Лидл-105-Жегава- 01.07-01.08

• 155 346
  • 1 234
  •   1
Отговори
# 195
На Тръндеви няма добавена захар. Обаче не знам дали ще се хареса на масовия вкус - може би ще ви се стори мазен, защото си има отделена мазнина отгоре в буркана. Пък като гледам как масове се купува фрайър, за да се избегне мазното Thinking
Но за мен е идеален. Може би е редно да се предупреди, че не е за всеки Peace

# 196
Мисля, че в случая това си е от съставките и просто трябва да се разбърка - като някои нектари, които се утаяват на дъното. Не е същото, като манджите с добавено олио.

# 197
Да, да...така е. Няма спор. Но някой ако отвори бурканчето и види мазното, и ще му се догади вероятно Mr. Green

Аз лично нямам проблем с мазнините, даже основно с тях си се изхранвам Mr. Green

# 198
  • софия
Благодаря ,момичета.
Май ще врътна аз едно фастъчено масло .
Лешниковия тахан на Тръндеви е много хубав ,не оставаме без него.Страхотен е за шоколад,бисквити и сладолед.Детето мнго го харесва...

# 199
Фъстъченото масло влиза в рецепти за бисквити (дори почти всяка рецепта може да се модифицира като замените половината краве масло с фъстъчено), мюсли и енергийни барове, флапджак, фъджове, сладки без печене, в индийската кухня го добавят в къри сосове към пилешко или друго месо, в сосове към ориз, сладолед (един от любимите ми). Добавя се в шейкове. Използва се още в индонезийската, тайландската и в африканската кухня в постни и месни ястия и дори салати. Засега това се сещам. А може просто да си го намажете на хлебче от екструдиран ориз и да добавите някакво сладко (от смокини например). За междинно хапване често ям ябълка или банан с фъстъчено масло, може и друг плод. Който спортува знае колко много енергия дава. А за спазващите диета е важно да знаят, че засища задълго.

Последна редакция: ср, 05 юли 2017, 13:44 от zenkou

# 200
Аз харесвам и фъстъченото масло на Шаламанов 79. Натурално е и няма общо с лидълското, има и съвсем друга консистенция. И лешников и бадемов тахан обожавам, също и сусамов с мед и какао (пак става като един продукт на Лидл от гръцката седмица, но с по-изчистен състав). Тахани ползваме за палачинки, различни бисквити, мъфини, в овесена закуска, дори сладолед, или просто ядем така, по лъжичка (адски калорични са).
Обаждам се и за хумуса. Почти всички купешки са гадни, но домашния е друга работа. Трябва да му се даде шанс Simple Smile
В тази връзка, би било чудесно да имат нахут постоянно в асортимента, а останалите продукти за хумус си ги намирам в Лидъл Wink

# 201
  • София
Да споделя и аз за фритюрника с горещ въздух. Купих го, защото за мен най-голямата мъка в кухнята е да пържа, без значение какво...тази част не ми допада, мразя да стоя около нагорещена мазнина, да пръска навсякъде, да се чудя как да си опазя очите от хвърчащо олио, да чистя мазнята след това. Така че вкъщи не се пържи, освен чат-пат някои пържени картофи за децата. Предвид, че се ядат рядко, това не е основния ми мотив, нито пък гледната точка за здравословно приготвена храна.
Използвах го няколко пъти и приготвих следното:
1. Картофи, стари, нарязани на тънко, измити и отцедени, разбъркани с лъжица олио...сложих обаче само 3 средни картофа, защото няма кой да изяде повече / децата са при баба им/ - та, поне според мен картофките си ги бива, одобрихме ги, определено. Изпържихме още един фритюрник с 3 средни картофи и си ги изядохме...значи са били хубави.
2. Тиквички разрязани на 1/4 от диаметъра, с дебелина 3-4мм, 5 броя средни. Ами...събраха се всичките  наведнъж, което ме изуми. Сумарно времето за готвене на 180 градуса с 2 междинни разбърквания възлезе на около 35 минути. За вкуса - не бих казала пържени тиквички, съвсем различно, само че на нас ни хареса много. Бих ги сравнила с тиквичките на скара под капак, които правя, само че по-лесно и по-бързо, с 40 минути свободни да вършиш друго, а не да обръщаш тиквички, да стоиш на жега и да се потиш, да пуши около теб димилка и да се чудиш как да се проветриш....
3. Бях подготвила да готвя воденички на тиган, лука ми беше нарязан. Тъкмо извадих тиквичките и реших да изпържа лука там, вместо в тигана, а след това да си досготвя в тигана. Ами отново удовлетворение - въобще е замириса на лук, сумарно време 7минути за 2 глави лук, стана точно като този който правя на плочата на скарата, но с много повече мазнина.
С други думи, засега съм доволна, надявам се да става добре риба и рибни пръстчета, защото децата много обичат.

