Синдром на родителското отчуждение

• 30 471
  • 337
  •   1
Отговори
# 225
  • Бургас
Какъв тормоз е един преглед за няколко години? Че те профилактичните са повече и детето ходи на прегледи без да има нужда. При това би им паднала издръжката, която тя заяви, че била прекалено висока
Е никакъв. Само трябва да обиколят една кофа лекари и да ги запознаят с предходните документи и да ги изслушат пред детето. И то понеже е глупаво, изобщо няма да вдене какво става. Мама го ползва, тати го ползва. То болно ли е, не е ли... изобщо кво да му стане? И без друго го мъкнат по 200 лекари, защо не по 201. На никого не е нужно. Един лист хартия в повече, няма да направи никого по - доволен. Ето там е границата да те е грижа за детето и да те е грижа за тезата ти. Надявам се сега да е по - разбираемо.

# 226
  • Sofia
Скрит текст:
MeMyselfI, а при какви обстоятелства може да се позволи намаляване на издръжката? Очаквам такъв ход в скоро време, тъй като ни отпадна разхода за детска градина. В същото време разходите за голямото дете нарастват тази година, но се съмнявам съдът да одобри увеличение за него.
Уж търсих в системата за съдебни решения, но не откривам нищо полезно.
Законът казва " при промяна на обстоятелства". Обичайно се намалява при изключителни случаи. Например- бащата е давал 400 , за едно дете , но остава без работа. Или има ново семейство и вече задължение към друго дете. Или, ако детето е било болно от нещо , но с възрастта специалните грижи за него отпаднат . Или майката изведнъж забогатее.  За детската градина , едва ли е била повод за определяне на по-висока издръжка при вас.
Най - общо казано е това. Но е безумно да се прави. На първо място, най - вероятно ще се спори до окръжен. Т.е. делото ще се точи 12-18 месеца в най - добрия случай. Ако намалят издръжката, няма да е от датата на завеждане на молбата, а от влизането на решението в сила. Ако ще намаляме от 300 на 200лв. , съда може и да я намали до 250лв., защото детето ще расте в периода на точене на делото. Ще се дадат поне 200лв съдебни такси и 600лв. за адвокат за две инстанции. Защо?  Това са 800лв. /парите за следващите 16 месеца останали от намалена издръжка/.Излишно е да казвам, че година две, след такова дело ще дойде ново дело за увеличение и пак такси, бля, бля...Та е безумна глупост.
Има дела на ВКС за издръжка 500 евро, свалена до 200лв. или нещо подобно.
Това, че ви е отпаднала таксата да детска, означава, че детето ще е ученик. Не е намаляване, а увеличаване на нуждите.  
Тия дела за глупости са за мерене на разни неща на нахъсани бивши.      
Става въпрос за частна градина и издръжка по споразумение.
В последния момент бащата настоя да пишем по-голяма сума за малкото дете за сметка на голямото заради таксата за детска градина, мисля - с цел да иска намаляване, като тръгне на училище.
Разбира се, че би било мега тъпотия да се хваща с такова дело, но след предишните глупости, очаквам и това.

# 227
  • при късмета
MeMyselfI, не разбирам защо ѝ адвокатстваш, при положение, че самата тя 2 пъти отказва да отговори на този въпрос. Някак излиза, че по-добре от нея знаеш причините, а тя самата не ги знаеше, преди да се появиш.
Може да се върнеш назад и да видиш, че вчерашното ми питане не беше първото, а въпроса е един и същи

# 228

А за пътуванията е много гадно. Хора опряли до такова дело, от възникването на въпроса за пътуване, до самото тръгване, често няма време да мине през съда съгласието, и ако единия се запъне на теория можеш да изведеш детето, но на практика, рядко
Аз спечелих такова дело  Peace право на пътуване в страните членки на Европейски съюз плюс Сърбия , за срок от 5 години без съгласието на бащата . Всеки родител с права може да спечели такова дело в момента .

# 229
  • при късмета
Аз нямах предвид, че не може да се спечели, а, че като изникне ненадейно пътуване и другия родител не е съгласен, често няма време да мине самото дело от завеждането до решението

# 230
  • София
Засега нищо няма ефект, най-добре си комуникираме или за училище и оценки, или за брат му и сестра му. Други теми не мога да намеря общи.

Вчера си мислех за варианта да го помолиш да ти помогне да организирате, например, парти изненада за някое от другите деца, което му е по-близо рождения ден. Да прекарате мъничко поне време заедно, нещо такова.

