бъдещият ми съпруг "поддържа" друга жена

• 29 883
  • 293
  •   1
Отговори
# 195
Ох , аз чета тази тема и все едно гледам психотрилър.  Наистина логиката е, това да е някаква секта , но нямаме потвърждение от авторката. Търся някаква друга логика-здрава , житейска , и не намирам. Вече взех да си представям онзи , мъжа на ОНАЯ , като някакъв патерфамилия , който опложда всички жени . То затова и за децата на авторката не се " дължи " издръжка , парите са за Тато  Laughing
И наистина , поне каквото съм гледала и чела , те откъсват хората от роднините и приятелите им , за да може да им въздействат. Винаги съм се чудела какви ли дефицити може да има човек , че да попадне в такава общност. И то-нормален , здрав човек , расъл в здраво семейство и завършил минимум средно светско образование .
Авторке , бъдещият жених да не е комарджия или наркоман,  и да дължи на лихвари пари ? Или на заложна къща ?

# 196
Според мен поддържаната жена е попаднала на тази тема, защото както се чуваха всеки ден и изведнъж му била писала, че е най-добре да не се намесва между нас. Или е това, или са се светнали че аз няма така лесно да се съглася мъжът ми да носи заплатата си другаде, а аз да съм му в леглото.. ако иска да ми е мъж де.

Жалко, че другото момиче си е скрило / изтрило брачния договор. От това как е написан, можеше да се види дали сме попаднали в една и съща схема. Днес снимах лавицата с икони на моят бъдещ мъж... Ще се загуби в кофата при преместването в бъдещето ни жилище тая колекция.  Ако наистина има вяра - тя и в сърцето му ще си е добре.

И други са ме питали дали няма някакъв дълг - до колкото знам не.  Мъжът ми е православен християнин. Никакви течения, до колкото знам. Но ми е странно - и той си има цяла лавица икони, и майка му, и тази жена... неговата ще бъде изхвърляна и ако някой се появи на сватбата с икона - тая икона и до вкъщи няма да стигне.

# 197
Не те съветвам да изхвърляш скъпи за него вещи. Опитваш се да го препрограмираш, няма да стане.
Нещо не ми приличат на православни. Ти все пак не ни казваш с какво се занимава съпругът от издържаното семейство, за жената разбрахме, че не работи, явно оправданието е, че гледа дечицата, но дали това е основателно? Те колко са големи, че тя да си позволи да не ходи на работа при три деца и кредити?
Не ни пишеш и как приятелят ти изразява и изповядва своите вярвания, събира ли се с други вярващи, ти ходила ли си на сбирките, как ти се струва мястото, водачът, хората? Събират ли дарения, десятъци? Не споделяш и как се запознахте като той страни от светския живот и почти няма приятели. Вероятно в специализиран сайт за запознанства?
Вероятно приятелят ти е и под влиянието на майка си, освен на тази жена. Може майка му да го е въвела в тези религиозни среди от малък. Много вероятно е да го е отгледала сама и да е търсила опора в църквата. Интересно му е тя какво мисли за парите, които дава синът й на чуждо семейство.

# 198
  • Испания
Според мен поддържаната жена е попаднала на тази тема, защото както се чуваха всеки ден и изведнъж му била писала, че е най-добре да не се намесва между нас. Или е това, или са се светнали че аз няма така лесно да се съглася мъжът ми да носи заплатата си другаде, а аз да съм му в леглото.. ако иска да ми е мъж де.

Жалко, че другото момиче си е скрило / изтрило брачния договор. От това как е написан, можеше да се види дали сме попаднали в една и съща схема. Днес снимах лавицата с икони на моят бъдещ мъж... Ще се загуби в кофата при преместването в бъдещето ни жилище тая колекция.  Ако наистина има вяра - тя и в сърцето му ще си е добре.

И други са ме питали дали няма някакъв дълг - до колкото знам не. 

Ама ти наистина си решила да си трошиш главата, ако всичко това е истина.

Поддържаната жена размислила, след като чела тук? Уплашили се от теб?

Съвсем за шарани ни взе.

# 199
Ами, уплашила се е. Просто тактика, отдръпва се и после пак ще му дърпа конците. Тя си знае как.

# 200
едва ли си толкова страшна, че те да се уплашат от теб и да се откажат от лесните пари
ако му изхвърлиш иконите, а той наистина има вяра в сърцето си, колко дълъг и щастлив мислиш, че ще бъде семейният ти живот?

