СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 6

• 71 837
  • 735
  •   1
Отговори
# 240
Аз спор не водя. Не знам кой е бил вашият випуск, но сега състезателите не са масовост. Имам предвид тези, които регулярно заемат първите 3 места. Един випуск на СМГ от колко деца е и какъв % от него са тези с призови места на състезания.
Единствено СМГ си рекламира като бройка приетите в Оксбридж. Смятам, че едва ли АК е по-назад. Смятам, освен това и другите училища не са изпаднали от тази класация. Та е леко пресилено и немотивирано да кажеш, че няма друго такова училище. Сравнено с какво? Няма обща статистика. Но си права. В провинцията водосбора е от по-малко. Точно затова техните резултати са по-ценни. Успяват и с по-малко да направят конкурентно.

Благодаря Тинкърбел. Това донякъде ми отговаря на въпроса защо ЧУ са му толкава трън в очите.

# 241
Казвам какво съм забелязал от личен опит. Ако съдите човек по това къде е учил и какво е завършил, имате много път да извървите, за да стигнете на НИВОТО...

Съдя по това къде и как продължават по-нататък випускниците на СМГ. Всичко друго са приказки.

Единствено СМГ си рекламира като бройка приетите в Оксбридж. Смятам, че едва ли АК е по-назад. Смятам, освен това и другите училища не са изпаднали от тази класация.

Ми да, само СМГ си прави реклама с това, защото само те могат да си го позволят Twisted Evil АК определено е по-назад, поне миналата година, за тази още не си е проличало. И за другите училища важи същото. То статистика може да няма, ама накрая се вижда кой къде е.

# 242
И какво от това? Исках да покажа малко истини, но изглежда никой не желае да си отвори очите.

И какво показа? Shocked  Празни дрънканици и обиди, друго не видях. Моята връзка със СМГ вече е приключила и мога да говоря от гледната точка на човек, гледащ назад към вече изминатия път, от това по-обектинво няма. И гледайки назад не виждам проблеми, а само положителни неща.  А ти от каква позиция говориш?

# 243
Е, когато извървите пътя, тогава говори. Както се казва, дървото се познава по плодовете, а плодовете на една гимназия са приемите в университетите. И още се казва, че пилците се броят наесен. Останалото е от Лукавия.

П.П. И за плодовете, и за пилците се гледа в цялост, а не индивидуално, защото винаги може да се намерят неуспели единици, дали поради недостиг на качества, дали поради грешен избор на училище.

Последна редакция: нд, 23 юли 2017, 18:56 от Черна станция

# 244
.

Последна редакция: пн, 24 юли 2017, 00:25 от OtgovornaBashta

# 245
  • В офиса
Докажи го - примери - нали знаеш (т.е. не знам дали знаеш) - теза + 3 аргументативни параграфа. Разбирам в темата за АК някой да напише за корпоративни роботи, или айде, корпоративни мениджъри и роботи, ще знам какво има предвид. Теб не те разбирам.

# 246
.

Последна редакция: пн, 24 юли 2017, 00:25 от OtgovornaBashta

# 247
Научете се да пишете преди това. Училището има около 4% общо с живота, така че няма никакво значение къде и какво си завършил. Но ако желаеш да се превърнеш в робот на корпорацията, както се случва с 95% от учениците, включително и СМГ, имайте си фалшиво самочувствие и грешни представи. Опитът ми да помогна на сляпото стадо се оказа неуспешен, заради което съжалявам.

Училището може да има и 1% общо с живота, но в университет се влиза след училище. Т.е. то е поредното стъпало, при това доста важно. След като веднъж минеш на следващото стъпало вече няма значение каква гимназия си завършил, така е, ама чак след това Twisted Evil
Що се отнася до сляпото стадо, от височината на моя над половин вековен житейски път мога да кажа, че да си наемник на корпорациите си има много предимства. Не за всеки е ценност да бъде самостоятелен предприемач и точно затова повечето хора не го избират това поприще. Но не знам гимназията да е попречила някому, ако има влечение.

А опитът ти да помогнеш го няма никакъв. Да сипеш обиди не е най-голямата помощ. Поне да беше казал нещо по същество Shocked

# 248
?

Последна редакция: нд, 23 юли 2017, 20:52 от OtgovornaBashta

# 249
Казвам какво съм забелязал от личен опит. Ако съдите човек по това къде е учил и какво е завършил, имате много път да извървите, за да стигнете на НИВОТО...

