91 НЕГ "Проф. Константин Гълъбов" - тема 2

• 108 885
  • 773
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Pазбира се, че си права, julika.

Не искам да съм зла прокоба, но бих заложила повече на идеята да натиснете в посока искане на по-сериозно отношение от  страна на дамата. Защото ако е знаеща, но нехаеща, проблемът може да бъде решен с известен натиск от родителите. Не вярвам обаче , че ще успеете да я махнете, макар класът на дъщеря ми преди години да се отърва от некачествен учител по мат. В езиковите има от години сериозен недостиг на учители по езика, затова и масово (не само в НЕГ) се крепят възрастни, пенсионирани учители или такива, които не си вършат съвестно работата. Имам спомени за разразил се скандал с подобна дама и в  другата немска, там родителите явно бяха много дейни и сплотени, предизвикаха  скоростна проверка от МОН и РУО, но накрая  си остана учителката там.. Политиката на директорите  е еднотипна, къткат ги принудително, защото няма други желаещи. Чела съм оплаквания и  в темата за 2 АЕГ от учители, допускащи грешки с английския. Отвратително е всичко това, но  е факт....

# 181
Това е вече друго, ако и на  НВО резултатите са били слаби, понеже то се явява масовият измерител за овладяване на заложеното по програма в ЕГ. Понеже  учителите всъщност не са задължени да подготвят по формата за  лайстунг. Едни помагат като дават материали от предходни изпити, проверяват, обясняват, други обаче не го правят. Но ако и на НВО децата от въпросния клас не са се справили добре, това вече показва масово неусвоен материал.. Сега стратира годината,  предстои родителска, поставете ултиматум  вие родителите да се дават и проверяват по-обемни домашни, да се предават достатъчно думи, да се правят граматични упражнения, да се пишат съчинения..
Точно това смятам да направим като начало и ако установя драстична разлика в преподадения материал в нашия клас и останалите, ще предприема всички възможни действие това да се промени. Щом е за децата ни няма сила която може да ме спре, поне за себе си мога да го заявя категорино Angry

# 182
  • София
Отзовите на моя син са положителни.
У нас коментарът беше "госпожата е зла, но май все пак е свястна"

# 183
Отзовите на моя син са положителни.
У нас коментарът беше "госпожата е зла, но май все пак е свястна"

Това е супер, защото аз като й казах на дъщеря ми да ми разкаже какво е казала, тя каза "ами на нея не й се занимава, каза това, което беше задължително и довиждане, все едно и беше наредено да го каже и си тръгна" - това ме притесни най-много. Ако е строга и изискваща, никой няма да има претенции, най-ужасното е пред теб да стои човек пълен с безразличие. Това е впечатлението от Георгиева....поне на моето дете, за съжаление.

# 184

Не искам да съм зла прокоба, но бих заложила повече на идеята да натиснете в посока искане на по-сериозно отношение от  страна на дамата. Защото ако е знаеща, но нехаеща, проблемът може да бъде решен с известен натиск от родителите. Не вярвам обаче , че ще успеете да я махнете, макар класът на дъщеря ми преди години да се отърва от некачествен учител по мат. В езиковите има от години сериозен недостиг на учители по езика, затова и масово (не само в НЕГ) се крепят възрастни, пенсионирани учители или такива, които не си вършат съвестно работата. Имам спомени за разразил се скандал с подобна дама и в  другата немска, там родителите явно бяха много дейни и сплотени, предизвикаха  скоростна проверка от МОН и РУО, но накрая  си остана учителката там.. Политиката на директорите  е еднотипна, къткат ги принудително, защото няма други желаещи. Чела съм оплаквания и  в темата за 2 АЕГ от учители, допускащи грешки с английския. Отвратително е всичко това, но  е факт....

Както преди време писах в предишната тема, нямам забележки към госпожата като филолог. Просто в час трябва да преподава, а не да си чете цял ден нещо на бюрото!  Моето лично мнение е, че на нея въобще не й се работи и си спестява усилията да проверява домашни и контролни.  И това е целият проблем!

# 185
  • София
[
Както преди време писах в предишната тема, нямам забележки към госпожата като филолог. Просто в час трябва да преподава, а не да си чете цял ден нещо на бюрото!  Моето лично мнение е, че на нея въобще не й се работи и си спестява усилията да проверява домашни и контролни.  И това е целият проблем!