пп за поредните постове предупреждавам не за първи път - моля, използвайте бутона за редакция!

# 201
А да. Редактирам се. На теб нищо няма да даде, само на нея. И ти го наричаш бьдещ мьж?

Последна редакция: пт, 28 юли 2017, 01:02 от _silence_

# 202
  • Тра-ла-ла
Това с иконите не се връзва с предположенията ни за секта. Но знае ли човек какви новоизлюпени вярвания има newsm78

# 203
Според мен вярата му е в иконите, не в сърцето. Майка му била казала и затова ние трябва на гражданското да не черпим... не защото той няма, а защото закътаните му пари си ги пази за друго. Ако беше истински християнин щеше да почерпи от сърце, пък дори и по една бонбона, а нямаше да му се свиди. Все пак това радостно събитие ли е или какво?

# 204
Според мен вярата му е в иконите, не в сърцето. Майка му била казала и затова ние трябва на гражданското да не черпим... не защото той няма, а защото закътаните му пари си ги пази за друго. Ако беше истински християнин щеше да почерпи от сърце, пък дори и по една бобона, а нямаше да му се свиди.
Той говори ли ти за вярата си ? Едно е да твърдиш , че си източноправославен , а съвсем друго, да си религиозен фанатик . То това са интерпретации по темата , с вярата му. Мислиш ли , че вярата му има нещо общо с тези отклонения  и залитания ?
И не му пипай иконите с такъв "дърводелски " довод - че е в сърцето му. Християните си казват молитвите пред иконите  Naughty Не са иконите проблемът.

# 205
Опаа, и маминка му казва какво да прави и какво не. Ясно.

# 206
  • Тра-ла-ла
От кой първо да го пазиш? От майка му ли?! От онази жена ли? От нови изкушения ли?

С коя кофти черта от характера му първо да се заемеш? С привързаността към майка му? С баламурническото му поведение? Със сляпата вяра в религията ли? Със скръндзавостта му ли? Честно, не разбирам за какво си взимаш мъж, който искаш да промениш из основи. До сега едни жени са го манипулирали, притискали и направлявали в живота, а сега ще си има нова пътеводна светлина Crazy

Не разбрах подписали ли сте вече?!

# 207
Не се опитва да ме въвлече в някаква вяра. Затова и според мен не е част от секта. Според мен също има нещо, което не ми казва. Било бизнес инвестиция това, че им помагал. Едва ли не на тая мъжът й бил някакъв гений и щял много бързо да забогатее, а той им помагал докато стане това, но на мен това ми звучи като гадже-художник, който си мисли, че е следвщият Ван Гок: въздух под налягане.

Още не - имаме няколко седмици до сватбата.

# 208
  • Испания
Не се опитва да ме въвлече в някаква вяра. Затова и според мен не е част от секта. Според мен също има нещо, което не ми казва. Било бизнес инвестиция това, че им помагал. Едва ли не на тая мъжът й бил някакъв гений и щял много бързо да забогатее, а той им помагал докато стане това, но на мен това ми звучи като гадже-художник, който си мисли, че е следвщият Ван Гок: въздух под налягане.

Бизнес инвестиция или така известните пирамиди.

Ван Гог се пише.

# 209
....
Вероятно приятелят ти е и под влиянието на майка си, освен на тази жена. Може майка му да го е въвела в тези религиозни среди от малък. Много вероятно е да го е отгледала сама и да е търсила опора в църквата. Интересно му е тя какво мисли за парите, които дава синът й на чуждо семейство.

Авторката нищо не се споменява той от какво семейство е...дали има родители или не.Но очевидно няма здрава родителска опора...Опс,виждам,че пише нещо за майка му...така,че редактирам.
Може да е самотен младеж израснал в несигурна среда ...и тия да са го налазили уж да не е сам в живота.Те може дори да са му осигурили и работа с уговорката голяма част от парите да отиват за тях,ей така от християнско милосърдие.Пък него Бог ще го възнагради... и такива от сорта.Това за инвестицията е вятър работа.
Аз за това казвам,че първо трябва да се откъсне,да се отрезви,да оцени положението си ....

Остават ви няколко седмици до сватбата!?.....А пък аз оставам без думи.

П.С...Не му изхвърляй иконите.Те не са виновни.

Последна редакция: пт, 28 юли 2017, 01:18 от Zhani

Общи условия

Активация на акаунт