За леките наркотици и масовата употреба

• 64 833
  • 1 192
  •   1
Отговори
# 150
  • София - Варна
Цитат
А при тревата, която е много разпространена, съвсем малък % минават на друго и поне според мен те щяха да си го взимат без значение дали са пушили трева или не.

Много точно. Това е и моето мнение.

# 151
  • София
За цигарите пък само лошо мога да кажа - свеки си отиде на 62, майката на съседката и тя замина. Колегата на ММ - рак на устата, пак на 60 има-няма. Още мога да изброявам. Абе... ужас.

Тревата реално като вредно вещество има само катрана, но и той е намален при някои сортове.

# 152
  • София
О, споко де. Нали ти казах, че тревата вече е ретро.
Младите блъскат химия - амфети, мет, дизайнерски и някакви нови изобретения, дето даже не знам как се казват.
Първо почват с наргиле. След това си поръчват по интернет. Това вече е личен опит със съученички на дъщерята. Още една точка в защита на тезата за добрите семейства - тарторката на групичката е от семейство на зъболекари. След малко трия, че много се разбъбрих.

Именно, тревата отдавна вече няма онзи ореал, който имаше едно време. Младите почват направо с амфетки и метамфетамин, всякакви прахчета, хероин. Ама нали някои хора са застинали в разбиранията си от преди 30 години, все още хабер си нямат колко са се променили нещата.

За Рос Улбрихт и неговия Silk Road сте чували, предполагам.

''Улбрихт не е типичният наркодилкър.

Той е отраснал в добър квартал, задружно семейство, бил е скаут.  Учил е физика в Тексаския университет и е имал стипендия за отличие. Завършил е и магистратура, свързана с изучаването на нови материи.''

Е, човекът става милионер, свързвайки стотици хиляди пълнолетни и непълнолетни дилъри и употребяващи.

http://www.webcafe.bg/mobilecafe/web/id_1398782008_Ot_%E2%80%9Ep … %80%9D_do_zatvora
https://www.theguardian.com/technology/2015/may/29/silk-road-ros … lbricht-sentenced

# 153
  • Кацнала на едно дърво.
Василиса, книгата ти е ''Кронос. Тоя нещастник!", нали? Не е лоша. По-добра е от Тина нещо си. Надявам се, че е успяла да помогне на тийнове и родители, които се сблъскват с това  Peace

Благодаря. Имам страхотни отзиви.
Всъщност, книгата не е за тези, които вече имат проблем.
Това е книга-превенция, както я нарече един професор, който се занимава с наркомании.

# 154
  • София
Много хубаво повдигнахте въпроса за наргилетата. Сега нека да дойдат всички онези потребителки, които твърдяха, че наргилетата били безопасни, защото имало само плодови смеси, дори вкъщи си имали и било по-безопасно да пушат отроците с наргиле, отколкото обикновени цигари Абе, ако някой реши да оправдава нещо или себе си, всичко ще измисли.. А аз всеки път като видя наргилета в някое заведение и тумба ученици, които смучат мунджщука се чудя какво ли още има в плодовата смес.

# 155
Не мисля, че в тези наргилета е имало плодови смеси  Laughing

# 156
  • София
Василиса, книгата ти е ''Кронос. Тоя нещастник!", нали? Не е лоша. По-добра е от Тина нещо си. Надявам се, че е успяла да помогне на тийнове и родители, които се сблъскват с това  Peace

Благодаря. Имам страхотни отзиви.
Всъщност, книгата не е за тези, които вече имат проблем.
Това е книга-превенция, както я нарече един професор, който се занимава с наркомании.
Ами, аз не мисля, че някой, който е решил да се друса с мет ще се спре от една книга..но това си е лично мое мнение  Peace

# 157
  • София
Тук идва терията с привикването и приемането, сварената жаба и пр. То е като да дадеш на бебе "пръстче" алкохол. Ммм, вкусно. И наргилето е вкусно, после ще му се усладят цигарите и накрая ще се "свари". Или ще спре. Кой знае.

# 158
Е, да, то и в Брейкинг бед най-могъщите разпространители на дрога бяха хора, които не взимат наркотици въобще (значи имат нещо предвид, като не се друсат от време на време за настроение), не си цапат сами ръцете с убийства, а плащат на някого, и са пример за обществото, успешни предприемачи и спонсори на благотворителни каузи. По принцип си е логично, че една огромна мрежа за разпространение и продажба на наркотици си е невъзможно сложна задача за изтерзан наркомански мозък.

# 159
  • Rock & Roll feeling ...
Тревата е един вид отпускащо, успокоително средство. Имала и лечебни свойства, дори искат да я узаконят за ползване  в медицината.
А какви са тоолкова лошите й страни ? Защо в крайна сметка не се узакони,както са цигарите и алкохола ?
Е наистина ли питаш ?