# 202
Скрит текст:
Чай да го скрия, да не ме изтрият...че не е по темата - аз луднах по един на Тръндеви. Ей този ...майкоУУУ...като течен шоколад, как се намича само... Shocked ей тъй ми стават очите, ама нямаше оня ден в магазинчето, от където го вземам  newsm45
http://www.ecoproducts.bg/1735/%D0%BB%D0%B5%D1%88%D0%BD%D0%B8%D0 … 0%D0%B3%D1%80.jpg
Задължително ще го потърся.
От вас чувам, че има лешников тахан, утре мисля да ходя да видя дрехите и ще го потърся, къде се намира горе-долу?
Току-що прочетох, че е бил от тематична седмица, значи вероятността да го има в нашия магазин е малка, а аз си помислих, че е от постоянния асортимент.

# 203
Аз не видях лешников тахан. В понедРелник в Лидл на кв.Х.Димитър нямаше. Специално се спрях пред щанда с био-мио-органик Crazy да го диря, но не видях. Може би не навсякъде има изостанал..

# 204
Момичета, някой дали е виждал останали пазарски чанти с дръжка? Сгъваеми са и от вътрешната страна са с фолио?

# 205
От новата брошура нищо не успях да закупя. Всичко беше изпразнено!!Чаках 30 минути за хлебче с гауда и накрая ми казаха, че няма да изпекът нови, защото се били свършили. Направо много недовлна!:hamburger:HamburgerHamburger

# 206
  • Бургас
Аз тази седмица май ще я пропусна Rolling Eyes Нещо тази полуфабрикатна седмица не ме блазни Tired
Да похваля пасатора и по специално чопъра. Влюбена съм направо, любимата ми играчка се оказа. Лук не съм рязала от една седмица Mr. Green Онзи ден правих нещо между ризото с морски дарове и паеля, накълца ми чушките за секунди. За първи път моите диванета не отделяха чушки от ястието.
Снощи разбивах смес за палачинки с телената бъркалка, доволна съм. В крайна сметка само самия пасатор не съм ползвала още Joy
При нас също миналата седмица мернах останал лешников тахан, беше намален на 10лв.
Аз нямам оплаквания по отношение на пилешкото месо. Скоро не съм купувала, че си заредих фризера със селски пилета, но иначе съм взимала и филе, и пържоли от бут, винаги са били читави.

# 207
  • Перник
Ох, като ви изчетох и прежалих 10-те лв. за малкото бурканче тахан. Като се знам колко обичам сусамов с мед... И спират да ме болят ставите като си го хапвам редовно. Обаче напълнявам... няма пълно щастие  Confused
И фъстъчено масло ще се купува, няма как  Mr. Green
И хумус харесвам, но този в Лидл не съм пробвала.

# 208
И хумус харесвам, но този в Лидл не съм пробвала.

Щот не си ходила на гости на  Cristi  Mr. Green Тя си гощава гостите редовно с хумус..че да не й идват на гости втори път bowuu

ПС...тя ли беше, не беше ли тя...с хумусчето  newsm78

# 209
  • Асеновград
Момичета, някой дали е виждал останали пазарски чанти с дръжка? Сгъваеми са и от вътрешната страна са с фолио?
Ако питаш за едни кошници които се сгъват с две дръжки отгоре и май от плат, при нас имаше доста утре ще погледна ако ходя  дали са ги прибрали или седят.

Общи условия

Активация на акаунт