Домакини 62 / Лятото ни е добре

• 53 764
  • 741
  •   1
Отговори
# 405
Тъкмо влизах да видя дали Хорти не е писала, че ще си лягам. Браво! Леко възстановяване! Hug

# 406
  • Великобритания
Чудесно Хорти , довечера ще пием по едно за теб
вън вали , а моето дивото дете пощурява и покрай него и аз
избива ме на готвене , ама не и на чистене хахха
отивам да правя един обърнат сладкиш с праскови мммням

# 407
Викаш няма отърваване от теб, а! Бързо възстановяване!

# 408
  • при късмета
Хортензия, Hug по късни доби първо тук влязох, до влязох да видя писала си. Гушки, като ти е до повече писане ще те чакам Hug
Излизах с един приятел да се видим. Ей, по кое време се прибирам, но ми беше много забава вечер

# 409
Добро утро!
ХортензияFlowers Hibiscus Бързо възстановяване момиче! Как се чувстваш днес?
Честит празник момичета!
За нас е първи учебен ден. Станала съм да си изпия на спокойствие кафето и вече трябва да събуждам ученика.
Стоматолога му извади и последния млечен зъб, та и със подмяната на зъбите приключихме.
Моята сага с къпините продължава - то не бяха желета, сокове, сладка и мусове... та вчера наложих и 5кг за вино Stuck Out Tongue Сега да видим вино ли ще стане, или оцет!
Усмихнат ден ви желая!

# 410
Добро утро!
Лейди, завидях за къпините, но с първия учебен ден....ме загуби!
Лека и успешна година на Тод. Повече шестици, фенки и по- малко кални обувки!

# 411
Честит първи учебен ден, Лейди! Много успехи!
Марийке, не мога да се смея, не ме разсмивай! Няма отърване явно от мен, да. Днес съм по-добре, дори хапнах и изпуших един фас. Боли де, но ще мине. Махнали са само единия лоб, та може и да се размина с хормоните доживот. Времето ще покаже. Благодаря ви, момичета, за подкрепата!:heart:

# 412
  • София
Хортензия, браво, всичко ще мине и замине! Щом и цигарка вече е имало, значи вървиш към оправяне!
Лейди,  честит първи учебен ден и все по вода да е!
Какво къпиново вино съм пила като млада снаха преди 17 години ...малеее, а аз не обичам вино, представи си.
И ние вчера купихме бидон и мъжът ми ще слага вино за първи път, да видим.
Имах гости малко, а и размерите за новата кухня на село вече са взети , ще стане супер.
В неделя отиваме към столицата. На децата много им се ходи вече на училище.
Айде, дами, до скоро!

# 413
  • при късмета
Хортензия, радвам се, че си по-добре. Бързо възстановяване Hug
Калинче, да му е спорна новата учебна година

Канчето ми кънти цял ден от снощи. А чакам гости

# 414
О, Хортензия, много добре звучиш!
Вале, как си с диетата?

# 415
  • София
Зле!
Ха ха, шегувам се и не съвсем.
Мария, аз диета точно не пазя, това с ВМНВХ го правих миналата година, но не съм доволна. И не заради свалените килограми, напротив, свалих най-много точно с това хранене. Но не се чувствам добре от него, организмът ми нещо взе да дава  негативни реакции месеци по-късно.
От зимата гледам да ограничавам до минимум въглехидратите- особено сладкото. Това ми е голямата мъка, ама няма начин.
Хляб така или иначе не ми е проблем да не ям.
Обаче това да се храня главно с месо и млечни просто не е за мен. И проблеми със стомаха си докарах. Да не говорим, че просто не обичам месо. Виж, на мляко мога да карам дни наред.
Та така. Засега задържам свалените килца, но не свалям надолу. Това не ме тормози особено. Само да не качвам. На село уж много работа, пък не свалих грам. Ама имам чувството, че позатегнах сланинките и тук-таме нЕкое мускулче се е появило. Ха ха, да не повярва човек, то моето тяло мускули никога не е виждало.
Чакайте да ви кажа каква изненада спретнах на мъжа ми, макар че вече не е изненада, наложи се да му кажа.
Той обожава сръбска музика. Старата- Цеца, Весна, Лепа Брена. Израстли сме и двамата в такава част на страната, дето сръбско се слушаше и се слуша много. Аз не я понасям, ама направо се изприщвам от нея. Обаче нали съм влюбена, то любовта иска жертви. Взех билети за концерт на Весна сега на 9 септември. И ще го водя! В София няма кой да гледа Бояна, ама във Враца майка ми ще я погледа два часа, няма как. И аз ще се насиля да не си изповръщам, с извинение, всичко, на концерта под ритмите на Весна. Ох, чак си го представих...

