За хигиената във връзката

• 20 742
  • 365
  •   1
Отговори
# 285
Като гледах по TLC екстремно дебелите- ами те не спираха да ядат, огромни порции. Тоест не напълняват от въздуха...
Никой не е казал, че е така при тях. Те са съвсем отделен въпрос. Ако си гледала целите серии при всички, без изключение се открива причина за това тъпкане. Обикновено е изнасилване или малтретиране в детска възраст.
Както някой посяга към алкохол, за да бяга от проблемите, така те търсят спасение в храната.
Затова работят с психолог, като преодолеят проблема другото само се оправя.

# 286
Google76, всичко това е прекрасно, но ти не беше ли на 24 години, без деца? Малко не се ли смущавате да пишете мъдри приказки в теми за дългогодишни връзки, да давате съвети за запазване на страст с човек, с който сте били 10+ години, за умора при наличие на деца, при сблъсък със здравословни проблеми и прочее подробности, тъй далечни в момента на опита ви? Rolling Eyes
Ами, аз съм на 50, с почти 30 годишен брак и се подписвам под всяка нейна дума.    Peace

Сори, че със закъснение, темата сигурно е в друго "поле" вече, но я бях позарязала през уикенда...   Laughing  именно заради "хигиената във връзката ми".    Simple Smile   

# 287
Ами, аз съм на 50, с почти 30 годишен брак и се подписвам под всяка нейна дума.    Peace

Под коя дума, под кратката лекция, че движението е важно ли? Има ли някой, който да твърди обратното?  newsm78 Темата за спорта и значението му ли е?

# 288
  • София

Абсурт, интересно какъв дял от чинията ти се пада на въглехидратна храна. Защото наистина ако закусиш с мекица с пудра захар, след 3 часа се трепери за храна чак, а няма нужда да ядеш- но мекицата е причинила пик на инсулин, той е обрал кръвната захар и трябва да се балансира. Ей така се преяжда неусетно...

Никакво значение няма дали са 3 мекици, поръсени обилно със захар, или хапнати с домат и сирене.
Може и шкембе чорба- все тая, след около 3 часа ми призлява от глад.

НСЧ, не говорим за хора със заболявания, а за здрави и прави, които са качили и искат да свалят.
Споделям нещо, през което съм минала и съм далеч от мисълта да е валидно за всички.

# 289
Темата за спорта и значението му ли е?
Не е за това темата, но е точно по темата мнението, че спортът е една добра добавка към здравето, външния вид и доброто настроение. Не е задължителен, не е панацея, но мисля, че Гугълчето не е твърдяла подобно нещо.

# 290
  • София
Според мен не е никак признак на здраве да припадаш след 3 часа без храна, но ето, дори съвети се дават...

Защо се заяждаш? newsm78
Здрава съм, с нормална захар, просто имам хипоглекимия, на което явно се дължи бързата преработка на големи количества храна и ненапълняването ми.
Но, от няколко години, нищо че тя си действа с пълна сила, качих килограми- защото намалих движението, а количеството храна- не.
Когато го регулирах, отслабнах.
Затова, колкото и да ти е криво да си признаеш, че ядеш повече, отколкото можеш да изразходиш и затова качваш килограми, действителността го показва.

# 291
НСЧ, не говорим за хора със заболявания, а за здрави и прави, които са качили и искат да свалят.
Споделям нещо, през което съм минала и съм далеч от мисълта да е валидно за всички.
Знам, но реално всички си мислят, че са здрави, просто качват от ядене, а се оказа, че при повечето има причина, и тя не е в чинията.
Единици са тези, при които храната е решаваща и те много лесно намират решението, пример за което си и ти.

П.П. Сирена, това с лагерите не е пример. То е ясно, че без храна всеки ще се свие и органите му ще откажат. Въпросът е как да останат и живи. Иначе човечеството отдавна е измислило най-сигурният начин за премахване на мазнини - кладата  Joy

# 292
От години не съм треперила за храна- по-точно откакто преминах през няколко рунда на ВМ-НВХ. Тялото ми е адаптирано към горене на мазнини. Във всеки момент мога да спра да се храня и с часове няма да ми падне кръвната захар, а веднага ще мина на горене на резерви.

Няма голяма файда от това тялото да преработва големи количества захари. Абсурт, тоя панкреас се труди доста- нали се сещаш, че щом произвежда достатъчно инсулин, та да те доведе до хипогликемия, с времето може да се сдобиеш с инсулинова резистентност? Добре че си спортувала.

По принцип идеалното за тялото е не да гори захарта от последното хранене, а да я натрупа бързо като мазнини, а след това в състояние на кетоза да гори мазнини. Това е в пъти по-полезно, с по-малко оксидативен стрес, полезно е и за мозъка.