# 231
  • Бургас
MeMyselfI, не разбирам защо ѝ адвокатстваш, при положение, че самата тя 2 пъти отказва да отговори на този въпрос. Някак излиза, че по-добре от нея знаеш причините, а тя самата не ги знаеше, преди да се появиш.
Може да се върнеш назад и да видиш, че вчерашното ми питане не беше първото, а въпроса е един и същи
Не адвокатствам на никого. Изказвам си мнението. Защо не завеждат дело си е тяхна работа. Казвам, че е безумна глупост детето да се разнася по лекари и да се води дело. Записала съм и доводи за това. На собственото си дете никога не бих го направила. Може да не е сметнала за нужно да ти отговори. Знам ли?
Ако трябва да сме точни нито тяхната бивша е първата открила топлата вода с докторите, нито последната. А съдията е с вързани ръце. Освен, ако не направят детето маймуна от експертизи. Тук всеки обичащ родител ще сложи точка и ще преглътне.

ПП: Много се радвам, че с БНД нямаме проблеми с пътувания и т.н. Всеки разполага с пълномощно и си го водим на екскурзии.

# 232
  • при късмета
Въпроса с делото към бетрей, възникна в последствие. С включването ѝ в темата стана ясно, че тя е пример за настройващ с/у родител, а не на случай за потърпевшия родител от това настройване. Няколко човека ѝ казаха, че отношението ѝ към майката на детето не може да не стига до детето независимо дали директно от нея или от мъжа ѝ

# 233
  • ...в най-дългото очакване на щастие...
ма ко, отново те приканвам да спреш с нападките си към мен. Ако имаш въпроси- на ЛС.
Издръжката на това дете е базирана на голословните твърдения на майката за състоянията на детето. Правени са експертизи по време на делото в СРС. Тези експертизи не се кредитираха от съда, но въпреки това размера на издръжката на детето се определи на 500 лв., като част от нея/150 лв/ се дължат от майката. При нормална издръжка от 202 лв.на дете към този момент./ пише го в решението/.
Тя на дълго и на широко обясняваше, че той имал диетичен режим, трябвало да ходи по санаториуми, защото би "могъл да отключи алергии към кучета"... Не е предоставила никакъв документ за това, че е на хранителен режим и посещава санаториуми и тн.. Да добавя, че храните, които той яде и иска са основно "сухоежбини"- пържени картофи, кюфтета, кебапчета/ от купените/...Къде е режима - не е ясно! Диагнози няма никакви.
Ако детето е болно му се издава ТЕЛК, има доста облекчения от това, че е с ТЕЛК. При него няма нито ТЕЛК, нито констатация от ЛЛ...Всичко беше едно голо ляляне от нея и адвоката й за пари. И в същото време детето ако може ама никак да не вижда баща си, защото той нямал капацитет и отглеждал кучета...Не ми се преразказват подробности и истории тук.
Предисторията е, че при раздялата им бащата подписа частно-правно споразумение, което не беше потвърдено от съд, че ще дава на детето 500 лв. издръжка + 75 лв. на баба му + ще изплати дълг на майката+ актуализиране на размера според инфлацията..И всичко това, за да може да вижда детето си. Срещите с него само в присъствие на майката за няколко часа на ден 2 пъти в месеца. Е, тя не се спря да крещи, обиждА и унижава бащата...по паркове и градинки- пълен цирк/има свидетел-бабата/. Не мисля, че това е нормално поведение, още повече пред дете на годинка и малко.
Таткото прекрати споразумението и заведе дело по исков ред за определяне на режим и изчисляване на издръжката от съда. И от там се почнаха и "болестите" и "проблемното поведение у детето" наследено по "бащина линия" от дядо, баща и тн.
До навършване на 4 г. детето се взимаше за по 3 часа, 2 пъти в месеца- привременни мерки. В това време маминка обжалваше до последна възможна инстанция режима и издръжката, определени от съда. Да добавя, че маминка не е с ниска заплата- някъде над 1200-1300 лв. взимаше.
Бабата води и тя дело за режим- и то стигна до ВКС...И така.
Не мисля, че има нужда от повече подробности. Ако ма ко или някой друг се интересува- на ЛС...
п.с.
За това дете се вади вода от 100 кладенеца, за да са твърди, че е "болно" и има нужда пари.
Тук писах, че при него е завършен ПАС синдрома и то не без помощта на отдела и съда...Това е основното, а не размера на издръжката. Той бива даван със скъсани дрехи и чорапи, приличащ на клошар...Ясно е, че не се харчат добре пари от издръжката му.
И уточнение за мен, понеже пак ма ко , се беше притеснила.
Мила, аз не работя в отдели и никога не съм и не бих. Четеш между редовете- работя на терен, в институции и се занимавам пряко с деца, жертва на насилие или младежи с ментални проблеми. Нито взимам решения за тях, нито се занимавам с разведени или разделени семейства. Пиша доклади и оценки за времето от престоя на дадено дете в институцията. Толкова!
Да вметна, че за нито едно от трите ни общи деца разходите на месец се равняват на по 350 лв. на дете. И нито едно от тях не ходи със скъсани дрехи и не е лишено от нищо. Та прави си сметка сама къде отиват парите от издръжката на голямото. Пак казвам- това не е особено важно...Същественото тук е, че това дете расте без баща и с тотално объркана психика, благодарение на милата си маминка и нейната " наранена" душа...

