Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим... - 3

• 124 656
  • 738
  •   1
Отговори
# 705
  • Добрич
От няколко години не консумирам нищо с млечен произход. Въглехидрати обаче хапвам доста... У дома хлябът е само домашен и пълнозърнест и в неголямо количество, а захарта е кафява, обаче картофите са у нас на първа линия по консумация.

Deborana, защо не пробваш за кратко? Например за десетина дни, за да видиш как ще се чувстваш.

# 706
И аз от 3 години не ям млечни.
В са на минимума.
Много съм си добре, нито кила имам, нито вълни, нищо.

# 707
  • В полите на Пирин планина
Аз млечни ям, но ограничено. Въглехидратите са ми минимални, само от плодове. Перфектно се чувствам. Така се храня от 2014 год. Преди това за една зима натрупах над 12 кг., но и се скъсах да ям сладки боклуци.

# 708
Момичета, почвам да правя паник атаки преди и след цикъл....
Как си помагате при силна тревожност около цикъла? Ужас просто....

Последна редакция: пт, 20 апр 2018, 13:55 от bubkab

# 709
  • Перник
Момичета, почвам да правя паник атаки преди и след цикъл.....Като ме заболи глава, почвам да мисля, че имам кръвно. Като помпи апарата сърцето ми ще изскочи от страх. Онзи ден се докарах с 170/110 и пулс 110. Не спах от страх. Вчера ходих на кардиолог, ЕКГ с тахикардия и депресия....После обаче на ехография казаха, че сърцето е здраво и кардиограмата е такава поради анатомична особеност. Преди години в трета градска ми правиха тест с натоварване и също беше ок /показах и тогавашната кардиограма, и тя е странна/.
Та кардиоложката ми изписа беталок. Каза като се успокои пулса, да го спра постепенно и да потърся психолог или психиатър....
Как си помагате при силна тревожност около цикъла? Ужас просто....
Здравей Simple Smile
Можеш да опиташ Анервина сироп той е без лекарско предписание.

# 710
И аз от 3 години не ям млечни.
В са на минимума.
Много съм си добре, нито кила имам, нито вълни, нищо.

Много благодаря на последните отговорили момичета.

Дайте идея, какво ядете тези, които млечни и въглехидрати не хапвате.
Само месо, риба и плодове и зеленчуци ли ?
Какво закусвате ?
Какво може да си носите от вкъщи навън, освен печено месо и зеленчукова гарнитура?

# 711
  • В полите на Пирин планина
Можеш да дойдеш в темата за НВ-ВМХ, ако искаш.
На закуска ям основно яйца с някаква добавка - маслини, малко кашкавал, зеленчук. В зрелите сирена и кашкавали няма много въглехидрати, така че си ги консумирам.
И да - на обяд и вечеря - месо, риба, зеленчук. Понякога някой и друг плод. Свиква се. Аз тесто не обичам, а така се контролира глада за сладко много успешно. Понякога хапвам по малко ориз и зеленчуци, но минимални количества - примерно две лъжици ориз или десетина парченца картоф.

# 712
И аз се опитвам да спра млечните, а как ги обичам. Ям само кефир, понеже в него няма лактоза.
Вчера хапнах хляб,понеже много ми липсва, а после то не бяха вълни, не беше потене. Много ми е трудно с отказването от всякакви въглехидрати.

# 713
  • Bristol
На мен проблем са ми сладкишите и въобще сладките неща, като наркотик са ми Sad Ей вчера уж нямаше да ям такива неща, прибрах се в къщи, сготви вечерята, хапнахме, мъжът купил сладоледи на клечка, не можах да се въздържа. И най-лошото е, че не само един унищожих!
Миналата събота около 30 километра на колелото бях, седнахме за кафе и почивка, аз и тортичка си взех. Язък ми за спортуването.

# 714
И аз се опитвам да спра млечните, а как ги обичам. Ям само кефир, понеже в него няма лактоза.
Вчера хапнах хляб,понеже много ми липсва, а после то не бяха вълни, не беше потене. Много ми е трудно с отказването от всякакви въглехидрати.
Това за лактозата откъде се знае?
Аз сравних данните на един прозиводител на кефир и кисело мляко... и въпреки рекламата на кефира, включваща текст: "На всичкото отгоре ферментацията благоприятства развитието на множеството полезни бактерии и пониженото съдържание на лактоза в кефира." таблицата със съдържанието гласи:
Скрит текст:

Кефир 3,6% масленост
Хранителна стойност в 100 г.

