Майка му каза "НЕ"

• 25 276
  • 345
  •   1
Отговори
# 135
Това с деленето на децата е някакъв страшен филм, в който и майки на деца от един и същи баща се вкарват и не си го обяснявам с друго, освен с желание да изтикаш всички хора, които обичат детето ти извън живота му, за да можеш да го обсебиш на спокойствие.
Няма как бабата да ти раздели децата, когато вкъщи имате добри отношения и вие с бащата не ги делите. Моите родители например водят само големия ми син на екскурзии в чужбина, както и му подаряват по-скъпи подаръци, но това не е защото делят децата и имат предпочитания, а защото децата са различни, на различна възраст и имат различни нужди. Ако големият ще се зарадва на айпад, малкият ще радва на робот, та не е нужно подаръците да бъдат с еднаква стойност. Също така не ходят на гости в комплект, а поотделно.

# 136
  • Испания
Може да е било просто по-завоалирана форма на наглеждане на твърде възрастната му майка. Ти няма ли да се обаждаш или наглеждаш всеки ден, ако майка ти е на 90+? А за нейните обаждания - това да го чува сигурно е единственият лъч светлина в дните й!
За снахата не ми се коментира.

Не. Това "наглеждане", според теб, трае цял живот. Разказва си и "майчиното мляко". Учител е, коментира с нея какво го наричат учениците му /защо ли не се учудвам на казаното!/, коментира оценки, които му пиша и тя го наставлява и в това отношение. И някак между другото, не забравя да ѝ измъкне пари. Няма как да обясня цялата ситуация, а и не е необходимо.

# 137
Насила искаш да ти обича детето от другия брак наравно със собственото си внуче, като дори не си направила опит да подобриш отношенията и полека- лека тя да го приеме.
Не останах с такова впечатление от поста ѝ. Мисля, че тя иска еднакво отношение и поведение към двете внучета. А демонстрацията на различно отношение към двете деца е безкрайно невъзпитана.

# 138
Как ще имаш еднакво отношение към двете деца, когато само едното ти е внуче? Насила не стават тези неща и не е нужно доведеното дете да бъде обикнато, а само да няма грубо и злобно отношение към него. Все пак то си има друга баба - бившата свекърва, която ще му обръща внимание, стига да бъде допусната и на детето баба няма да му липсва. А може би и бившата свеки трябва да приеме и новото дете като внук, за да не се делят децата. Или се очаква от новата свеки да стане баба на всички доведени деца? Това ми се струва твърде много като изискване.
Като толкова не искаш да ти се делят децата, не раждай от различни мъже!

# 139
Насила искаш да ти обича детето от другия брак наравно със собственото си внуче, като дори не си направила опит да подобриш отношенията и полека- лека тя да го приеме.
Не останах с такова впечатление от поста ѝ. Мисля, че тя иска еднакво отношение и поведение към двете внучета. А демонстрацията на различно отношение към двете деца е безкрайно невъзпитана.

Разбрала си ме. Искам и изисквам. Както от нея, така и от моите родители, така и от брат ми, така и от съпругът ми. Който има предпочитания да си ги пази за себе си. Още повече, че на малкия му става мъчно за батко си и страда. Големият ми син е перде и не му пука, но малкият го изживява и се чувства неудобно.

# 140
Нали се досещаш, че ти си насадила големия в тази ситуация и не можеш да се сърдиш на другите хора. Твърде големи са ти очакванията, а изискванията - още по-големи.

# 141
Т.е. е ОК да използват големия и да го пренебрегват едновременно?
Хубаво, че е перде. Стига да осъзнава ситуацията, проблем няма.
И аз съм така, ако някой се опита да ме засегне, изобщо няма да го чуя, но ако атаката е към детето, вадя зъбите и ноктите.

# 142
  • Монреал
Здравейте на всички.Искам да споделя с Вас какво ми се случи, знам, че не съм единствена с този проблем.Разведена съм с дете на 12. От няколко месеца имам връзка с мъж, които също е разведен , но без деца.Преди сме били съученици от съседни курсове.и сега случайна се открихме.Двамата сме от един и същ град, но той работи в по голям град в момента.
Дойде време на каже на майка си за мен и познайте каква е била реакцията:"Сигурно е дърта, проста и с две деца".Като разбира, че съм с едно дете , освен, че не съм от тези които е изброила е казала "Аз чужди деца няма да гледам".
Все още не съм казала на детето си какво става, защото тя много се привързаност към него и ще й дойде като шок.
От него получих само отговор, че майка му направила скандал заради дететото ми.Сега не знам какво да правя.Говорихме много малко и той не ми даде гаранция за нищо.Спомена , че може да мине време и тя да се кротне.Но това не значи нищо за мен.Явно или тя е много властна или той не иска да има проблеми с нея.
Много ме обиди това, че дори не даде шанс да ме види и да се запознае с мен.Аз работя в институция и няма да се наложи да се грижат за мен и детето ми , имам и жилище, но....
Какво ще стане от тук нататък не знам.Надявам се , че това ще мине.
Значи АКО (!!!) искаме да посочим едноличен виновник за проблема, тогава има 3 вероятности:

1. Бабата наистина е такова чудовище, каквато е описана. Случва се, но обикновено такива персонажи има само по сапунките.

2. Мъжът не те иска и се оправдава с майка си.