Това всъщност е добре... Значи поне знанията са налице и натискът от родители в посока по-интезнивна работа може да промени картинката. Стискам палци!

Последна редакция: сб, 16 сеп 2017, 00:27 от пенсионирана русалка

# 186

Както преди време писах в предишната тема, нямам забележки към госпожата като филолог. Просто в час трябва да преподава, а не да си чете цял ден нещо на бюрото!  Моето лично мнение е, че на нея въобще не й се работи и си спестява усилията да проверява домашни и контролни.  И това е целият проблем!
Аз това казах и на дъщеря ми - "Вие сте вече големи, имате лични карти - изисквайте и я питайте непрекъснато, искайте от нея да ви обяснява и преподава, това е за вас, пък нека да видим дали, всеки един от вас я пита по нещо всеки час, дали няма да ви отговаря. Wink" Не че ние родителите, няма да й го кажем още в началото, но си мисля, че и те трябва да я провокират.   Simple Smile

# 187
  • дядовата ръкавичка
Чудех се, в 11 клас нито един от предметите не се изучава на немски  Thinking

# 188
  • София
Винаги е било така, заради ДЗИ нещата се учат на БЕ в 11 и 12 клас.

# 189
  • дядовата ръкавичка
Благодаря, Русалке  bouquet

# 190
Някой има ли представа 8-те класове, които са следобед с кои други класове учат?

# 191
  • София
С всички 11 и 12 класове. Другите зайци , които са сутрин, са с 9 и 10 клас.

# 192
  • София
Вече нямам опция да редактирам предходния си пост, затова пиша пак.

Скрит текст:
Продавам пълен комплект учебници от едната близначка за 10 клас (на другата са по-парцаливи и не стават за ползване) - учебници на бг и помагала на немски. Коричната им цена е някъде към 160 лева, предлагам всичките за 75 лева.  Повечето са в повече от прилично състояние, само литературата и биологията са подлепвани и именно заради тях крайната цена е по-малко и от 50%. Желаещите да свиркат на лични Simple Smile

Комплектът не включва учебника по немски и учебната тетрадка, които са като нови. Бяхме взели комплект от близко дете, беше заврян някъде из хаоса в стаята им и това ни накара да купим нов. Разбира се, открихме стария и  закупеният от училище е съответно недокосван.   Комплектът включва един учебник, една учебна тетрадка и два диска и принципно струва 42 лева.  При нас единият диск е зачезнал, затова продавам другите 3 елемента за 30 лева.
ПП Май не липсва диск, вероятно новото издание е било само с 1, тъй като пише на него, че съдържа всички текстове за слушане.

Вече се уговорихме с един любезен татко, тоест учебниците са обещани. Остава само децата да се организират с приемо-предавателния процес .  Simple Smile

И за финал - честит празник на всички софиянци! И на именниците, разбира се . И за да сме в тон с празника - на учениците пожелавам вяра в собствените им сили и умения,  нестихваща надежда, че в НЕГ ще получат до голяма степен онова, което търсят и за което се пребориха, и любов към езика, който някои определят като груб Simple Smile

Последна редакция: нд, 17 сеп 2017, 22:31 от пенсионирана русалка

# 193
Включвам се с мнение за Олга Делийска. Честно казано, противоречиви са отзивите за нея. Някои деца я харесваха, други не. Особен човек,  с особено чувство за хумор. Моето дете е тихо и притеснително по характер, не се сработи с нея. Доста драматична беше за нас тази година. Но това, подчертавам, е мое лично мнение. Подробности на лични, ако някой има конкретни въпроси. Все пак през годината децата имаха възможност да работят и с останалите преподаватели на осмите класове. Отлични впечатления от Бонова, Кендерова, Римпова и Старирадева. Пожелавам успех на всички осмокласници! И не се отчайвайте, винаги има начин! Ако имате въпроси, оставам на разположение.

# 194
Добре де, аз само не мога да си обясня следния факт имат по 19+1 часа немски на седмица, как тази жена съумява 20 часа да не преподава нищо (говоря за г-жа Георгиева), децата не се ли усещат, не споделят ли, не я ли питат? Не го проумявам просто ....Това са горе-долу 800 часа немски за уч. година и да има пропуски просто невероятно...RageOpen Mouth Ще видим днес на родителската среща и след първата редовна седмица на училище как ще вървят нещата и ще пиша с отзиви и за препоръки.
Хубав ден на всички и успешна седмица.

Общи условия

Активация на акаунт