Новите "традиции" в сватбите

• 59 804
  • 1 036
  •   1
Отговори
# 840
 Не съм ходила досега на сватба, за да ме хрантутят..............уважавам желанието на младоженците ( все пак това е тяхната сватба и желания)...като не ми харесва.. ignore2 Не са ни сложили юларче... smile3533

# 841
  • София
Затова огранизациите се правят дълго време предварително и се обмислят детайли, за да не се стига до сбутване на столове.

Иронията, която написа отговор към мен, е много плоска, нищо интересно в нея и абсолютно не на място. Никога, не че ти е работа!, но никога не съм ходила на сватба, на която не са ме очаквали. Никога не съм отказала да се появя на сватба и близките ми да не са знаели предварително. Никога не са ме канили на сватба, на която мога да си избирам дали ще ходя или не. Винаги  е било на близки хора, на които съм знаела, че когато и да се заженят, аз ще съм до тях.
Случайни връзки с далечни познати поддържам, но до покани за сватби с такива хора не сме стигали. Моля те, не се опитвай да ме анализираш, защото подходът ти е много грешен и неистински. Ако си разбрала, че просто ей така в неделя ставам, гримирам се и отивам на нечия сватба, без да съм ме очакват, окей - забавлявай се да го мислиш.
А ето всъщност какво бях написала:
Скрит текст:
За сватбата от 50 човека, предполагам, че ще има и пряк контакт с поканения. ПРЕДПОЛАГАМ! Поканата се предава от ръка на ръка и още  на момента става ясно кой ще присъства и кой не. Или има доуточняване за евентуални бъдещи събирания, но това рядко се случва. Ако се жени сестра ми, най-добрата ми приятелка, леля ми... няма да съм на море в този момент или на рожден ден на детето на съседката.

И в чии пост точно прочете, че някой държи поканата да му се дава на ръка? Ако се жени сестра ми, приятелката ми, братовчед ми, как ли точно ще стигне поканата им до мен и дали от картичката ще разбера, че тези хора в края на октомври ще правят сватба??? И дори и електронна да им е поканата. Хем ти го обясних това подробно, за да се сетиш, че не може така да се изсипват думи на килограм, хем ти пак се изля. При мен така са организирани нещата от моите секретари, че ми се дават поканите за сватбите на които ме канят, на ръка! Simple Smile Единствено и само! Без други начини да се достигне до мен! Simple Smile При теб не знам как е.

И да, модата сега е поканите да са електронни. Наистина. Peace
Защо масово пишете на диалект? Мислите, че е смешно и забавно ли? В селата пък точно, където всички се познават лично, не вярвам да разчитат на електронни покани и обратна връзка със сватбените агенти за потвърждаване ИЛИ отказ, но може и да е различно.

Хи, хи!
Много си забавна! hahaha

# 842
  • на правилното място, в точното време
Хем стоим над всичко , хем пространствено обясняваме колко сме голяма работа. Аристократите нямат нужда да поясняват, че са такива...

# 843
Нито новите, нито старите традиции в сватбите ме интересуват. Не съм омъжена и никога не ми е било голям зор това да се случи. Странното в случая със сватбите за мен е единствено, как хората харчат някакви пари и след това няколко години връщат кредити за въпросния масраф. Другото, което не мога да приема е бъдещото семейство да е с общ месен доход 1500 лева, ама родителите някак си да се напънат да осигурят 20000 за мечнатата сватба.

# 844
  • В сърцето на любимия човек
Сватбата беше много весела Simple Smile
И да, имаше всички "новости" като се започне от облечените еднакво шаферки,  мине се през изнесени сватбен и църковен ритуал и се приемаха поздравления с чаша шампанско и подаръци основно в плик. Вместо така дискутираните букети, който желаеше носеше лотариен билет.
Настроението беше чудесно и младоженците и гостите бяха доволни, а това е най-важното за празника.

# 845
  • София
Нито новите, нито старите традиции в сватбите ме интересуват. Не съм омъжена и никога не ми е било голям зор това да се случи. Странното в случая със сватбите за мен е единствено, как хората харчат някакви пари и след това няколко години връщат кредити за въпросния масраф. Другото, което не мога да приема е бъдещото семейство да е с общ месен доход 1500 лева, ама родителите някак си да се напънат да осигурят 20000 за мечнатата сватба.
Това пък изобщо не е задължително. Не всички теглят кредити за сватби. В днешно време младите се женят на по-късен етап и обикновено двамата са с професии и стабилен доход. Да не говоря, че са устроени и т.н. Това с родителите и заемите вероятно се случва, но все по-рядко.

пънче-мънче, важното е, че сте изкарали добре. Това с лотарийните билети го чувам за първи път. Ето още една новост.

# 846
  • SF

Хи, хи!
Много си забавна! hahaha

А това защо?
Опитвай се и ти.

# 847
Какво значи "изнесен сватбен и църковен ритуал"?

# 848
  • град-държава
Аз да първи път чувам за изнесен църковен ритуал, но гражданскят се подписва предварително, а изнесеният е шоО... 😆

# 849
  • Euskal Herria
Аз да първи път чувам за изнесен църковен ритуал, но гражданскят се подписва предварително, а изнесеният е шоО... 😆
Това не навсякъде е така, зависи от общината. В Пловдив например изнесеният граждански ритуал  се извършва в определеното време и на избраната дата на място, което младоженците са си харесали. Обикновено това е в самият хотел/ресторант, където се прави сватбата.

# 850
  • град-държава
Абсолютно забранено е изнасянето на книгата, в която се подписват младоженците при сключване на брак. Покрай мен всички с изнесен ритуал, са подписвали предварително в гражданското. Аз поне не знам за изнесен официален ритуал. ✌

# 851
  • Euskal Herria
Изнесеният ритуал в Пловдив е разрешен, заплаща се 240 лв. Когато книгата се изнася от ритуалния дом, има охрана от две полицейски коли.

# 852
  • град-държава
Е, когато аз се омъжвах не е имало платен вариант и вече казах не знам покрай мен за официален изнесен. Възможно да се е променило.

# 853
И попа ли се изнася? Идва си с короните и всичко ли? Ти да видиш...

# 854
  • Euskal Herria
Аз писах само за сключване на граждански брак, не за венчавката.

Общи условия

Активация на акаунт