Последна редакция: вт, 04 юли 2017, 14:47 от betray

# 234
  • Бургас
Въпроса с делото към бетрей, възникна в последствие. С включването ѝ в темата стана ясно, че тя е пример за настройващ с/у родител, а не на случай за потърпевшия родител от това настройване. Няколко човека ѝ казаха, че отношението ѝ към майката на детето не може да не стига до детето независимо дали директно от нея или от мъжа ѝ
Делиш хората и това не е хубаво. Аз също съм женена за мъж с дете от друга жена. Тя го прави на маймуна дълго време. От нейните циркове страдаше цялото ми семейство. Да. Не мога да си изкривя душата и да кажа, че е добър човек. Съжалявам. И не ми е грам проблем. Твърде много мръсотия изхвърли по мъжа ми, мен и децата. Заради тази отчуждаваща майка страдат най - вече детето им с ММ, после и всички останали у дома ни. Айде пък да не сме потърпевши, макар и след преките такива. Няма да разказвам, защото не опира само до моя личен живот. Нито съм длъжна да я харесвам, нито искам.
Харесвам жената на моето БНД. От 3-4 години насам детето ми е щастливо и спокойно с нея и баща му. Понякога тя идва да го взима. Понякога с нея говоря по тел. Приела е детето ми и се грижи за него. В дома им сина ми е част от тяхното семейство. Не им се бъркам. Не им диктувам как да го гледат.
Пак казвам. Допишете си, че е само за майки страдалци и другите изобщо да не пишем. Защото Ма Ко от пас не страдат най - вече майките и бащите. СТРАДАТ ДЕЦАТА. Децата търпят големите последствия на ПАС синдрома. Не мама, не тати, не близките. Децата.

Последна редакция: вт, 04 юли 2017, 15:06 от MeMyselfI

# 235
Темата е за всички . Защото понякога границата между възпитание , насочване и въздействие , е много тънка. Не всеки родител има умисъл да причини ПАС на децата си , но то става и несъзнателно.
Да не говорим пък за тежките , умишлени и целенасочени действия.
Понякога методите на възпитание на отглеждащия родител са такива , че той го смята за единствено правилни. Не си спомням кой в темата , много уместно , спомена , че повече от една гледна точка , за детето , си  е богатство. Да лишиш детето от контакт с другия родител , само защото не одобряваш неговите качества и модел на живот / без той да страда от обичайните пороци/ , си е престъпно посегателство.
Лошото е , че не всяка съпротива на този родител , е продиктувана от такива съображения, като его. А се прилага унификация , че има опасност от СРО във всички случаи на недаване на дете , което не е така. И че не се прилага индивидуален подход към всеки отделен случай.

