За хигиената във връзката

• 20 729
  • 365
  •   1
Отговори
# 345
Всеки човек е различен, аз също се чувствам заредена след спорт, но познавам хора, които искрено страдат.
Не съм съгласна, че при непрофесионалния спорт няма травми, поне аз съм виждала с такива.  
Има, то никой не е застрахован, че няма да стъпи на криво или да изметне нещо (ти също може да го направиш по време на друга дейност, не свързана със спорт). Въпросът е, че тези "травми" са лаишки такива, оправят се до дни-седмица, а и на човека не му пречи да си седне на д-то, докато се оправят, защото това не му е работата. По-сериозно може да се травмираш, ако спиш на студено и си преохладиш врата, отколкото от любителско спортуване.

За травма може да се говори, ако например отидеш на Европейско първенство по нещо си, ама предния ден се контузиш и за да не пропускаш старта те натъпчат с много мощни обезболяващи (така, че не усещаш нищичко) и по време на първенството скачаш и беснееш с все състезателен напън върху болното място без всички предпазни мерки, които нервната ти система би предприела, ако усещаше болката и възпалението. И като мине ефекта на обезболяващото все едно си получил контузия на 3та степен. Това го няма в редовния спорт на любителите, защото никой не ги гони за резултати, а като нещо ги заболи си сядат и почиват без това да им коства пари и рейтинг, а понякога и целия състезателен сезон.

Е, има и такива, които много са си повярвали и напъват като все едно са професионалисти да се доказват, но това си е нещо отделно - в абсолютно всяко нещо (хоби) има и хора, които го правят без акъл. Те не могат да са лице на всички останали, въпреки че се набиват на очи повече.

Много контузии (от по-леките) се оправят в пъти по-бързо, ако продължиш да се движиш, но внимателно. Когато ме заболи нещо от бягането, няколко дни си правя дълги разходки - само ходене, не бягане. Така се повишава циркулацията през раненото място, а съответно и притока на полезни вещества към него. И самото раздвижване помага.

# 346
  • München, Deutschland
2-3 пъти в седмицата да пориташ за мен също има смисъла, който вижда и Не се сърди, т.е. клони към нула.

Абсурт, аз пък не харесвам стегнати хора, а слаби хора. Плувците са ми неприятни като структура, например. Но с какво е важен моят единичен пример? С нищо.

А мускули харесвам на някой бодибилдър, каквито, смея да твърдя, повечето от мъжете ни не са. Някакви такива разходки в парка с колелото и да пориташ зад блока за мен биха били загуба на време. За жените съответно - или си Адриана Лима, или не си. И 2 пъти федербал в седмицата няма да помогнат да достигнеш това тяло. А ако искаш да се посветиш на тялото си, това вече е друго, но и изисква доста повече усилия, професия си е, така да се каже.

Друг е вече въпросът ако изключително много разпускаш именно с федербал - тогава играй. Но да се казва, че спортуваш, за мен е смешно. Спортуват спортистите, останалите се раздвижваме.

# 347
Не съм съвсем съгласна, Google76, много е тънка границата с изхабяването на ставите.

chrissy  Peace

# 348
Успях да си контузя едното рамо при плуване и 5 години по-късно още не е възстановено на 100%. Тъй че всеки случай си е сам за себе си и не бих правила обобщения.

Особено при хора с наднормено тегло хич не е трудно да се контузиш перманентно, напрежението върху ставите е твърде много.

# 349
То и затова инструкторите съветват първо да се отслабне, а после да се започне със спорт. Няма как да отслабваш със спорт.

# 350
То и затова инструкторите съветват първо да се отслабне, а после да се започне със спорт. Няма как да отслабваш със спорт.

SmileSmileSmile
глупости

за хората с наднормено тегло не са подходящи спортове, натоварващи ставите, например тичане, скачане по един или друг начин и пр.
плуването да речем е супер подходящо и в комбинация с правилен режим на хранене резултатите са в пъти по-бързи.

а за дългите нокти, не знам какви мърсотии влизат, под моите никакви. Ако меся нещо може би, но във всички случаи си мия ръцете средно на половин-един час и нищо не се задържа.

Обаче някои хора или не зацепват, или знаят само да говорят наизуст.. Unamused

# 351
То ако следваме "Или си Адриана Лима, или не си" по-добре никой да не мърда и да се откажем на мига. Никоя жена не може да поддържа визия ала Адриана Лима 365 дни в годината, защото и самата Адриана Лима не може. Те са такива, каквито ги виждаме на снимките в периода, в който ги снимат или когато се състезават, или преди ревюта. Преди този период карат на нереални диети, много специфични тренировки, а в някои случаи дори количеството вода, което пият седмица преди ревюто е точно премерено и разграфено.

2-3 пъти седмично да спортуваш е нищо, ако го правиш от 2 седмици. След няколко години такова постоянство си има резултати и те се виждат - не само във външния вид, а като цяло в здравословното състояние.

