157 ГИЧЕ

• 49 124
  • 261
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте, синът ми е приет в гимназията 8 клас за учебната 2023/2024 година има ли и други
 родители с осмокласници който ще учат там?

# 226
  • в две хубави очи; - музика - лъчи
Здравейте, синът ми е приет в гимназията 8 клас за учебната 2023/2024 година има ли и други
 родители с осмокласници който ще учат там?
Моят син също. Мислех, че преобладават момичетата там. Ех все пак ще има мининум две момчета Joy

# 227
  • София
Ние ще сме с 10-класник тази година. Да, основно са момичета, но има и момчета в класовете. Simple Smile
Ами, хем е добро училището, хем аз като сравнявам с ЕГ, в която съм учила преди години...
Не съжаляваме, че е там, вече говори и се оправя на испански. Обаче, през годината има периоди, дето се нервя - физичката се е взела на сериозно и им правеше на пук. По испански смениха учителката в 9кл първия срок, 2ри срок дойде трета им се пада - от втората учителка, много пропуски имали, все беше недостатъчно. Седи вечер до късно да учи и пак тройки и четворки. Пък го гледам, че учи, пише, запис на видео дори правеха как разказва по определена тема... Сега, и той не е зубар, както бях аз едно време. Много се запали по спорта и много време и енергия му отиват там. (Но пък му влия много положително откъм среда, самочувствие, израстване и макар и да сме говорили сериозно в къщи дали да го спираме / намали спорта, реално не го правим.)
Та, доста забележки имам (то може би и нивото като цяло много се е променило, спрямо моето гимназиално време; аз и към Джон Атанасов имам забележки, там завършва най-големия сега тази година, а в това училище балът скача май всяка година още повече). Но пък научи езика, няма лоша среда и влияние, намери си приятелче сред момчетата и така, добре е като обща оценка. Simple Smile

# 228
Здравейте, а има ли предмети, изучавани на испански език в 9 и 10 клас? Моля за актуална информация, а не отпреди 5-10 години.

Благодаря!
Здравейте, физиката се изучава частично на испански език, но госпожата преподава и на български, но много държи на това да се знае материяла на испански, географията е напълно на испански с обяснения на български в час, по биология се учат термини само!!! лека вечер!! Heart

# 229
Здравейте, моля за малко информация за гимназията. Майка съм на момче и 157 ГИЧЕ е едно от училищата, които обсъждаме. Как се чувстват вашите деца в гимназията? Свикнаха ли с квартала и с това че наоколо има само блокове и няма къде да се ходи. Каква е атмосферата в училището? Какво е нивото на преподаване на езика? Ще се радвам на всяка полезна информация.

Здравейте!
Може би отговорът ми е късен,но все пак да споделя : дъщеря ми е 11 клас и съм много разочарована от ущилището.Нивото е 0! Само първата година имаха млада и амбициозна  учителка по ИЕ и ги държеше изкъсо и изискваше.После учителите изпунапускаха.Наложи се да ходи на допълнителни курсове,за да запази някакво ниво на езика.Всяка година нови класни ръководители и учители.Мазало от всякъде.Много съжалявам,че детето си пропиля годините там ,много. Базата също е в  отчайващо състояние . Помислете за друго училище.
Дано съм била полезна !

Здравейте, възмутена съм от тази дезинформация, учителите са много добри и са на ниво и зависи от детето колко учи и се старае, ако има желание ще научи езика. Материалната база отвътре е много запазена и е по- добре от много други училища. Няма нови класни ръководители всяка година това е лъжа!

# 230
  • София
Ами, има текучество на учителите! За 2 години - 2ма класни ръководители и 3ма учители по испански...

# 231
  • София
При моя син текучество имаше само с учителите по БЕЛ - 3 за 3 години, като реално смените даже бяха 4 (едната от тях заменя два пъти други колежки).
Класната беше една и съща 3 години, тя преподаваше и испански.

# 232
Здравейте, може ли актуални мнения за 157 мо? За или против и защо?
Благодаря!

# 233
И в другата тема писах, ще споделя и тук.
От години се знае, че в 157-мо нещата не са добре откъм научаването на испански. Има прекрасни дадености това да не е така, но уви.
Силни учители има по български и история, няколко по испански, за останалите нямам по-скорошни впечатления.
Като цяло, ако имате по-добри варианти за гимназии, насочите се към тях, а това да е резервен.

Здравейте, може ли актуални мнения за 157 мо? За или против и защо?
Благодаря!

# 234
  • Sofia
Здравейте! Може ли актуална информация за 157 ГИЧЕ?

# 235
Здравейте! Може ли актуална информация за 157 ГИЧЕ?

Здравейте и ние търсим информация за 157мо.

# 236
Здравейте, ние сме приети в 157-мо и чета много противоречиви мнения. До колкото разбрах минуса му е най-вече локацията и за това не залагали на него. Много се чудя дали да се пробваме на второ класиране или да се запишем тук? Ако може да се включат повече родители на деца учещи там ще е добре Simple Smile

# 237
И ние сме в същата чуденка. Като локация при нас не е чак толкова зле, притеснява ме , че няма почти никакви отзиви. Училище-мистерия, на фона на всички останали😃

# 238
  • София
Писала съм в темата за неелитните училища през тази година. От телефон не мога да пиша сега отново, потърсете в другата тема.

# 239
Писала съм в темата за неелитните училища през тази година. От телефон не мога да пиша сега отново, потърсете в другата тема.

Видях и другата тема, и друг отзив има даже Simple Smile Доволна съм, че успяхме да се класираме тук. Хич не е лошо училището Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт