.

# 508
Майчинството в България не мисля, че се изплащаше тогава след първата година, не помня как беше.
Признавам, че исках да си запазя опцията да се върна на работа, ако нещо се обърка тук.
За една жена (особено с 2 деца) е винаги добре да има резервен вариант.

# 509
Да но сега се плаща и втората година, само че се минава на минимална ставка, не знам каква беше сумата. В случая, ако тук се работи, а там се получава майчинство ще е вид източване на бг социалната система, което е толкова неправилно, колкото и тук.

Общи условия

Активация на акаунт