91 НЕГ "Проф. Константин Гълъбов" - тема 2

• 108 885
  • 773
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Много добри училища имат меко казано  неточни попадения сред учителите по език и нещата понякога са до късмет...Rage  И в другата немска дъщеря ти можеше да нацели "късата клечка", срещу която има подадени оплаквания според писаното в темата им. Именно това е  най-отвратителното,  независимо за коя езикова става дума - да положиш усилия , за да бъдеш приет някъде, а после да е въпрос на късмет при кого ще учиш езика.. И ако късметът ти изневери - да си принуден да  прибягваш до спасение по единично.  И не е само до това дали за два часа седмично се наваксва нещо учено за 20, въпрос е и на средства все пак..Един порочен, затворен кръг, тъй като няма желаещи за  учители по езиците и училищата задържат наличното. Много от качествените такива (слава богу, не всички) работят или нещо  друго с езика, или дават частни уроци.

# 211
Много добри училища имат меко казано  неточни попадения сред учителите по език и нещата понякога са до късмет...Rage  И в другата немска дъщеря ти можеше да нацели "късата клечка", срещу която има подадени оплаквания според писаното в темата им. Именно това е  най-отвратителното,  независимо за коя езикова става дума - да положиш усилия , за да бъдеш приет някъде, а после да е въпрос на късмет при кого ще учиш езика.. И ако късметът ти изневери - да си принуден да  прибягваш до спасение по единично.  И не е само до това дали за два часа седмично се наваксва нещо учено за 20, въпрос е и на средства все пак..Един порочен, затворен кръг, тъй като няма желаещи за  учители по езиците и училищата задържат наличното. Много от качествените такива (слава богу, не всички) работят или нещо  друго с езика, или дават частни уроци.

Да, точно така, аз дадох пример с 73-то, защото нейната най-добра приятелка е там и тя и затова сега рони сълзи, но става въпрос, за която и да е друга езикова гимназия. Още по-криво ми е като моята собствена майка е работила като такава учителка в такава гимназия и съм виждала как нейни ученици 10 и 15 години след завършването са и се обаждали да я видят и просто да й разкажат как са. Направо сърцето ми се къса, че цялото отношение на едни жадни за знание децата към език, който с желание са избрали да изучават ще се прекърши...от това че са "нямали късмет" ...Disappointed

# 212
  • София по рождение
Родители, защо не се обедините и не отнесете въпроса до РУО София град. Покрай първокласната кампания и чудесата в 51 СУ разбрах колко силни са обединените родители.

За г-жа Римпова - уникален преподавател. Държи нещата изкъсо. Много силно темпо. Много домашни. Много лексика. До нова година е ад. Като ви чета разбирам какъв невероятен късмет е имал сина ми да попадне в нейната паралелка. След нея само надграждаше без нито 1 час допълнителен урок. Децата я обичат, въпреки, че е строга. Не разтяга локуми, стегната и справедлива. Тайно се надявам да не се пенсионира поне още 9 години (за малкия ми син). Но като ви чета... малко се отчайвам.

# 213
  • столицата
Нашата РС мина. Много ми хареса класната, но гимназистите голямо учене ги чака.
По немски ще са ново издание учебниците. Събрахме пари за закупуването им.
По останалите предмети класната не можа да ни каже. Знаем само за тези предмети, по които са имали днес часове.

# 214
galimar - Браво, един доволен човек Simple Smile вие при коя класна сте?

# 215
  • София
julika, как е минал вчера учебният ден с въпросната учителка? А родителската?

Моите са сред доволните големи, уважен е изборът им на профил, класът е запазен почти изцяло в стария сис състав , класната им (преподавател по немски) е същата.

Последна редакция: вт, 19 сеп 2017, 09:39 от пенсионирана русалка

# 216
  • дядовата ръкавичка
Разбрах, че Ученическият съвет няма да организира базар за учебници тази година, така че  пиша тук. Разполагаме с български и немски учебници за 9 и 10 клас, както и с някои помагала за 8ми. При интерес, моля пишете на лични.

