Да изчезнеш като дух/ghosting

• 32 591
  • 169
  •   1
Отговори
# 75
И аз съм на мнение , че щом си писал част от личната си история с някого , не можеш да изчезнеш малодушно по такъв начин , като се скриеш. В този технологичен свят , голямо криене трябва да е. Най-вече постъпката е малодушна, а не-мотивите за нея.  И аз мразя да се извинявам и да се обяснявам , но от уважение към самата себе си съм си казвала / или писала понякога/ , че приключвам. Действително , започват се едни въпроси "защо , ще се променя, и т.н" , абсолютно неприятни. Но ако човек е категоричен , няма какво толкова да загуби.
И аз бих искала да зная , ако някой постъпи така с мен. И най-вече- защо.
Макар , че аз рядко съм казвала истинските причини, за да запазя достойнството на отсрещния. Или съвсем съзнателно , дори с риск да го обидя , съм казвала точно защо. Но и това е с оглед личността. Не е за всеки .
Изчезването по такъв начин , според мен , е недопустимо поведение. Не отношение  Naughty

# 76
  • София
Добре де, щом късаш с някого, значи ти е опротивял. А ако ти е противен и не можеш да го понасяш, защо трябва да му се обясняваш?!

Това ти разсъждение не се отнася само до този, с когото късаш.
Това ти е характер и възпитание, и част от ценностната ти система.
Което значи, че така постъпваш с всички, не само с който ти е опротивял.

Не иде реч за пространни обяснения, а за уведомление- да кажеш, че си дотук.
Да избягаш като мишка и да разчиташ, че никога няма да се срещнеш с човека, е много по- натоварващо за човека с характер и самоуважение.
От друга страна- какъвто си по характер, такива и привличаш и задържаш около себе си, та утре на теб ще ти сервират същото.

# 77
  • Стара Загора
Правили са ми го 1 път, още даже не беше станало връзка, съвсем в началото. После след 2 седмици ми писа, аз нали наивна дечурлига приех извинението, после пак го направи. Grinning Grinning
Просто му писах да се подложи на лечение за доброто на всички.

Правила съм го 1 път след 1-2 срещи с един, защото усетих, че той не е наред. Направо ме достраша.

Но основните 2 причини, поради които мъжете го правят са- защото ги е страх от женския гняв,  и защото искат да държат някаква вратичка леко отворена.
Липса на топки му се вика.

# 78
  • София
За пръв път чувам за подобни случки, а те и чести се оказват, едва ли не. Не говорим за нежелано натрапено познанство от пейката в парка, от което няма отърване, а за хора с връзка, общи спомени и планове за бъдещето.

Ами не мога да си представя как чак толкова ще ти опротивее някой изведнъж, преди малко сте се смели заедно и целунали за "чао", и А си му видял гърба - багажчето и дим да те няма. Ако от известно време не вървят нещата - хубаво, предупреди, кажи си, пък ако не те чуят, тогава изчезвай, но пак без нито дума?? Поне презряното писмо може да свърши някаква работа, да не се паникьоса човекът отсреща и да хукне да те издирва по болниците...

Единствено мога да оправдая изчезване при заплаха за здравето и живота - твой или на детето ти. Другото...

# 79
Поне презряното писмо може да свърши някаква работа, да не се паникьоса човекът отсреща и да хукне да те издирва по болниците...

Ох, това ми напомни за "Сексът и градът" и връзката на Кари Брадшоу с едно гадже-писател, което я заряза с post-it бележка.  Laughing Като го гледах в късните тийнейджърски години подобна постъпка ми се видя доста нереална, но ето, че има доста хора, които всъщност изчезват даже и без бележка.

# 80
  • Варна
То с бележка пак добре, все е нещо. Но и аз съм изумена колко често се случва, че и го оправдават с "опротивяване" на отсрещната страна. Че тая страна за един миг ли ти опротивя, бре, джанъм?

