Забременели след ин витро - Tема 37

• 51 008
  • 721
  •   1
Отговори
# 180
По взимаме знам, да. Бумащината ми е по-интересна...

# 181
Подписваш като гламав и това е Simple Smile

# 182
Литъл рейн, писах ти на лични не в темата.
За Пловдив - виж се при Матев

# 183
Здравейте момичета, записвам се засега при вас, макар да е много рано и да имам много проблеми, но имам нужда да споделя какво ми се случва. Аз съм Lightworker (ако някой ме помни). В 6 седмица и 4 дни съм, като още на 7 ден след трансфер на 3 - дневни имах леко кървене, след това от време на време леко зацапване. ЧХГ на 11 ден на 3 дневни беше 300. Успокоих се, че уж всичко е наред. В понеделник бях на преглед при Персенска, видяха се два сака, единият с ембрион и пулсации, другият тройно по-малък и празен. Вчера ходих да си пусна изследвания за токсоплазмоза и листериоза и не знам от дългото вървене ли, но малко след като се прибрах имах доста обилно тъмнокафяво течение при избърсване и силни болки. А, забравих да спомена, че от една седмица повръщам и съм с разстройство, от което също много ме боли корема. Вчера ходих до спешния кабинет на Надежда и толкова съжалявам за това. Дойде някаква лекарка, която ме попита кога е бил транфера. Като и казах 15 юни, започна откровено да ми се подиграва как не било минало и месец от тогава. Е тогава побеснях, понеже бях вече много изнервена от самата ситуация. Веднага смекчи тона. Както й да е, гледа ме уж на ехографа, на който според мен и слон да имаше, няма нищо да се види, но според нея нямало нищо притеснително, няма отлепване, шийката била добре, хормонално било. На въпроса дали може да е от празното сакче и какво да очаквам от него, отговрът беше само: възможно е. Изписа ми ампули Витамин C и ме изпрати по живо по здраво. Толкова бях огорчена. От два дни ям само варени картофи и сухари, а болките и разстроеният стомах продължават. Това също споделих, но коментар нямаше по темата. Имам си още зацапване, което малко понамаля. Днес имам час при д-р Петрова (гасроентеролог) в Надежда, но съм много изплашена. Извинявам се за пространното обяснение.

# 184
~Mystic~, добре дошла ! Желая ти лека и безпроблемна бременност !
Аз съм писала и преди -бяха се хванали двечки при мен, но около 7 г.с. едното е спряло да се развива и прокървих, имах няколко дни зацапване. Д-рът ми каза, че е така именно заради ембриончето, което е спряло и да очаквам още няколко дни кървене.
Така че може от това да е при теб, като те чета така ми изглежда.
Не се притеснявай излишно, мисли положително и се надявам всичко да е наред оттук нататък. Отношението на лекарката няма да го коментирам. Дано днес ти дадат адекватна консултация.

# 185
Лайти, честито!!! Петрова ще ти помогне, много е добра. За съжаление, няма да види какво става с бебчето, но можеш да пробваш да говориш с Персенска, щом така и така ще ходиш до клиниката.

# 186
Жана, Кристи, благодаря ви (не знам от къде да извадя старите емотикони, но ви изпращам прегръщащото човече). Знам, че само тук можете да ме разберете. За Персенска имам час за другия четвъртък. Не мисля да ходя да я търся, защото на един от прегледите ми, така се развика на едно момиче със зацапване, което искаше да говори с нея, че ако на мен се случи, сигурно ще взривя болницата. В тази връзка, освен спешния кабинет на Надежда, има ли други спешни кабинети, които мога да посещавам? В Майчин дом, може би? Или Токуда?

# 187
  • В сърцето на любимия човек
Лайти - тихичко честито, много се радвам Simple Smile
Д-р Петрова е много добра, ще ти помогне със сигурност. Не се притеснявай, ако се наложи да приемаш антибиотик, знаеш, че аз точно в твоите седмици се разболях и пих антибиотик.
Относно консултацията с друг лекар, можеш да отидеш и във Вита (но там е по-скъпо) и да попиташ за д-р Мая Василева или ако я няма за д-р Чорбова. Също така се обади в МЦ Сердика и попитай за д-р Ташков, даже после ще можеш да се следиш при негхо по ЗК.
Аз бих боцнала един Пролутон депо, ако някоя съфорумка има наличен и може да ти даде/продаде.
Стискам палци всичко да е наред и да се радваш на спокойна, здрава бременност и прекрасно детенце по термин, заслужаваш го (гуш).

# 188
  • София
Мистик, с малко закъснение да се включа и аз. Аз също като Жана бях с две ембриончета в началото и кървих 1 седмица след прегледа на който се установи, че едното е спряло да се развива.
Много е неприятно това, да не се чувстваш сигурен и спокоен, когато отиваш в спешния кабинет, който е именно за такива ситуации като нашите. Надявам се просто да си попаднала на единствената такава докторка там и ако ти се наложи пак да ходиш ( дано не), да не е такава ситуацията!

# 189
Токуда имат спешен, да. И лекарите са добри + мили.

# 190
Момичета, и аз да се включа по темата -  дали биха ме приели в Токуда с леко зацапване и болки при положение, че не се следя там? В момента лежа в Окръжна, но не ми обръщат особено внимание и не могат да намерят причина за случващото се, а се притеснявам. Sad

# 191
Лайти, сигурно от другото ембрионче е. Изчистваш се. Гледай повече да си почиваш. За стомаха  -чай от шипки или чай от липа само това е ок за бременна, шипките успокояват разстроения стомах. Принцеси с кашкавал.

# 192
Мистик, съжалявам за негативните емоции и добре дошла при нас. Надявам се въпреки екшъните да имаш спокойна бременност. Аз имам прулотон депо - ако искаш мога да ти пратя 1 кутийка. Другото освен вдигане на приема на прогестеронов препарат при кървене изписват Прегнил 5000 единици през 7 дена. Не позволявай да те смачкват емоционално подобни лекарки, като тази в спешния. По-добре да им теглиш една.

# 193
Момичета, и аз да се включа по темата -  дали биха ме приели в Токуда с леко зацапване и болки при положение, че не се следя там? В момента лежа в Окръжна, но не ми обръщат особено внимание и не могат да намерят причина за случващото се, а се притеснявам. Sad
Ще те приемат.

# 194

Лив, мисля си, че няма да те върнат. Най-добре пробвай, особено щом в Окръжна никой не ти обръща внимание.

Общи условия

Активация на акаунт