Електронни четци - тема XX

• 67 340
  • 756
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
Здравейте,  не съм момиче, което е без значение. Реших да приема поканата, макар, че няма да съм много полезен за четеца. Купувам четец за пръв път и не съм се сблъсквал до сега с такава техника. Нямам представа дали е менте. Като го пуснах ме насочи към амазон за регистрация, която временно отклоних.
Относно коментарите за боклукчавата китайска техника съм абсолютно несъгласен. 90% от всички брандове се произвеждат в Китай (предполагам и Киндълите на Амазон също). Амазон, Ибей и Алиекспрес в същността си са едни големи молове пълни с магазини и не е коректно да се поставя по този начин въпроса дали в единия сайт се продават оригинали а в другия ментета или не. Това лято си купих от Амазон или Ибей (не помня) оригинални акумулаторни батрерии Панасоник АА от японски търговец и стоката дойде наистина от Япония.
 От 3 години използвам китайска марка телефон, а след това обзаведох с тази марка и цялото семейство. Невероятно качество и отношение цена-качество. Догодина мисля вече да го сменя с по-нов модел.
П.С. Ако има начин да се провери Киндъла дали е ОЕМ или не, моля кажете, ще направя каквато проверка е необходимо. Иначе си работи и чета първата си книга на него.

# 211
П.С. Ако има начин да се провери Киндъла дали е ОЕМ или не, моля кажете, ще направя каквато проверка е необходимо. Иначе си работи и чета първата си книга на него.

Струва ми се логично, ако регистрираш Киндъла в Amazon и той припознае серийния номер за свой и съответно ти предостави място за съхранение на документи/книги и опциите за препращане, да няма съмнение, че Киндълът си е съвсем редовен /където и да ги произвеждат/.

# 212
Здравейте, здравейте! Иии пак съм аз :Д
Не съм сигурна аз ли не мога да се оправя с четеца си или нешо му има.. Качвам си книжките, пдф, тхт формат както си ги качвам на флашка  примерно и изведнъж греда..Като си отворя киндъла никой няма вътре.. На какво според вас се дължи или аз не го правя както трябва Simple Smile)

# 213
  • София
Обърни внимание дали ги качваш в папка Documents.

# 214
  • София
Никаква идея нямам, аз си качвам само през калибре. ПДФ и тхт са ми толкова крайни варианти, особено първия е повече от отвратителен за четене на книги.
Сигурно зависи къде ги качваш и на My Library  ти е избрано  All Items.
Но най-добре си качи на компа калибре и давай през него и си прави книгите, ако позволяват, в моби.
https://calibre-ebook.com/

# 215
Хмм, ами пробвам в кои ли не папки .. сега ще пробвам с калибре...да видим Simple Smile)

# 216
Обърни внимание дали ги качваш в папка Documents.

Трябва да са в тази папка по принцип ли

# 217
  • София
Явно, ей сега пробвах да метна така книга в Documents - вижда се после на киндъла, отваря се, всичко й е ок.

# 218
хммм..сега стана Grinning Много благодаряяя Simple Smile))))

# 219
  • София
Но имай предвид наистина, че ПДФ не можеш добре да си управляваш документа, не може да уголемяваш шрифта, само цялата страница и трябва да се разхождаш по нея местейки я наляво, надясно, супер гадно... А ТХТ не пази много настройки - глави, препратки и т.н. Така че най-добре наистина ги конвентирай, за да може да ползваш всичките плюсове и удобства на четеца си.

# 220
Даа пробвах вчера Grinning не ми хареса, сега ще ги конвертирам и ще ги кача наново. Благодаря момичета Simple Smile))

# 221
  • София
По принцип ако имаш само тхт и пдф-и е най-добре да си потърсиш и свалиш книгите  направо в моби, ако няма в епъб и от него да конвентираш, само каквото наистина не можеш да намериш в друг формат или изисква да е в пдф... знам ли да има  някакви графики например, да  си  сваляш в пдф или тхт...

# 222
оо не не, всичко си е за четене Simple Smile) ще пробвам малко по-късно днес да си конвертирам да видим как ще изглеждат Simple Smile

# 223
  • София
oasis явно не е съвсем зарязан - гледам в неско и англия ще зареждат  на 22 окт червен.

# 224
  • София
oasis явно не е съвсем зарязан - гледам в неско и англия ще зареждат  на 22 окт червен.

Може ли линкче да го погледна?

Общи условия

Активация на акаунт