Хасково - Край реката редят се, редят се тополите ...

• 19 880
  • 281
  •   1
Отговори
# 195
Мерси, Тоничка!  bouquet
Разкажи за този склад - къде е, какво има!

Намира се близо до пазара, има хубави неща - същите тези, които предлагат по магазините тук, обаче на други цени.
И продават само на едро Rolling Eyes

# 196
  • Sofia
Envia,
Честит ви именник,нека е жив и здрав,много ,много щастлив,много игри и забавления му пожелавам и се чувства винаги обичан Two Hearts и подкрепян от мама,тати и сестричката:)Весело изкарване на празника.  bouquet

# 197
Момичета,
благодаря ви за хубавите пожелания за Пепи! Flowers Bouquet
Много съм щастлива, да споделям с вас радостите си, както и тревогите си! newsm51

# 198
УТРЕ……1 ЮЛИ Протести за детските и майчинството в София, Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Пазарджик
СОФИЯ - Начало 10.00 часа, фонтана пред Президенството, крайна точка Парламента - 12 часа. Молим присъстващите да носят снимки на децата си или собствени ако са бъдещи майки. Ще се направи постер с тези снимки и други качени в интернет. Постерът ще бъде оставен пред парламента.
ПЛОВДИВ - Начало 10:00 часа на пл."Съединение", шествието ще мине по Главната улица и ще завършим на пл. "Централен" в 12:00 часа.
ВАРНА - 10.00 часа, на Входа на Морската градина.
БУРГАС - 10.00 часа, Пантеона в Морската градина.
ПЛЕВЕН - 10.00 до 12.00 ч. Маршрут - театър "Иван Радоев" по Главната улица до трибуната пред мавзолея - костница "Св Георги Победоносец".
ПАЗАРДЖИК - 10.00 до 12.00 часа. Площад Константин Величков (Тортата)
Да се запознаем и да се поразходим заедно..Молим майките от всички градове и тези който не могат да присъстват на протеста в София за снимки на вашите деца. Изпращайте ги от ТУК >> http://www.visx-develop.info/first_july/ 
Благодарим за подкрепата !
Инициативен комитет на Настоящите и бъдещи български майки.

# 199
Павлина,
днес Общинският съвет наистина е приел - 50 лв. месечна такса за детските градини... #Crazy
Не знам какво да кажа...  Sick Това е безобразие!  #2gunfire Демографски кризи, насърчаване на раждаемост, бля, бля... Тези неща не важат за нашата община! #Cussing out

В нашата градина освен основната такса се плаща за охрана и задължителна месечна такса за пазене на мястото на детето, в случай че не ходи редовно. Ако искаме допълнителна дейност - танци, английски и пр. - още такси! Shocked
И защо това увеличение са прави в летния отпускарски сезон!?  Thinking Нашата градина например от утре е във ваканция.

# 200
  • там някъде
Павлина,
днес Общинският съвет наистина е приел - 50 лв. месечна такса за детските градини... #Crazy
Не знам какво да кажа...  Sick Това е безобразие!  #2gunfire Демографски кризи, насърчаване на раждаемост, бля, бля... Тези неща не важат за нашата община! #Cussing out

В нашата градина освен основната такса се плаща за охрана и задължителна месечна такса за пазене на мястото на детето, в случай че не ходи редовно. Ако искаме допълнителна дейност - танци, английски и пр. - още такси! Shocked
И защо това увеличение са прави в летния отпускарски сезон!?  Thinking Нашата градина например от утре е във ваканция.
Да зная! Днес присъствахме на гласуването в зала Хасково. И знете ли, бяхме точно 2 майки, които се бяха заинтересовали да разберат как точно ще протекат дебатите, какво точно ще каже кмета в защита на предложението, което той сам е направил и т.н. .. И защото организацията на родителите е кръгла 0, та затова той изтъкна като една от причините за приемането на искането е именно тази, че залата беше празна (откъм родителсти тела говоря). "Щом като залата е празна значи родителите са осъзнали необходимостта от това увеличение и нямат нищо против" това каза той. Е хайде да ни е честито увеличението, защото то засяга всички!

# 201
Павлина,
поздравявам те за активната ти позиция!!!  bouquet

Аз лично, като си стоя в къщи, от теб и тук разбрах, че предстои такова увеличение. Embarassed

А виж, аргументите на кмета са си чисто измиване на ръцете.  #2gunfire Не може да се казва, че щом няма родители в залата, то те нямат против.  Sick Мисля, че общоизвестно е материалното състояние на родителите с малки деца, дори и в нашия град с претенции!
А и мисля, че няма процедура по изслушване на граждани на сесиите на Общинския съвет, но не съм убедена... newsm78

# 202
  • Някъде там на юг...
Здравйте мамчета!

За първи път пиша в нашия форум, т.е. на града. Първо искам да се обърна към Envia. Мила Envia, моите впечатления са, че всички дрешки тук по магазините са или от Димитровград или от Пловдив /Вис виталис/. Абсолютно съм съгласна, че цените им са безумни #Crazy Може ли една рокличка за бебе /0-3 месеца/ да струва 17 лв?! И при това поне да приличаше на нещо, ами тя една такава войнишко зелена.... Абе ужас Sick

А що се отнася до разходките, искам да Ви споделя, че нас в помента май ни ''щипят щипалки'' в количката. Та хич не щем да стоим в нея Sad. Поради тази причина се разхождаме в махалата /живея в една от пресечките на ул. Македония/. Добре че наблизо има парк.