# 81
  • Варна
Отговорите в тази тема са много показателни. За мен се явяват един своеобразен критерий за отсяване на зърното от плявата, така да се каже. Simple Smile

# 82
  • Варна
Липса на "топки" е точното обяснение,както по-горе спомена една съфорумка,просто е по-лесно.

# 83
Една госпожа ме отсвири по такъв начин преди време. Спря да вдига телефон, после блокира телефонният ми номер във всички възможни канали за комуникация. Видя ми се детинско. Като разказах случката на приятели го обърнахме на майтап и започнахме да измисляме всевъзможни вероятни и невероятни причини. А след това се случи така, че я засякох на някакъв коктейл. Нямаше как да се направи, че не ме вижда понеже буквално се сблъскахме с чаши в ръка. Погледна ме уплашено и промърмори едно "Извинете" след което се омете за секунди.

Обаче и аз направих същия номер. Бях се заплеснал по една млада дама. Приятели, които я познават ми казваха "Абе тая е много досадна, как я търпиш?", но аз не обръщах внимание понеже дамата много я биваше в леглото и смятах, че това би компенсирало всякакви други недостатъци. След третия или четвърти секс тя реши, че сме гаджета и започна да планира времето ни заедно. Това не ми се видя голям проблем, но телефонните обаждания зачестиха със смущаващи темпове за да се стигне до три пъти дневно. Обясних й, че не ми е гот да съм постоянно на телефона или да си чатим за щяло и нещяло но тя не ме отрази. Чашата преля когато една сутрин се събудих със седемнайсет есемеса. Беше писала цяла нощ. Блокирах я най-прилежно. После разбрах, че тя просто си е такава. Беше ми криво, че постъпих по подобен начин, но тогава не ми хрумна нещо по-добро.

# 84
При всички случаи това е поведение за спорадични връзки, въобще не го коментирам в контекста на дългогодишен брак с деца- там няма как да се измъкнеш с нула комуникация, не може да зачезнеш.

Това въобще не е вярно. Моят мъж ни остави с детето с бележка, че няма да се върне и че кучето е извеждано. Дотам беше всичко!

# 85
При всички случаи това е поведение за спорадични връзки, въобще не го коментирам в контекста на дългогодишен брак с деца- там няма как да се измъкнеш с нула комуникация, не може да зачезнеш.

Това въобще не е вярно. Моят мъж ни остави с детето с бележка, че няма да се върне и че кучето е извеждано. Дотам беше всичко!

Това ако е вярно е много готино. Имам предвид, че е споменал кучето. Има кино в този житейски епизод.

# 86

E ..нямам думи.

# 87
Най-малкото ако човек така изчезне внезапно, може да го пуснеш за общодържавно издирване.

То и аз на практика ghost-нах предишния си мъж, сега с минимум комуникация. И да, изтрих си го от Скайп и социалните мрежи. Но пак знае къде живея де...

# 88
Аз познавам едно момиче, която е постъпвала така с поне 2ма мъже, с които е живяла. Че си го и разказваше - просто прибирала си багажа и си тръгвала без никакви обяснения. Рядко се виждахме с нея, но и мен ме ban-на в един момент явно. Учудих се, но така или иначе никога не съм я смятала за приятелка или за човек, на когото може да се разчита. Нямам високо мнение за такива хора.

# 89
Аз съм го правил. Приятелка от детството, бях я харесал, тя имаше връзки, в един момент беше свободна, реших да й разкрия чувствата си, но това доведе просто до това да си излизаме по заведения и разходки, без никакви интимности. Един ден ми каза, че може би някой ден като станем на 30 (тогава бяхме около 24-25) и още сме сами - ще се оженим, та да не си останем сами. Първоначално се шокирах какво означава това, не можах да реагирам много адекватно и общо взето не реагирах никак, но скоро след това намерих друг човек, с който ми се получиха нещата и реших, че не искам повече въпросната дама да ми бъде в живота. Казах й, че имам нужда от рестарт и я изтрих отвсякъде. Тя ме разбра и не ме е търсила.

Общи условия

Активация на акаунт