Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим... - 3

• 124 683
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
На абсорбацията на желязо пречат кафе, чай, мляко и млечни продукти и храни с оксалати (шоколад, лапад, спанак, коприва, киселец и др.). Те трябва да се приемат минимум 2 часа преди или след приема на железен препарат. А това дали е на гладно или след хранене доколкото разбирам е поради факта, че желязото дразни стомаха и това при някои предизвиква запек или гадене. Затова, ако не дразни на гладно, най-добре се усвоява така. Ако дразни, да се взема след хранене, но далеч от приема на гореспоменатите храни.
И аз в момента приемам Феро фолгама 3х1 и правя една камара хватки, защото не мога без кафе и млечни BowtieClose.

# 661
  • Добрич
Кафе, мляко и млечни не близвам. Чай пия, но билков, така, че ако е заради кофеина, предполагам, че не съдържа. Изброените зеленчуци са сезонни и рядко ги приготвям. Може би най-добре след нещо леко, че хем да не е на празен стомах, хем да се усвои по-добре. Ако успея да си вдигна нивото на желязото, без да вдигам приема, ще е супер.

# 662
Желязото го приемам след храна, за да не ми дразни стомаха. /Ферофолгама - в упътването не срещнах/.
но и без това пия/ех/ др. неща преди храна.
За изследването на желязо в кръвта, знам, че няколко дни преди това не трябва да се приемат таблетки, т.к. изкривяват резултата.

# 663
  • тук и там
Мисля,че лекарствата против киселини също пречат на усвояването  на желязо.Аз даже може и от това да си докарах по-ниските нива на желязо и за това сега да трябва да пия капсули желязо. Употребявам много антиацидни препарати и то от години.Почти на всяко хранен дъвча Рени или други антиацидни таблетки заради киселини и от там може и желязото да ми е паднало малко.Може и да няма връзка, разсъждавам си просто..

# 664
Kaisia, личния ми лекар ми даде нолпаза да пия 1 седмица, имах киселини от други лекарства, сега съм добре иначе ставах посред нощ да пия сода.

# 665
  • тук и там
Благодаря,ще пробвам и това.Flowers Hibiscus

# 666
  • Добрич
Желязото определено заради обилния цикъл го губя. Моя позната също беше така, особено пролетта. Даже до болница е стигала.  Днес вече направих промяна за приема на желязото и се надявам на положителен резултат.

За киселини в стомаха съпругът ми се повлия добре от хомеопатия, обаче не помня препарата.

# 667
Да и аз преди време вземах шуслерова сол против киселини, наистина помогна, сега беше спешно заради много лекарства и пих нолпаза

# 668
Да и аз преди време вземах шуслерова сол против киселини, наистина помогна, сега беше спешно заради много лекарства и пих нолпаза
Вела и  sunrise_67  , бихте ли споделили каква хомеопатия и коя ШС са за киселини ?

# 669
Намерих шуслерова сол 9
https://www.afya-pharmacy.bg/productbg/26

# 670
Цитонамазката ми показва вторична олигоменорея, но на мен цикъла си ми е нормален  newsm78
Резултатите пък от пролактина и FSH показвали, че невротичните ми състояния са по-скоро от предменопаузален синдром, отколкото от депресия, но иначе си пийвам антидепресанти...

# 671
Привет, момичета! Нямам време и набързо преминах през темата. Извинявам се ако сте коментирали това за което ще питам! На 42г. съм, идва ми редовно, но дните преди да ми дойде понякога са кошмарни. Сомптомите са- тревожност, трудно заспиване, топли, студени вълни, сърцебиене. И сега с това сърцебиене започнах да вдигам кръвно. Усещам как пулса ми се ускорява и започват да ми бучат ушите, омекват ми краката и като премеря кръвното - високо. Имате ли такова оплакване и как се справихте? Да кажа, че преди 1-2 месеца изживах голям стрес, ако това има значение.

# 672
  • София
И аз да се "включа" към сърцебиенето. След като албанския ми реотан най-накрая направи връзка между сърцебиене и екстрасистоли, за които някои от вас пишат, да си кажа, че и аз съм с такива. Още не съм ходила на лекар (мисля да карам "с връзки", зет ми все пак специализира инвазивна кардиология). При мен е от есента, и при мен е свързано с тежък, business-related стрес. Причината отмина, сърцебиенето остана...Намалих кафетата до 2 (от 3), почнах да пия Магне Б6, Б12, освен Л-тироксина за Хашимотото. Вит. Дто ми свърши (американското желирано, сега не  знам какво да си купя, не ми се очертава път съм Щатите преди средата на лятото). Кръвното ми е "пушка" 115/75.  Кажете вие как ги борите тези мизерни екстрасистоли?

# 673
Сърцебиене=ускорен, но равномерен пулс
Екстрасистоли=прескачания

Ти кое имаш?

# 674
Сърцебиене=ускорен, но равномерен пулс
Екстрасистоли=прескачания

Ти кое имаш?
+1
И колко ти е пулса?
От кардиолог ида аз, с пулс 110..

Общи условия