Мен ми е ясно, че съм адски дразнеща, защото нали съм пикла на 24, която какво ли разбира от живота, но преди да започна да спортувам (т.е преди 3 години и малко) бях като една мекичка. Дебела никога не съм била, но нямах никакъв тонус, един преход Драгалевци-Черни връх ми се виждаше труден и се изморявах. Имах някакво вътрешно напрежение, вероятно неизразходвана енергия, бях малко по-нервна, по-начумерена. Реших, че ще бягам след една фотосесия, в която се стресирах, защото не ми се искаше да повярвам, че на 20 години съм мекицата от снимките. Започването беше трудно и постепенно и да, естествено, минах през някоя и друга контузия - то не може от 1/10 движение да скочиш на 8/10 без да попретовариш изненаданите крака. Първите месеци въобще не помня да е имало видима промяна освен в начина, по който се чувствах, което пък е най-важната част. Ама след година не можех да се позная и то не само в огледалото.

Да, точно така е.
Скоро гледах едно клипче в нета на една, която беше започнала да спортува с някаква домашна тренировка от тези с многото скачане (нещо не го намирам). Жената беше с около 20 кг над нормата видими, може и повече да са били и се мяташе с все сила, то едни тежки приземявания, скоци на високо, мятане на краци. Е, няма как да не се контузи. Има де, ако генетично е мега нечуплива - което е рядкост.

Ако си с наднормено тегло над 5-6-10 кг се започва с неща, които няма риск да те контузят - никаква интензивност, мятане и ритане. Започва се с ходене, с плуване, с постепенно изкачване на баир под наклон, с разни неща тип пилатес. Ако си в сравнително добър тонус може с джогинг, а не точно бягане.

# 352
Хубаво, но всички тези неща ви носят удовлетворение и са полезни за вашата връзка.
За друга - друго е полезно.
Защо сте се загрижили за чуждите отношения, не може ли хората да живеят по свой избор, както го правите и вие? Simple Smile

# 353
Аз всъщност не познавам хора, които да не се движат. Тези, които по ген са били в добра форма досега, постепенно разбират, че няма да могат да продължават по същия начин, а хората с по-ранни проблеми с теглото си се движат отдавна. Всъщност единствената ми приятелка, която не спортува, е от тези с хубавите фигури, които могат да похапват доста.

Но пак се измества темата. Peace

# 354
Аз всъщност не познавам хора, които да не се движат...
И аз. Но понеже не всички по улиците изглеждат като Лима, явно затова си правят изводите, че седят и ядат.

# 355
НСЧ, темата със спорта и поддръжката на външния вид изначално няма никаква връзка с отношенията между партньорите, така си е зададена - противоречиво, мислиш че ще обсъждат отношения, то се говори за фитнес и маникюр.

# 356
Темата е зададена така, че набляга на външния вид вместо на отношенията между хората, затова се клони натам. Авторката навсякъде говори за фитнес, козметици и бюджет за същото. Ако беше зададена малко по-различно, например, какво правите след Х години заедно, за да поддържате щастлива и хармонична връзка, никой нямаше да пише за килограми и маникюр.

# 357
  • München, Deutschland
Хубаво, но всички тези неща ви носят удовлетворение и са полезни за вашата връзка.
За друга - друго е полезно.
Така е.
Мога да дам пример и защо на нас конкретно даже ни пречи.
Скрит текст:
В момента правим една 5-седмична програма по 1/2 час всеки ден, както споменах и по-рано, коства ни страхотни усилия на волята и на двамата. Ще я доизкараме, че сме в 5та седмица вече, но се радваме, че му се вижда краят. Освен, че след тежък работен ден, това те събаря тотално физически, после след тези 30 минути почиваш или подреждаш дъмбели и постелки още 10, къпеш се и се оправяш още 15, та то си става цял час. Няма как да започнем преди 7, защото преди това гледам да сложа поне да се готви вечерята и в 8 тепърва можеш да започнеш да правиш салата... Разкъсва се времето ужасно, не остава време за нищичко друго преди вечеря, а след тези подскоци си толкова смазан, че след вечеря нямаш даже сили да раздигнеш масата.
Решихме малко като предизвикателство да го направим и се забелязва, че ставаме по-добри, но вече си задавам въпроса - кому е необходимо това?
Много по-ползотворно за НАШАТА връзка е да се видим след работа, да си кажем по някоя дума, да си поговорим за разни изникнали задачки, които трябва да се свършат и как да се разпределят... Вместо това решихме да се пробваме със спорт, за да видим какво пък толкова им харесва на хората. Ми, не е нашето.
Което не значи, че никога повече няма да поиграем федербал или да разцъкваме плажен волейбол на плажа, но определено не 5 дни в седмицата задължително.

И другото е, че конкретно на нас спортът не ни носи удоволствие или удовлетворение някакво. Други са ни хобитата. Та стига с тази спортна панацея.  Tired

# 358
НСЧ, темата със спорта и поддръжката на външния вид изначално няма никаква връзка с отношенията между партньорите, така си е зададена - противоречиво, мислиш че ще обсъждат отношения, то се говори за фитнес и маникюр.
Така е. Ако беше пусната в Спортуващи щеше да е на място Simple Smile

# 359
  • Наблизо
Аз пък,противно на спортните радетели,не се чувствам тонизирана и добре след тренировка. Чувствам се уморена и ми трябва много вътрешна борба,за да си причинявам това два-три пъти в седмицата.Нещо повече-на тренировка броя минутите кога ще свърши,но го правя уж за здраве.
Иначе много от потребителките тук биха ме обявили за слон,защото не се вписвам в стандарта за българска и руска красота.
Половината ми обаче си ме харесва и не ме е зарязал все още,но явно трябва да се готвя.

Последна редакция: вт, 11 юли 2017, 11:52 от BeautifulM

Общи условия

Активация на акаунт