Последна редакция: вт, 19 сеп 2017, 11:37 от Айяла

# 217
  • София
И аз да напиша нещо за учебниците, оказа се, че  детето, с което се свързахме, иска само комплекта от бг учебници + съответните помагала на немски по биология, химия, физика и история.

Остава  ни чисто нов немски, неотварян, за 10 клас , Прима В2 - учебник, учебна тетрадка и диск за 30 лева. Ако някой не си е поръчал все още организирано комплекта,  да заповяда Simple Smile

# 218
julika, как е минал вчера учебният ден с въпросната учителка? А родителската?

Моите са сред доволните големи, уважен е изборът им на профил, класът е запазен почти изцяло в стария сис състав , класната им (преподавател по немски) е същата.

Вчера са имали 5 часа с класната - като в два от тях са се занимавали с организационни дейности. Другите три са писали 3 страници, взели са доста неща (според дъщеря ми). Имайте предвид, че тя никога не е имала досег до този език и за нея това е много, но дали обективно е достатъчно не мога да преценя още...Затова ще помоля, ако някой може да дава епизодично инфо за това какво са взели децата в другите класове, поне първите две-три седмици. Баща й беше на родителската среща, аз предвидливо отидох на РС на малката ми дъщеря Wink За съжаление и неговото впечатление не беше по-различно: "говори хаотично, флегматично и е доста плашеща като цяло" Simple Smile Питахме дъщеря ми какво са взели и тя започна да казва някои думи и стигна до майка, каза: "майка е муче", колкото и да не знам немски, поне майка знам как е ... Казахме й че не е чула добре. Учуди ме и факта, че някой думи ги казва с доста меко произношение - при което аз й казвам - това не е френски, ами тя госпожата така го каза...Моля, за мнение и по този въпрос има ли в немския език подобни носовки, както във френския ...Изобщо какво да ви кажа .... нищо не мога да ви кажа още, със сигурност Simple Smile Явно няма да ни е лесно, но поне нека да не е много трудно Hands Pray
Учуди ме и факта, че нито директорката, нито един от другите учители не е минал да поздрави родителите и да се запознае с тях. В старото ни училище на всяка родителска среща, директорката минаваше, не че казваше кой знае колко важни неща, но пожелаваше спорна година, добре дошли в училището и нещо подобно Rolling Eyes
Иначе климата в класа май е добър, те децата са си добрички ще се напаснат едно към друго и поне се надявам там нещата да са ОК Simple Smile

# 219
  • София
Директор на родителска среща съм виждала аз лично само веднъж - на организраната в салона на основното училище на децата ми  към края на 7 клас. Беше направила презентация  директорката кое как и кога се случва в процеса на кандидатстване.

julika, как не е чула добре? Госпожата не е ли написала думата? Как ще знае  неучилият немски от кой род е думата, какво е множественото й число, какви особености има в правописа й (в случая двойно т)?  Или учителката трябва да я напише на дъската , или трябва да има  учебник/тетрадка/помагало/разпечатен лист пред детето, където думата да е написана.

Родителска, ако не се лъжа, през октомври се провежда пак. Тогава се появяват вече и останалите учители.

# 220
  • където и да е,само да не съм сама
И аз споделям написаното от Julika.
Таткото също беше на РС. Госпожата говори хаотично, без особени разяснения и трудно се хваща нишката. Потвърдиха му се впечатленията от детето.
Казала, че ще се правят контролни веднъж седмично и основно ще ги готви за Лайстунг, а не за матурите в края на 8 клас.
Доколкото разбрах децата ще правят мейл на класа, защото госпожата по Философия иска да им праща там материали, но как ще се контактува с класната не е ясно /дала си е телефона все пак/.
Вчера са взели около 45 думи, като тя пише на дъската ръкописно и на дъщеря ми й е било трудно да разбере как се пишат някои. Имало е въпрос относно сричките, но отговорът бил, че това се учи на по-късен етап и няма да им го разяснява сега. И за 4-те часа е закъснявала по малко и доста време прекарали като обяснения тип "час на класа".
По БЕЛ е Метев, а по математика Христова - моля, за мнения за тях /поне с тях да сме случили/.

п.п.Впечатленията й от класа са много добри, но в НЕГ все пак нивото на децата е доста високо и се надявам да станат хубав клас въпреки всичко.