# 293
Което пък не е добре, когато пушиш, защото  ако е на гладно сутрин, стомаха става още по-раздразнен.

Когато пушиш, е редно да се въздържаш от всякакъв коментар, засягащ грижата за себе си. Защото каква е ползата да са ти боядисани корените и оскубани веждите, когато захапеш фаса, устата и ръцете ти смърдят и въобще цялата смърдиш, зъбите ти пожълтеят и се разклатят и кожата ти придобие вид на сивкав пергамент... Красива жена пушачка никога не съм виждала, до една заприличват на развалини.

# 294
  • Стара Загора
На мен винаги ми е било чудно каква е мерната единица за това колко пълен може да е човек и да се счита за приятно закръглен, вместо за дебел.
Защото според някои и тези леко пълните и много много пълните спадат в една графа.
Килограмите на всеки стоят различно, няма как да се каже всички трябва да сме 50 кг.

# 295
Не се заяждам, absurT. Описаното от теб състояние прилича на реактивна хипогликемия и е свързано с повишен риск от развиване на диабет. Тъй че е хубаво да се следиш. Не е признак на здраве.

Иначе съветите, които даваш, наистина си важат само за теб.

Не е за това темата, но е точно по темата мнението, че спортът е една добра добавка към здравето, външния вид и доброто настроение. Не е задължителен, не е панацея, но мисля, че Гугълчето не е твърдяла подобно нещо.

Гугълчето изля една кофа клишета, които всички знаем. Не знам какво толкова я защитавате. Всяко Космо е пълно с такива съвети. На мен лично вече безкрайно са ми писнали. Peace

# 296
  • София
По принцип идеалното за тялото е не да гори захарта от последното хранене, а да я натрупа бързо като мазнини, а след това в състояние на кетоза да гори мазнини. Това е в пъти по-полезно, с по-малко оксидативен стрес, полезно е и за мозъка.

Всеки организъм е индивидуален.
Никога не съм обичала сладко- веднъж в годината 2- 3 бонбона и сока на компота.
Дори плодове не ям.
Докторите ми бяха обяснили, че съм от вида " каквото изчука- изпука". Joy
Никакви мазнини не складирах никъде.

qrye, на какво ти прилича е едно, а какво е в действителност- друго.
И да следя се, и не- нищо ми няма и на тези години, захарта ми е 5.5.
И съм здрава, колкото и неприятно да ти е- не знам по каква причина.

Не знам защо, но теб те дразни всеки, който каже че има начин да не бъде човек с наднормени килограми и стегната мускулатура след като се бракува и роди.

Последна редакция: пн, 10 юли 2017, 12:48 от absurT

# 297
  • където ми харесва
Което пък не е добре, когато пушиш, защото  ако е на гладно сутрин, стомаха става още по-раздразнен.

Когато пушиш, е редно да се въздържаш от всякакъв коментар, засягащ грижата за себе си. Защото каква е ползата да са ти боядисани корените и оскубани веждите, когато захапеш фаса, устата и ръцете ти смърдят и въобще цялата смърдиш, зъбите ти пожълтеят и се разклатят и кожата ти придобие вид на сивкав пергамент... Красива жена пушачка никога не съм виждала, до една заприличват на развалини.
Чакай малко, къде казах че аз пуша?
Обясних, че за пушачите е кофти да пушат сутрин на гладен стомах, защото става по-раздразнен.
Освен това, каквото написа не е вярно. Или поне, не е общовалидно за всички пушачи.

# 298
  • München, Deutschland
Когато пушиш... Красива жена пушачка никога не съм виждала, до една заприличват на развалини.
Аз пък съм виждала. Повече от 1 и 2. Пушачки са на купони, начи я изпушат 5 цигари за 2 месеца, я не. Но, да, пушат, може дори да се каже, че редовно пушат. И аз пуша така, не мисля, че ми се събира една кутия годишно. Вече дали съм красива или не е друг въпрос.  Mr. Green
Последните 6-7 месеца не ми се е пушело, но вчера изпуших една цигара. Погрознях.
Та, тия пушачи с по кутия на ден може и да са съсухрени и с кофти зъби, кожа и какво там беше, но далеч не всички пушачи са така.

# 299
От години не съм треперила за храна...
Аз пък никога не съм. Ще се надцакваме ли сега  Crazy

Янeчeк, вероятно е бивш пушач. Иначе ще е доста смешно да дава съвети за здравословен живот с фас в ръка  hahaha

Adellle, от колко време не пушиш?

Общи условия

Активация на акаунт