# 416
Ау, Вале, изплаши ме. Я кажи какви точно негативи си докара, че да си знам.
Иначе да се похваля и аз с билети за концерт. Живи и здрави на 07. 10. сме на ФСБ и след това на 04. 03. 2018 на ТОТО.
Тия Весна, Цеца, Драгана само сестра ми ги слушаше. Аз съм друга бира.

# 417
  • София
Мария, започна да ми става лошо от месо и месни продукти. Все ми се гадеше. Постоянно усещах стомаха си подут като камък, все едно имам много газове в него. Получих жесток запек, вероятно не само от месото, а от това, че не съчетавам правилно храните. Просто не е моя начин на хранене, това е. Не казвам, че не  е добре по принцип, има и много доволни, но не е за мен.
Обаче точно с него свалих най-много!

# 418
Мерси, Вале! Беше ми важно да знам!

# 419
Добро утро! Аз си взех днешната доза кофеин, но ето вашата:

Калинка, честит ви първи учебен ден! Да e много успешна новата учебна година!

Хорти - лекарите дават ли цигари? На моята приятелка й бяха казали поне седмица да не пуши. По всяка вероятност другата половина на жлезата ще поеме цялата функция и няма да имаш нужда от хапчета.

Вале - ама, вЕрно е голяма жертва. Вземи си тапи за уши, в случай, че стане нетърпимо. Joy
За ядененто - важното е да се чувстваш добре и да държиш под контрол състоянието си.
Да ти кажа, аз също ту хапвам по НВ-ВМ, ту само нисковъглехидратно.

Скрит текст:
Много бг рецепти ги корегирах:
- в каймата за кюфтета/руло Стефани слагам настърган пармезан или Грана Падано вместо хляб/галета. Вторият го видях в Лидл, че го има и не е скъп.
- в плънката за сарми или пълнени чушки/тиквички замествам ориза с гъби и пак става много вкусно.
- мусаката я правя по рецептата на Йоанна за гръцка мусака, а заливката от леко разбита животинска сметана с яйца и шепа кашкавал.
- където има картофено пюре, правя пюре от карфиол.
- Изобщо карфиолът е много подходящ. Ето филмче как да го използваш, например пицата винаги я правя по начина, показан в него:
https://www.facebook.com/officialgoodful/videos/1750587898345002 … ypT4_SrfkWX4X8xGc
- Ето това пък е рецепта за паста, има филмче отдолу в линка:
https://www.buzzfeed.com/alixtraeger/this-2-ingredient-pasta-is- … 6BzYm5#.nfm5V7Nlr
- правя си разни крекери, понякога хляб. Има една сполучлива рецепта за питки за хамбургери, като ни се ядат, я използвам.
И сега за десертите. Пак може да си хапваш понякога, но просто използваш не бяло брашно, а бадемово и кокосово. Вместо захар - стевия, еритритол, ксилитол. Това са естествени заместители на захарта, не повишават гликемичния индекс. Не ги бъркай с подсладителите, те са изкуствени и вредни. Има рецепти за течен шоколад, за сладко от горски плодове, за кокосови палачинки, за чийзкейк. Абе само да ти се търси, има много рецепти в нета.
Калинка ми донесе такива заместители от Англия: http://www.sukrin.co.uk/ Не са евтини, но смятам да ги използвам за по-официални случаи, ако мога така да се изразя - барбекю сос и  т.н.

Ако ти трябва някаква рецепта, дай знак, за да ти я намеря и преведа.hugs:

Аз, ако ви кажа какво правя от сутринта, ще ме обявите за луда. "Пощя" пайети. Използвам ги понякога за декорация на картичките и бях си купила различни цветове още в началото. Оригинално бяха с едни малки бурканчета, ама ми бяха неудобни за съхранение и ги прехвърлих в два кутии с разделения, като тези за лекарствата (ако се сещате). Ам по време на преместването, всички пайети се омесили и беше станал пълен мармалад в тези кутии. И аз а днес, а утре и така вече година и половина не ги оправям. Та сега запретнах ръкави и ги пощя, за да ги отделя поне тематично по нюанси.
ММ пък утре е на тийм билдинг и днес му сервирали, че му трябват едни специални обувки за една от игрите. Та довечера след работа ще ходим по спешност в мола да търсим. (удрящ се по челото емотикон)

Общи условия

Активация на акаунт