Енергийност         62 kcal / 259 kJ
Мазнини            3.6 g
- от които наситени мастни киселини   2.3 g   
Въглехидрати (лактоза)      4.2 g
Белтъчини                3.2 g
Сол (натрий) - от млякото    0.04 g

И за кисело мляко 3.6% масленост
Енергийност         62 kcal / 259 kJ
Мазнини            3.6 g
- от които наситени мастни киселини   2.3 g
Въглехидрати (лактоза)   4.2 g
Белтъчини            3.2 g
Сол (натрий)         0.04 g
Скрит текст:
...
Та или нещо са се объркали или просто различните бактерии в двата продукта не водят до преобразуване на лактозата до нещо друго по-просто за усвояване...

# 715
  • Добрич
Много обичам млечни продукти, но вече не ги консумирам. Ама никак.

Правя ядково мляко, сирене, крема сирене. Не е трудно и се свиква. От млеката най-ми харесва от кашу и от кокос. Даже не го прецеждам всеки път, а избирателно, според това, за какво ще го ползвам. Правих козунаци с овесено мляко и станаха чудесни.  У дома обичат продукти от бяло брашно, но рядко им правя.
Кравето масло замествам с кокосово.
Обикновено винаги имам  у дома и в дамската си чанта ядки. Даже само няколко броя имат засищащо действие. Купувам си от магазините за търговия на едро, че ми излиза доста по-изгодно, отколкото в централната градска част.
Купувам само черен шоколад и чета, да е без млечни, защото доста черни шоколади имат и млечни продукти в състава си. Черният шоколад ми е голямо изкушение... Особено ако нещо не се нареди тъй, както ми се иска...
Яйца ползвам редовно, а месо готвя по-рядко. Не правя нищо пържено.

Мисля, че за нервните състояния позитивната психология помага много. С годините, помъдрявам откъм храна и разсъждения...

Преди имах изключително тънка талийка, обаче сега имам коремче... Имаше една мисъл: Идва момент,  в който трябва да избираш къде искаш да изглеждаш добре,  в лицето или в дупето. Явно за сега залагам на лицето...

Радвам се, за тези, на които не им се налага да правят такъв избор!

Последна редакция: пт, 20 апр 2018, 15:49 от Вела

# 716
Здравейте, преди време ви бях споделила, че имам големи проблеми, свързани с изпускане на урина и интимен дискомфорт.. Започнах упражненията на Кегоел, но за съжаление при мен нямат ефект. Продължавам да търся решение на проблема.. Ако някой може да ми помогне с полезна информация или е преминал през същото, ще съм ви благодарна да споделите.

# 717
  • Добрич
NevenaMila,   виж в тази тема. Мисля, че ще ти е полезна. Коментира се безкръвен метод на лечение.

Скрит текст:
Здравейте, момичета. Скоро не съм влизала да проверя как вървят нещата при вас. Аз приключих с лечението и цялостното ми впечатление от лазера е , че при мен даде сравнително бърз ефект за изпускането и дискомфорта, който имах. За стягането също се получиха нещата. При пигментациите обаче нещата станаха по-бавно. Премахват се, но при мен бяха много упорити. Просто трябва търпение и се получават нещата в край на сметка, само не трябва да се отказвате. Успех на всички.  Hug

Последна редакция: пт, 20 апр 2018, 17:06 от Вела

# 718
Здравейте, преди време ви бях споделила, че имам големи проблеми, свързани с изпускане на урина и интимен дискомфорт.. Започнах упражненията на Кегоел, но за съжаление при мен нямат ефект. Продължавам да търся решение на проблема.. Ако някой може да ми помогне с полезна информация или е преминал през същото, ще съм ви благодарна да споделите.
Прави се пластика на влагалище и матка. Консултирай се с АГ.

# 719
Да споделя и своя опит. От 25 г. съм вегетарианка, понеделник, сляда и петък постя. Нямам килограми. Спортувам редовно, ходя пеша всеки божи ден - стигам и до 35 000 крачки при ходене по забележителности. Опитвам се, въпреки заетото си ежедневие да си приготвям доста неща. Ям само козе сирене и козе кисело мляко. Последното си го квася сама. Почнах да си правя шоколадов мус, не купувам купешки шоколад, защото заради спорта ми трябва бърза енергия. Имам видима мускулатура, защото се занимавам и в боди пъмп нарочно. Това е не само за мускули, а и за кости. Миналия септември направих поредна магистратура, в чужбина, на френски  (Подържам акъла си също - помня като слон). На 51 съм - редовен цикъл, много тежък, но всичко е в норма. Пия след него желязосъдържащ препарат, който купувам от чужбина . тук е спрян - Тардиферон. Пия пробиотици, ензими, витамини, понякога добавки за очи или коса. Дъщеря ми е далеко от доста години, аз живея сама. Искам да кажа, че не съм се оставила и за момент, въпреки че се занимавам и с ремонти и какво ли още не. Желая на всички здраве.

Общи условия

Активация на акаунт