# 221
Директор на родителска среща съм виждала аз лично само веднъж - на организраната в салона на основното училище на децата ми  към края на 7 клас. Беше направила презентация  директорката кое как и кога се случва в процеса на кандидатстване.

julika, как не е чула добре? Госпожата не е ли написала думата? Как ще знае  неучилият немски от кой род е думата, какво е множественото й число, какви особености има в правописа й (в случая двойно т)?  Или учителката трябва да я напише на дъската , или трябва да има  учебник/тетрадка/помагало/разпечатен лист пред детето, където думата да е написана.

Родителска, ако не се лъжа, през октомври се провежда пак. Тогава се появяват вече и останалите учители.

Ох, не знам какво да ти кажа. Хубавото е, че тя каза, че всичко е разбрала, каквото е  обяснила госпожата. Въпросът сега е какво е обяснила Simple Smile Май са започнали от краката за главата написали са азбуката и са започнали с някакви примери, но ... нали още нямат учебници. Не знам какво е писала на дъската и какво не ...лошото е, че в къщи говорим всички други езици освен немски Simple Smile и не можем да и помогнем особено. Така беше и с иврита, който учеше в предишното училище, но там не е имала никакъв проблем, дори напротив Expressionless

# 222
И аз споделям написаното от Julika.
Таткото също беше на РС. Госпожата говори хаотично, без особени разяснения и трудно се хваща нишката. Потвърдиха му се впечатленията от детето.
Казала, че ще се правят контролни веднъж седмично и основно ще ги готви за Лайстунг, а не за матурите в края на 8 клас.
Доколкото разбрах децата ще правят мейл на класа, защото госпожата по Философия иска да им праща там материали, но как ще се контактува с класната не е ясно /дала си е телефона все пак/.
Вчера са взели около 45 думи, като тя пише на дъската ръкописно и на дъщеря ми й е било трудно да разбере как се пишат някои. Имало е въпрос относно сричките, но отговорът бил, че това се учи на по-късен етап и няма да им го разяснява сега. И за 4-те часа е закъснявала по малко и доста време прекарали като обяснения тип "час на класа".
По БЕЛ е Метев, а по математика Христова - моля, за мнения за тях /поне с тях да сме случили/.

п.п.Впечатленията й от класа са много добри, но в НЕГ все пак нивото на децата е доста високо и се надявам да станат хубав клас въпреки всичко.

Ina78 аз направих и група във ФБ за родителите на децата в 8Б (такава имаме за класа на малката ми дъщеря и в доста случай е много полезна), ако искате може да се присъедините, за да обсъждаме там нашите си проблеми (явно ще имаме такива) Simple Smile
Между другото дъщеря ми е с много добро впечатление от другите две госпожи - по музика и по философия.

# 223
  • София
Независимо коя е госпожата, така почват  всички с немския, предава се азбуката и за всяка буква илюстрират звука посредством дума, започваща с нея. Примерно думата die Mutter  е била дадена вероятно, за да илюстрира М. Наистина и моите деца взимаха чак след това буквосъчетанията ie,  eu, sch, tsch, ß, умлаути и т.н.

Ina, доколкото знам преподавател по БЕЛ на име Метев няма. Има двама мъже -  Бечев и Велчев. Останалите литератори са жени - Н. Христемова, Л. Гюлеметова, М. Джалева и К. Борисова. Но знам ли, може да има нов преподавател по БЕЛ.

В рамките на  майтапа само, някой да не се засегне - деца и майки са още ваканционно настроени явно и недочуват, я думичка на немски, я име на учител. На лични ми писаха за Гелеменова, тук имаме вече Метев и Муче Simple Smile Сладурски грешчици.

Последна редакция: вт, 19 сеп 2017, 11:57 от пенсионирана русалка

# 224
А, как го е разбрала това кой преподавател ще им преподава, защото моето дете каза, че не знае още но днес ще имат математика и се надявам да разберем Simple Smile Дано да чуе правилно този път, че с това муче Simple Smile направо ни разби вчера Sweat Smile

Общи условия

Активация на акаунт