Съвсем. Непрекъснато чувам,че всичко около вредата й е силно преувеличено и ще ми е интересно някой запознат в кратце да обобщи плюсовете и минусите.

Може ли линк за миналогодишната тревоманска тема ?  Hug

# 160
И наргилето е вкусно, после ще му се усладят цигарите и накрая ще се "свари". Или ще спре. Кой знае.
Никога не съм си мислила, че има връзка. В смисъл имам познати, които пушат наргиле, плодови работи, но не проявяват никакъв интерес към цигари или трева, това години вече, гледам и наргилето вече рядко пипат.
Както и пушачи на обикновени цигари, които си димят само тях.
В смисъл че всеки си е харесал едно нещо и си го дими, но не прескачат от едно на друго. Може и да има изключения, но масата не (даже са противници).

# 161
  • София
Всъщност, според последни проучвания вратата към тежките наркотици е алкохола. Тук съм съгласна вече. Даже наркомани са ми казвали, че даже и да откажат дрогата, алкохола не го оставят.
Не знам как да дам линк през тела, но намерих един доста интересен бг сайт medicalmarijuana.bg
Схемата понякога върви така - аре излизаме да пием, оу как се напих, дай да шмръкна да се свестя, ох, полудях, не мога да заспя, дай нещо успокоително и т.н.

Последна редакция: сб, 01 юли 2017, 16:04 от Free Agent

# 162
  • Кацнала на едно дърво.
Нещо не ми се получават цитатите.  Blush

Таис, аз пък съм убедена точно в обратното. Тийнейджърите са на ръба - много малко им трябва, за да катурнат на едната или на другата страна. Между другото, преди няколко дни получих поредното писмо от читател, което се оказа различно от всички останали. Пишеше ми момче на 18 години, което вече е минало на тежка дрога. Една негова приятелка му подарила книгата, той бил много скептичен, но накрая я е прочел. Чел и плакал. Писа ми, че не вярва, че той може да се справи вече, но че ако някой му бил дал тази книга, когато бил на 12, нямало да е там, където е сега. И ме пита какво може той да направи, за да стигне тази книга до повече деца.
Та така. Аз съм твърдо убедена, че една книга може да промени живота ти. Лично преживяно. (Много момичета, между другото, ми пишат за "Тина и половина", че им е дала сили и кураж да отслабнат.) Но стигаме до една съвсем друга тема - за четенето и колко е важно то. Много е трудно да се убеди човек, който не чете, че книгите вършат чудеса.  Confused (И това последното в никакъв случай не е намек към теб, а тъжна констатация по принцип - вече десет години работя по "разчитането" на децата и често се чувствам отчаяна.)

# 163
 ooooh! това, че тревата вреди на белия дроб повече от цигарите е пълна простотия  Mr. Green честно....  Марихуаната предотвратява растежа на туморите, не веднъж и два пъти е доказано. В повечето държави е разрешена с мед.цел и да, цигарите и алкохола са далеч по вредни и далеч повече се пристрастяващи от марихуаната. Има много литература за тази марихуаната.
 В България няма да се легализира, точно заради малолетните, те прекаляват дори с употребата на цигари, алкохол, секс, партита, гъби, хапчета, прах и т.н. а какво остава за марихуаната..
 Голяма степен от сортовете в България, които се предлагат са отглеждат с много химия, която "притъпява" полезните свойства на марихуаната. Много от страдащите от рак употребяват хемпоил, това се добива от марихуаната или се снабдяват от чужбина с хубава трева. На моята майка, която беше точно като Андариел, толкова крайна по тази тема, сега пуши трева преди сън защото има високо кръвно и го вдига докато спи, марихуаната й помага да спи спокойно и да не вдига толкова високо кръвно. Но под пуши, тук говорим една цигара я пуши цяла седмица, дръпва си по 2-3 пъти преди сън.

# 164
Не знам защо я дъвчите тази трева още и аз мисля, че не е модерна вече. Повечето хора са я опитвали в ученическите си години (и аз не познавам някой, който да не е дръпнал веднъж от любопитство), наистина има семейства с деца, които пушат понякога и според мен това не пречи на никой. За децата, според мен най-употребявания в момента "лек" наркотик са амфетите. И това го мисля защото съм го виждала в редките случаи когато ходя по нощни барове на моята "преклонна" възраст от 36 години (сега предпочитам ресторанти). Те просто не излизат от тоалетните, от амфетите не се спи - може да изкараш до ранните часове на сутринта, не се напиваш и не се чувстваш неадекватен т.е. идеално за цяла нощ в клуба.

Общи условия

Активация на акаунт