# 236
  • Бургас
Темата е за всички . Защото понякога границата между възпитание , насочване и въздействие , е много тънка. Не всеки родител има умисъл да причини ПАС на децата си , но то става и несъзнателно.
Да не говорим пък за тежките , умишлени и целенасочени действия.
Понякога методите на възпитание на отглеждащия родител са такива , че той го смята за единствено правилни. Не си спомням кой в темата , много уместно , спомена , че повече от една гледна точка , за детето , си  е богатство. Да лишиш детето от контакт с другия родител , само защото не одобряваш неговите качества и модел на живот / без той да страда от обичайните пороци/ , си е престъпно посегателство.
Лошото е , че не всяка съпротива на този родител , е продиктувана от такива съображения, като его. А се прилага унификация , че има опасност от СРО във всички случаи на недаване на дете , което не е така. И че не се прилага индивидуален подход към всеки отделен случай.
До СРО може да се стигне и с даване на дете. Sad  то е насочена психологическа атака. Сигурна съм, че нормален родител не би го направил. И иска време - месеци. Само ще кажа, че видяхме как става номера с криенето на дете - две години. /беше прекалено малко за словесна и психо атака/  Сега виждаме как играе словесна и психо атака. Дете пищи в истерия, че бащата идва да го вземе.  Cry Никога преди не го беше правила. Чувстваше се добре. Радваше се, че ни вижда.  Приема присъствие на всеки друг човек, но не и на баща си. Роди се брат и, месец след това започна описаното. Ми няма оправия. Не и такава, която да не е за сметка на детето. Баща и никога няма да я вземе на сила, а майка и не би им помогнала /тъй като тя самата разруши тази връзка/. Какъв е извода: малката ще живее без баща и с насадена идея, че той не я иска и е пропаднал, агресор, пияница. Ще мрази и брат си. Защо? Защото мама така е решила.

# 237
  • ...в най-дългото очакване на щастие...
MeMyselfI, подобна на нашата история. В един момент просто човек се оставя на това, което бъдещето ще му даде.
Детето на мъжа ми е винаги добре дошло у дома, има си легло, играчки, книги... Понякога се случват въпросните агресии към другите деца и то със сигурност са под давление на М. Разказва много неща и то без да питай никой...
В един момент той ще порасне, ще може сам да преценява и да взима решение. Винаги ще е добре дошъл у дома, но с правилата на този дом.

# 238
  • Бургас
MeMyselfI, подобна на нашата история. В един момент просто човек се оставя на това, което бъдещето ще му даде.
Детето на мъжа ми е винаги добре дошло у дома, има си легло, играчки, книги... Понякога се случват въпросните агресии към другите деца и то със сигурност са под давление на М. Разказва много неща и то без да питай никой...
В един момент той ще порасне, ще може сам да преценява и да взима решение. Винаги ще е добре дошъл у дома, но с правилата на този дом.
Малката не припарва до баща си. Изпада в истеричен рев и до там. Не е идвала у нас от година и половина. Бебето е на толкова.
Той никога няма да я навре на сила в колата. Що за човек би го направил? Не знам какъв е този страх и от къде иде, но не е човешко да вземе детето, да го набута на сила в колата и да пренебрегне чувствата му, защото той има право.
Бившата се обади и каза, че детето ревнува от бебето. Детето не е виждало бебето. Аз гледах бебето, за да може мъжа ми да отделя време на дъщеря си. Бебето беше зле с месеци и по болници. Просто не беше спокойно у нас, за да се съберем на куп. Абе не е бебето причината.
Имаше жалба за нахалност в полицията. Взимали сме детето 15 мин по - рано от режим и сме го връщали 30 мин. по - късно. Мъжа ми бил звънял по телефона и ги притеснявал извън режима. /звънеше да пита как са/. Няколко месеца по - късно от закрилата го търсиха защото набил детето /шамар през лицето/ и го нарекъл боклук. Лъжа. Долна и грозна. Психоложката беше хипер объркана как така бито дете отговаря на въпроса "Харесва ли ти при тати?" и Да. "Страх ли те е?" - Не. То да са едно, две...не са. Години усилена работа е това. Резултата е на лице.

# 239
Аз да вметна,че ние се разделихме основно за несходство в характерите.Различията в един момент станаха огромна пропаст за нас двамата.Факт е че детето е отглеждано основно от мен и вижда моя модел на живот и възпитание.Факт е обаче ,че колкото повече израства прилича по характер и има същитите наклонности като баща си.Не му влияе баща му .виждат се сравнително радко за да може детето да придобие добра представа и да имитира този начин на живот и поведение.Обаче съм наясно,че след година,две,три (сега е на 8г) ще осъзнае това и ще иска при баща си.Ще го пусна.
Ако отношенията ни са такива се надявам да си идва от време на време и.често да се чуваме.Парички ще му пращам ,колкото трябва.Това е.Ако го натисна да стои при мен и да прави това ,което искам рано или късно ще го изгубя.
Свободата е най -добрия избор.

Общи условия

Активация на акаунт