Забременели след ин витро - Tема 37

• 51 010
  • 721
  •   1
Отговори
# 165
Прехвърлям си въпрос от друга тема, там никой не ми отговори, а ми е важно.
    https://[/list]
    Момичета, дайте съвет. С положителен тест съм след инвитро, всъщност след първи преглед вчера. По принцип трябва да отида на следващ преглед след около десетина дни, но ще съм на почивка тогава. След това в Надежда излизат в отпуск и ме записаха в списък на изчакване за д-р Стаменов за около 5 август. На морето няма да мисля за прегледи, но в края на месеца ще съм в Пловдив за около седмица и ви моля да ми препоръчате специалист, който да ме прегледа, за да видим ембрион и чуем сърчице евентуално. От София съм и ще съм външен пациент за лекаря. Към кого мога да се обърна?

# 166
    Мисля, че в тази седмица ти трябва просто добър апарат, лекарят няма значение. Но Блинг или някой друг може би ще се включи с конкретно име.

# 167
    Да и аз така мисля, затова моля за насоки за някой, който има добра апаратура и при когото да запиша час отсега, за да ми е спокойно

# 168
    • От Луната
    На мен доктора ми избрс дата. Сигридов потвърди че е ок и не сме коменрирали повече. Исках 10 дни по-рано заради хубава подредба на числата, но и тази е с такава. Изобщо не знам дали щях да съм ок аз да избирам. Не мисля, че е редно. Това зависи от лекаря.

# 169
    Аз в Пловдив се следя при д-р Минев в Селена, той ми прави и процедурата.
    При който и да се запишеш в Селена, няма да сгрешиш, но Минев си е номер едно за мен Simple Smile
    Около 2 седмици по-раничко е добре да звъннеш за час.

# 170
    Жана, благодаря !

# 171
    Little rain, аз не съм фен на екип Селена, но колкото за пръв преглед мога да те насоча към моя док. Стига да е на линия ще те погледне. Апаратурата му е хубава и ще видите каквото трябва на първо време, за да се успокоиш. Ако искаш ми пиши Wink

# 172
    Прехвърлям си въпрос от друга тема, там никой не ми отговори, а ми е важно.
      https://[/list]
      Момичета, дайте съвет. С положителен тест съм след инвитро, всъщност след първи преглед вчера. По принцип трябва да отида на следващ преглед след около десетина дни, но ще съм на почивка тогава. След това в Надежда излизат в отпуск и ме записаха в списък на изчакване за д-р Стаменов за около 5 август. На морето няма да мисля за прегледи, но в края на месеца ще съм в Пловдив за около седмица и ви моля да ми препоръчате специалист, който да ме прегледа, за да видим ембрион и чуем сърчице евентуално. От София съм и ще съм външен пациент за лекаря. Към кого мога да се обърна?
      Бих ти препоръчала клиника Ню Лайф в Пловдив. Това е репродуктивна клиника, така че са наясно с инвитро преди и след...
      Водещия лекар там е Др. Петрова, но едва ли ще може да запишеш час за нея толкова скоро, но пък и другите лекари там са не по -малко добри - Танев, Минчев. Може да се обадиш на телефон на регистратура и да си запишеш час, няма да те върнат.

# 173
      От днес новините:
      • имам час за секцио, доста по-късно от колкото се надявах, но се съобразих с препоръките на Илиев вместо с егоистичните ми подбуди;
      • ще сложим 2 дози по 6мг дексаметазон през 12ч за дробчетата, за да сме подготвени за евентуални изненади;
      • отново пуснахме МБ и кръвни + урина (от преди месец са последните, но по-добре да следим нещата);
      • принцесите са около 2,1кг и 1,9кг; плацентата и водите са в норма;
      • повдигна се въпросът за стволовите клетки - в момента има национална банка и могат да се дарят, ако не се замразят от родителите. Становището на Илиев е, че е кощунство изхвърлянето на толкова ценен биологичен материал, който може да спаси човешки живот. Даде ми и телефон на тази банка, ако се спрем на вариант дарение. Какво мислите по въпроса?
      Това накратко...

# 174
      • София
      Зависи слкъде ще раждаш, защото например, ако раждаш в Надежда няма да стане с дарението (нямат договор). Та може да е така и за други болници.
      Имай предвид, че и като ги дариш не можеш да ги ползваш (то дано да не се и налага)

# 175
      Именно, в Токуда имат договор и д-р Илиев ни помоли да помислим да станем дарители, ако не замразяваме ние. Обясни ни, че няма комбиниран вариант. Принципно за мен това беше информация само от брошурите, защото винаги съм отхвърляла вариант за подобна превенция, ако мога така да го нарека, а и все още има противоречиви мнения по темата.
      И останах с много смесени чувства...

# 176
      • София
      Ами, ако няма да ги замразявате за собствени нужди. Не виждам причини да не ги дарите.
      Нито на бебетата ще навреди, нито на теб.

# 177
      Подкрепям Нандин.

# 178
      Ще помислим още ден два, но клоня към това да не замразяваме, а да ги дарим. За здравето на децата! 🍀
      Ще проуча и самата процедура, ако някой друг се интересува, ще споделя как се случва.

# 179
      Процедурата по взимането е лесна и бърза, не го мисли.

Общи условия

Активация на акаунт