Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са разликите между СМГ, Немската гимназия и Американския колеж?
Каква е системата за оценяване в Американския колеж?
Какви са впечатленията за образователната система в Американския колеж?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са разликите между СМГ, Немската гимназия и Американския колеж?
СМГ предлага изключителна подготовка по математика, но финансирането и ограниченията на държавното училище могат да повлияят на другите дисциплини. Немската гимназия осигурява задълбочено обучение по немски език и общообразователни предмети, като стъпало към следване в Германия и Австрия. Американският колеж се фокусира върху изграждането на добре закръглени личности, подготовка за университети в САЩ и Великобритания и персонализирано академично подпомагане на учениците.
-
Каква е системата за оценяване в Американския колеж?
-
Какви са впечатленията за образователната система в Американския колеж?
Образователната система на Американския колеж се фокусира върху изграждането на щастливи хора, подготовка за американски и британски университети и систематично индивидуално подпомагане на учениците. Правилата на колежа се обясняват и прилагат с цел помощ, като се приема, че ученикът може да не е разбрал добре нещата или да е имал трудности при спазването им.
-
Какви са впечатленията за учениците, посещаващи Американския колеж?
-
Какви са впечатленията от отворените врати в Американския колеж?
Ще цитирам пак по памет Мецан (с негово разрешение, ако чете) "Аз като плащам една маса пари за ЧУ (при Ежко да се чете "АК"), съм убеден, че никъде другаде няма да получа същата услуга. Иначе защо ги плащам тези пари?!". Тази мисъл казва всичко за последните страници спорове- не може да се очаква някой, който плаща толкова пари за АК, да каже, че има и други училища, които дават същата или подобна по качество услуга, но за без пари. 
Само предположение....
), са доста информативни и биха били от полза на родители като мен, например.
Аз коментирам явно неверни или нелогични изказвания и твърдения, за които може по принцип да се спори, като например "Само в АК децата могат да мислят". За да се обори такова твърдение чисто логически не е нужно да се познава АК отвътре, а да се даде поне един пример с мислещо дете извън АК.
- това беше същността, но разбира се, беше облечено в подобаваща форма за дискусия и обосновано с куп морални и етични съображения. Сега ми е смешно, но на 14 години - толкова