3. Ти наскоро си показала някакви качества, които са го накарали да си промени мнението, или са дали реални основания на бабата.

Извън сапунките и жълтата преса нещата обикновено са по средата. Нито ти си мечтаната девствена принцеса, нито на мъжа му се бърза много да се задомява със семейство полуфабрикат, нито свекървата ще се зарадва да булка втора употреба. Тя ВИНАГИ ще иска нещо по добро за момченцето си и не трябва да я виним за това. Друг е въпроса ако е директна и невъздържана, но за много съгорумнички това също е правилният начин.

# 143
Как ще имаш еднакво отношение към двете деца, когато само едното ти е внуче?
Няма да имаш. Но не е нужно да го демонстрираш. Малко добри обноски никога не са излишни.

# 144
Не знаем дали "използват" големия, като в същото време го пренебрегват, това е версията на майката, а нищо чудно бабата друго да разкаже ако я питаме. По-вероятно е бабата да е поискала да си види внучето, пък не ѝ го дават ако не е в комплект с баткото. Въобще твърде много се очаква от тези свекърви - от една страна да си затварят плътно устата и да говорят, само когато ги питат, от друга да престанат да се чуват със синовете си след като ги оженят и от трета - да имат сърце за всички доведени деца от златната снаха. Как може човек да е толкова безочлив и нахален не знам.
Уиш, точно това и казвам - достатъчно е с детето да не се отнасят грубо или пренебрежително, но не може да се очаква да полагат грижи като за родно. Много ми е чудно дали тези същите жени, които имат толкова много претенции, ще са толкова широкоскроени ако им натресат доведен внук и изискват от тях отношение към роден, силно подозирам, че не.

# 145
Нали се досещаш, че ти си насадила големия в тази ситуация и не можеш да се сърдиш на другите хора. Твърде големи са ти очакванията, а изискванията - още по-големи.

Такива са. И не отстъпвам. Сега мога да се впусна в обяснения защо и как се стигна до брак, но е безсмислено, защото това са ми разбиранията, това ми е семейството и чуждото мнение не ме засяга. Важното за мен е , че двамата ми сина са близки не се конкурират и се надявам да разчитат един на друг когато мен вече ме няма. Колкото до чувствата на свекървата, те са ми през...Това, което ми е важно също е, че съпругът ми не ги дели, даже не се е и опитвал.

# 146
Не знаем дали "използват" големия, като в същото време го пренебрегват, това е версията на майката, а нищо чудно бабата друго да разкаже ако я питаме. По-вероятно е бабата да е поискала да си види внучето, пък не ѝ го дават ако не е в комплект с баткото. Въобще твърде много се очаква от тези свекърви - от една страна да си затварят плътно устата и да говорят, само когато ги питат, от друга да престанат да се чуват със синовете си след като ги оженят и от трета - да имат сърце за всички доведени деца от златната снаха. Как може човек да е толкова безочлив и нахален не знам.
Уиш, точно това и казвам - достатъчно е с детето да не се отнасят грубо или пренебрежително, но не може да се очаква да полагат грижи като за родно. Много ми е чудно дали тези същите жени, които имат толкова много претенции, ще са толкова широкоскроени ако им натресат доведен внук и изискват от тях отношение към роден, силно подозирам, че не.

Колко е вероятно не знам. Въображението ти е на ниво. Нямам нужда да си измислям, нито те познавам, пък и да те познавам какво от това. Просто ,за да си докажеш тезата го даваш като Шарл Перо. А кажи какво друго съм направила.

# 147
Ако например, бабата донесе шоколад или някакъв си там детски боклук само на едното дете, а на другото нищо, това ще е грубо. Не съм сигурна дали същата съфорумка беше писала, че когато голямото дете искало да си откъсне плод от дръвчето в двора, бабата не му давала. Но може и да бъркам. Иначе, аз в такава ситуация като свекърва бих била ултра-мега широкоскроена по простата причина, че вторият ми мъж се ожени за мен, когато бях на 42 с две деца от предишния си брак. След като очаквам той да не пренебрегва моите деца, след като той е като роден баща за дъщеря ми, би трябвало да съм тотален олигофрен, ако вресна възмутено в случай, че някой ден Говендър Мой заживее с жена, която има деца от предишна връзка. Вярно че, никога не съм имала свекърва и нямам опит точно в тези отношения, но идеята е ясна.

# 148
Естествено, че ще купи шоколад и на двамата, въобще подаръците са най-лесната работа, аз също купувам едни и същи за родната и доведената племенница, но с доведената нямам връзка и нямам потребност да изграждам, само на родната се полага това, което идва от сърцето и не е, защото съм гадна, просто при мен така се получи. Преди да имаме такова дете в семейството, не съм мислила, че е възможно да се делят децата, ама на - възможно е.
Колкото до мъжа - разбира се, че от него се изисква да приеме децата от предния брак, иначе не говорим за семейство, но към свекървите изобщо не следва да се предявяват никакви изисквания. Самите жени също усещат, че няма как доведените деца да бъдат като родни, защото повечето бързат да родят на новия татко негово, значи осъзнават, че другото не е точно негово, иначе не биха си давали зор да прираждат.

# 149
О, на сърцето не може да се заповядва. Просто е достатъчно да няма демонстративни изпълнения, на които разни простовати бабиери са царици.

Общи условия

Активация на акаунт