# 203
  • Някъде там на юг...
Забравих да Ви попитам нещо мами съгражданки.

Въпросъте ми са следните: 1.  "Кой е вашият педиатър и доволнили сте от него?"
                                             2. "Знаете ли за педиатри в града, които са ЗА късното захранване и  дават разумни съвети?"
                                             3. "По въпрос №2 Вие от къде черпите информация?"

Аз лично ползвам форума на БГ-МАМА и съм адски доволна Hug

# 204
  • там някъде
envia, здравей! За съжаление аз също научих твърде късно за този замисъл на кмета и окръжението му. Иначе може би щяхме да се организираме повече майки и да пуснем поне по една подписка по градините и яслите. Ама какво да се прави, не смогнахме. А иначе си права: никой не ни даде думата в залата, да попитаме нещо или да се изкажем, явно няма такава практика. Кмета обсни още, че реалната издръжка на едно дете е 194лв./мес. и общината няма възможност да поема сумата от 194-35лв. на мес.. Още се изказа , че нашата община не е социална община. "Ако имахме митница наоколо, от която да идват много приходи, тогава можеше и да ви е безплатна яслата, ама нямаме", това са негови думи. И най-интересното е, че както някои се изказваха против това решение, след края на гласуването то се прие с почти пълно мнозинство. Sad
Според мен решението беше взето много преди неговото гласуване в залата.

# 205
Мопсиwelcome! Разкажи повече за себе си и се включвай често тук! Ние живеем почти в една посока.  Wink Права си за дрешките по магазините. Вчера направихме първата екскурзия с малката до Пловдив и от "Вис Виталис" си накупих всичко необходимо - не може да става сравнение за цени и избор!  Peace
Ние сме при д-р Марио Янакиев, който НЕ Е за късното захранване и дори последния път малко се спречкахме...  Twisted Evil Не съм чувала за доктор в нашия град, който е за късното захранване, но май и мен ще ме интересува това...  Rolling Eyes Цялата ми необходима информация черпя от форума на БГ-Мама!  Hug Не са ми нужни нито книги, нито списания!

Павлина, мъжът ми е гледал репортажът от сесията на ОС по местните новини. Разказа ми и двамата се възмущавахме, но какво от това...  #2gunfire Кметът бил на мнение, че не трябва да сме "социална държава"  Sick и тем подобни, както ти казваш...  blahblah blahblah Тези 50 лв. са - 40 лв. такса и 10 лв. такса за пазене на мястото.

Е, дочакахме го това разхлаждане на времето! lovekiss Flowers Bouquet

# 206
  • Някъде там на юг...
Добре заварили Envia!

И ние сме при д-р Марио Янакиев. Честно казано много се надявах тук в града да открия чрез мамите от клуба някой лекар, който да е ЗА късното захранване. Виждам, че бебчето ти е по-малко от моето /ние тази седмица навършваме четири месеца/ и за всеки случай искам да те предупредя да не се вържеш на акъла на доктора и да му дадеш сокче #Cussing out #2gunfire Надявам се, че си прочела достатъчно за захранването тук във форума.
Аз за съжаление малко късничко го открих и заради това направих някои грешки. По тази причина си позволявам да те посъветвам за сока. А да не ти разказвам ние какъв запек получихме от експеримента със сока #Cussing out Sick #Cussing out Обаче от тогава никакъв доктор. Да живеят мамите от клуба  bouquet Правя си каквото аз си знам и каквото чувствам, че е редно Crossing Arms

# 207
  • Хасково
Днес се връщам от почивка и научавам за новата ТАКСА!
БРАВО на двете майки които са отишли на сесията на общинския съвет!

Е някак си увеличението на таксата /режийъните/ за детски ясли / градини може да се преживее и може би е основателно защото всичко скача храна ел.енергия и т.н. НО това че увеличават и прословутата такса за пазене на мястото е много много НАГЛО! Не знам има ли друг град в който да ти се вземат 10 лв. за пазене на място в детско заведение ей така без да знаеш за какво ти се вземат!?! Поне да виждахме къде отиват тези пари - килима в яслата на дъщеря ми сигурно е от преди 15 години не виждам никакви нови играчки носим си всеки месец мокри кърпи, тоалетна хартия, салфетки, домакинска хартия, вода и сапун.И като си направиш сметката посещението в детско заведение ще стигне около 60 лв.

Не знам дали е късно, но може да се съберем и да се опитаме да направим нещо поне нашия велик кмет да види че срещу него не стои стадо овце които той само дои!
Колкото и грубо да звучи!

Хайде давайте да организираме нещо!

# 208
Здравейте Мами.
Включва се още една хасковска мама с възмущение от таксите за ясла и датска градина и с молба за информация.
В момента моят син пие трети пореден антибиотик, защото цял месец не сме спрели да боледуваме. Препоръчаха ни Д-р Паунов само знам че е шеф на детското отделение. Затова молбата ми е ако някоя майка е посещавала този лекар и има координати да ми помогне.
Дне сутринта разбрах от домакинката на яслата че таксата е 10 лева за място и 50 за посещение.
А иначе на нашия кмет пожелавам да се размине с третия мандат когато дойде време т.е. догодина.

# 209
Гига, welcome! Разкажи и ти повече за себе си! Нямам мнение за д-р Паунов. Надявам се скоро да се оправите!  Hug Как така 50 лв. само за посещение - аз разбрах, че общо са 50 лв. - 40 лв. основна такса и 10 лв. за место... newsm78

Наде, разказвай за почивката - къде бяхте, как беше, как се отрази на детето? Аз се чудех, къде се загуби, пък ти си почивала! newsm41  car003 family

А това за кмета - оставете го! И да направим протест - ще е глас в пустиня, най-много да го амбицираме още повече Великият. А на следващите избори - ще гласуваме... smile3506

Общи условия

Активация на акаунт