Съдя по това къде и как продължават по-нататък випускниците на СМГ. Всичко друго са приказки.

Единствено СМГ си рекламира като бройка приетите в Оксбридж. Смятам, че едва ли АК е по-назад. Смятам, освен това и другите училища не са изпаднали от тази класация.

Ми да, само СМГ си прави реклама с това, защото само те могат да си го позволят Twisted Evil АК определено е по-назад, поне миналата година, за тази още не си е проличало. И за другите училища важи същото. То статистика може да няма, ама накрая се вижда кой къде е.

Предполага се, че си информирана къде е приет всеки един от над 100-те випусника на АК, и горе долу толкова на СМГ. Направила си класация и е излязло, че СМГ води с колко?  Mr. Green Twisted Evil Mr. Green И така за поне колко випуска назад?

Надявам се разбираш колко неподплатено с нищо е твърдението ти? Ако не, вярвай си, че е истина. Иначе браво на всички деца, които са приети в желаният от тях университет, независимо дали е Оксбридж или не, и са удовлетворени от постигнатото. Какво беше "доброто е враг на най-доброто". Хохахахахаха!

# 250
Абе прост народ, да ходи в Оксбридж...я да си отвори една сергийка на пазара, ама само в случай че се е научил да смята!:)
Аз като прост родител-робот следвам максимата учи мама, за да работиш! За съжаление едно от малкото места в родната ни действителност, в които си заслужава да "пропилееш" осем години от живота си е СМГ, и после още четири в Оксбридж де...де таково падение да има за повече от 15 деца от едно българско училище, та да можем по роден обичай да го плюем до насита.

# 251
  • София
Черна Станция, не се умори да изтъкваш през годините приетите в елитни университети от СМГ. И така, макар и да го отричаш, подлагаш на съменеие факта, че има достатъчно умни деца и другаде , които избират  да останат тук или да следват в Германия, Австрия, Франция (от випуска на дъщеря ми има и избрали Корея), не защото не са приети в гореупоменатите или липсват предпостваки да бъдат приети. Те дори не са се пробвали, а повярвай ми, има  сред тях много ученици с постижения на друг вид състезания (не са само олимпиади по математика, биология, химия, физика и информатика), с богато на дейности  и на участия в разни проекти  CV, спечелили стипендии за целия си курс на следване, които при други лични нагласи биха били приети..В СМГ и в АК просто преобладават децата, които ще учат на английски, така че е съвсем оправдано насочването им, пробването (при някои и приемането) в топ  английски/американски университети.

# 252
Билдборд  с реклама на СМГ не ми се е случвало да видя, предимствата на обучението в СМГ са всеизвестни.Достатъчно показателен е и изборът на собственичката на ЧУ"Света София" да предпочете СМГ  за обучение на собствените си деца, но както се казва - семейна традиция.
Относно последната международна олимпиада по математика има 2 участника от СМГ, двама от ППМГ Бургас, 2 от АК - единият е възпитаник до 7 клас на СМГ, а другият на ОМГ.

Съюзът на математиците в България и ръководството на СМГ предупредиха, че са възможни проблеми на които всички станахме свидетели- НОМ и ПМС младша възраст и така наречения национален кръг на международното състезание Европейско кенгуру.Подкрепиха ги и родители, но дали това беше достатъчно? Буди притеснение  какво се случва в МОН, ще продължават ли проблемите с провеждането на състезания и олимпиади.

Какво е МОМ, и защо е толкова важна? -Александър Макелов, един от ръководителите на националния отбор

https://amakelov.github.io/2016/11/17/Na-vnimanieto-na-MON.html

Вярвам, че в СМГ имат повече от едно решение на всеки проблем!

Последна редакция: нд, 23 юли 2017, 20:43 от One of you

# 253
  • В офиса
Това, че отговорния баща е трол, е ясно. Може пък той да е АС, който като троли да плюе по СМГ, за да вдига имиджа.
Блис, аз си навързах защо АС мрази ЧУ. Крадат от бизнеса на жена му и не я оценяват подобаващо Simple Smile
One of you, някой, освен трола, да твърди, че СМГ е лошо училище? Само казахме, че и другаде има умни деца. Бъдете по-критични, ако директорът разединява колектива, не му е там мястото.
Чакам аз директорката на СС да направи гимназия, ама тц Simple Smile

# 254
.

Последна редакция: пн, 24 юли 2017, 00:26 от OtgovornaBashta

Общи условия

Активация на акаунт