Тенджера под налягане

  • 65 459
  • 90
  •   1
Отговори
# 30
  • София
  • Мнения: 1 642
И аз  Praynig Praynig Praynig модераторите, заковете темата страшно е полезна.

# 31
  • E-CLM & CH-VD
  • Мнения: 3 045
Записвам се, за да следя темата. Все още ме е страх да готвя в тенджера под налягане, но някои от рецептите тук ме съблазниха, може да опитам  Thinking

# 32
  • Мнения: 1 052
И аз се записвам. Имам Тефал, много е хубава и супер удобна. Мъжът ми я подари заедно с миксер след като родих дъщеря ни. Еми още по-романтично hahaha
Имам въпрос, не всеки път тенджерата прави налягане, забелязах, че много внимателно трябва да се провери дали гуменото уплътнение е под всички прагчета, и че трябва капака и уплътнението да са сухи.
Евгени ти какво мислиш по въпроса?
И искам рецепта за шкембе чорба. Чух, че във Била имало нещо като полуфабрикатно изчистено шкембе с подправки. Вярно ли е?

# 33
  • София
  • Мнения: 1 352
И искам рецепта за шкембе чорба. Чух, че във Била имало нещо като полуфабрикатно изчистено шкембе с подправки. Вярно ли е?
В Била има полуфабрикат в консерва - само притопляш, слагаш си подправките и ядеш. За информация - изчистено е добре и е вкусно.

# 34
  • Мнения: leet
.... много внимателно трябва да се провери дали гуменото уплътнение е под всички прагчета, и че трябва капака и уплътнението да са сухи.
Евгени ти какво мислиш по въпроса?
Моята също е Тефал, но нямам такъв проблем  с уплътнението.

# 35
  • София
  • Мнения: 3 872
Определено уплътнението трябва да е добре сложено,иначе може да изпусне въздух.Аз имам тенджера от 5-6 години и ми е от голяма полза.За толкова години, само един път ми се е наложило да сменя старото уплътнение с ново, понеже се беше скъсало.Страшно съм доволна и не мога без нея. Peace

# 36
  • У дома
  • Мнения: 1 741
zapis

# 37
  • Мнения: 50 636
тази тема е просто върха, браво за труда Evjeni  ! Hug

# 38
  • Мнения: 326
Момичета здравейте. Ние си търсим тенджера под налягане, но до сега в никой магазин не можаха да ни насочат към добра и сигурна тенджера. Приемам вашите идеи за качествени тенджери. Тъй като много от вас ползват - може би ще ми дадете полезна информация за марките и качеството им. Предварително благодаря.

# 39
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 596
Ехеее, тази тема сега я виждам. Заковете я, моля.  Praynig

Момичета здравейте. Ние си търсим тенджера под налягане, но до сега в никой магазин не можаха да ни насочат към добра и сигурна тенджера. Приемам вашите идеи за качествени тенджери. Тъй като много от вас ползват - може би ще ми дадете полезна информация за марките и качеството им. Предварително благодаря.

Понеже скоро купувах - от това, което видях FAGOR ми се сториха най-добри. (Отбелязвам, че тенЖури с цени над 100 лв. не съм гледала, просто толкоз ми бяха възможностите.)

Понеже FAGOR-а, наличен в магазина беше малък (6 литра), купихме супер неизвестна марка, турска тенджера, която също изглеждаше доста стабилна. Досега не се е оплакала майка ми.

# 40
  • Мнения: 6 461
Тенджерата под налягане както се казва ми е "дясната ръка"
Ползвам я постоянно.

# 41
  • Мнения: 3 216
Благодаря на авторката   bouquet Hug  bouquet

# 42
  • Мнения: 239
Ще следя темата.След като прочетох написаното до тук-и аз си вземам такава тенджера.Спрях се на ТЕФАЛ.А колко литра е най практична за 4 порции newsm78

# 43
  • Мнения: 2 013
Почти всичко си готвя в нея. Обикновена тенджера ми влиза рядко в употреба.
Имам въпрос. Стана ми интересно, че може и да се стерилизира в нея.
Ако някой я е използвал с това предназначение, моля да сподлеи опит с малко повече подробности - как се изолират бурканчетата едно от друго например, има ли пукнали се буркани и т.н.
  bouquet , Evjeni

ПП: Моята тенджера е от най-обикновените - турска "Алпин", 9-литрова. Ползвам я около 10 години може би.

Последна редакция: нд, 12 авг 2007, 08:51 от cathie

# 44
  • София
  • Мнения: 12 862
   Едно въпросче, в рецептата за задушено зеле пише да се остави 45 мин след завъртане на вентила. Не са ли малко множко? Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт