91 НЕГ "Проф. Константин Гълъбов" - тема 2

• 108 474
  • 773
  •   1
Отговори
# 450
  • дядовата ръкавичка
Да, немецът проверява и всъщност е основно отговорният за ДСД.

# 451
PS Похвали ли ти се младежът вчера колко добре е минало представянето им? Simple Smile

дааа, каза, че денят бил много хубав, защото някакво важно представяне минало чудесно Simple Smile но много добре, че научавам същото и от теб, за да имам по-обективна представа за ситуацията Grinning

иначе за папките, давам нон-стоп зор да е готова в дадения срок, но всички статии със сигурност няма да са завършени, а той все ме "успокоява", че това си е изискване само на тяхната класна и в някои други класове не е така, и формално срокът си е есента...

# 452
Учителите по  немски език преподаващи в 8 клас , продължават ли да преподават в 9 клас ?

Ако не , знаете ли  кои учители  преподават в 9 клас ?

# 453
  • София
Преподаващите на 8 клас са също от немския отдел и имат часове и с горните випуски на ДСД и лайстунг. Но има и немци, които преподават само на лайстунг -  сещам се за математика  Щ. и за шефката на отдела на първо четене.

Последна редакция: ср, 25 апр 2018, 12:45 от пенсионирана русалка

# 454

а кои са профилиращите предмети в т.20 и 21? предполагам, че са английски и немски и тогава просто се попълват  същите оценки като в т.2 и 3? съответно за 22.3. е водещият предмет в профила /в нашия клас математика/, а за т.23.4  какво остава?

# 455
  • София

а кои са профилиращите предмети в т.20 и 21? предполагам, че са английски и немски и тогава просто се попълват  същите оценки като в т.2 и 3? съответно за 22.3. е водещият предмет в профила /в нашия клас математика/, а за т.23.4  какво остава?

Правилно предполагаш, оценките по немски като първи език и английски като втори се дублират. 22.3 е математиката за 11 и12 клас, а 22.4 е  оценка по информатика като 4-ти профилиращ от 12 клас.

"Формално" срокът не е есента, папката се предава веднъж в 11 клас, проверява се и се връща.На база нея и представянето на класното ще решат кого да допуснат до ДСД. Догодина в началото към нея се добавят разни нещица още -  встъпителен текст към общата и отделната тема (за които на родителската се каза, че  има вероятност да отпаднат), така нареченият глидерунг (нещо като съдържание на книга, едикоеси е на едикоя си страница), декларацията с подпис  за това, че папката е изготвена самостоятелно и резюме на цялата папка в рамките на 2-3 печатни страници, което по-нататък ученикът представя на устния изпит като доклад преди да почнат да му задават доп.въпроси.. И след това пак се предава, вече окончателно.

Последна редакция: ср, 25 апр 2018, 13:33 от пенсионирана русалка

# 456
  • където и да е,само да не съм сама
А кои са немците, преподаващи на 8 клас или по-скоро кога се появяват те в час?
Децата имаха сравнително скоро посещение от няколко немкини, но без каквато и да е намеса от тях в час или някакво препитване /просто са стояли н последния чин/.
Днес са дали на децата формуляри за полълване дали искат да кандидатстват за Лайстунг и отделно са влезли деца от 12 клас да им обяснят ситуацията в тези паралелки.

На децата от 11 клас пожелавам успех, а на техните мами спокойствие:)

# 457
  • столицата
В 8 клас няяма основни преподаватели немци. Учителите по немски не  остават с класа и в 9 клас, а поемат новите зайци. Понякога се чудя откъде намират сили и енергия тези преподаватели да започват всяка година отначало с нови деца, с нови темпераменти.

# 458
  • България
Здравейте,
Свикнала съм да следя нещата глобално, но от време на време ми стават интересни и подробностите. Тези папки, които обсъждат 11 класните мами за кои паралелки са - лайстунг или ДСД?

# 459
папките са за  DSD изпита на не-лайстунг паралелките Simple Smile

# 460
  • София
Учителите по  немски език преподаващи в 8 клас , продължават ли да преподават в 9 клас ?

Ако не , знаете ли  кои учители  преподават в 9 клас ?

Слънце и Луна, извинявам се,  не съм дочела питането Ви и съм останала  съответно с впечатление, че е за немците. А то било за бг учителите по немски..  Галимар вече е отговорила, няма да са те нагоре 100%, освен ако  случайно някоя от тях не се квалифицира за ДСД, както стана със С. Стоева, която преди беше  учител в 8 клас, сега е вече в горните класове.

Галимар, основни няма в 8 клас от немския отдел, ясно, ама не влиза ли за някой и друг час немец, особено сега, когато вече мина ДСД на 12 клас?

Последна редакция: ср, 25 апр 2018, 21:11 от пенсионирана русалка

# 461
  • столицата
Влизаха, и дъщеря ми беше много доволна. Помога им да преодолеят първоначалната уплаха  да общуват с нейтив спикър Simple Smile

# 462
При нас нищо такова не се случи. Наистина понякога ми се струва,че списващите тук коментираме различни училища.
Galimar, Благородно завиждам на късмета на детето и дано го съпътства до края.

# 463
При нас нищо такова не се случи. Наистина понякога ми се струва,че списващите тук коментираме различни училища.
Galimar, Благородно завиждам на късмета на детето и дано го съпътства до края.
Да и аз това щях да кажа Simple Smile Ама съвсем различни училища Simple Smile от най-различните ...Ама май моето дете и детенцето на Ина78 са в един клас, то затова Simple Smile

# 464
Да, в един клас са.

Общи условия

Активация на акаунт