От Англия до България - превоз и закупуване на поръчките ни – 16

• 92 081
  • 736
  •   1
Отговори
# 360
Момичетата от амазонската тема ме посъветваха да им пиша в чата за такава опция. Нямам я при възможностите за връщане. Но обувките имат 100 кусура и се надявам да не откажат.

# 361
Някой вече взе ли си пратките от последния курс на ггбг?

# 362
  • софия
Взех си всичко, но ходих до склада.

# 363
  • София
Странно, вчера МП звъня към обяд и му бяха казали, че още чакат курса и щял да дойде вчера вечерта.

# 364
  • софия
Странно, вчера МП звъня към обяд и му бяха казали, че още чакат курса и щял да дойде вчера вечерта.
Оооо, извинявай, мислех, че питаш за миналата седмица, вярно днес е четвъртък, мисля си, че е сряда.

# 365
Не са подредени още. Камионът беше огромен, така че за малки пратки ще има да почакаме.

# 366

Не са подредени още. Камионът беше огромен, така че за малки пратки ще има да почакаме.

Мисля, събота, днес и утре ще е лудница.

# 367
Здравейте,

Прегледах първа страница и последните 3, но не го виждам обсъждано.

Каква е сумата, за която може да се поръчва от страни извън ЕС/Америка до Англия, и да не се дължи ДДС?

Искам да поръчам една хранителна добавка от САЩ, която е 22 долара и 6 долара доставка с поща. И се чудя дали да поръчам 2 пъти по отделно или общо 2 с една доставка.

# 368
  • София
Може би в темата за митниците и/или за превоз от USA ще могат да отговорят. За BG сумата е 30лв, но ако случайно задържат пратката на митница, има доста разправии. За UK не знам каква е сумата, но може да се освободи пратката онлайн, така че процедурата е доста опростена.

Получих мейл от GGBG, че пратката ми е обработена, така че явно бързо са разтоварили пратките и са ги описали.

# 369
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
Мадам
Скрит текст:
Здравейте,

Прегледах първа страница и последните 3, но не го виждам обсъждано.

Каква е сумата, за която може да се поръчва от страни извън ЕС/Америка до Англия, и да не се дължи ДДС?

Искам да поръчам една хранителна добавка от САЩ, която е 22 долара и 6 долара доставка с поща. И се чудя дали да поръчам 2 пъти по отделно или общо 2 с една доставка.
В някоя от темите преди време бях питала и ми отговориха, че е 15 лири. За България знам, че е 30 лв без доставката. Гледа се сумата на Subtotal. България са "минавали" пратки с по голяма сума, малко на Тото. Има тема за IHerb също можеш да получих отговор, но за доставка до България там се обсъжда.
Преди около 2-3 месеца когато и аз разпитвах по въпросът, поръчах от Америка нещо за около 7$ и доставка 20$ до английски адрес, пристигна без проблем, но предупредих доставчикът, че имам пратка от Америка до техният адрес.

# 370
15 лири общо с включена цена на доставката. Всичко друго ходи на митница. И там се плащат някакви допълнителни такси на royal mail; както и при нас на бг пощи.

# 371
  • Sofia
£15.

За UK не знам каква е сумата, но може да се освободи пратката онлайн, така че процедурата е доста опростена.
Така е, но все пак – да предупредя, че английските пощи, точно както и нашенските понастоящем, имат комисионна за освобождаването на пратки, превозвани от тях. Не си спомням точно колко беше, но нещо от порядъка на £8 ми се върти в главата. Също така, на сайта на Royal Mail е написано, че не приемат плащания с банкови карти, издадени извън UK. Та, нека и това се има предвид, макар да не знам доколко е вярно.

Последна редакция: пт, 22 дек 2017, 12:42 от Blаck Cat

# 372
  • Sofia
Аз съм плащала на Royal mail с българска карта, но може това да е нещо ново.

# 373
  • Sofia
Да, аз затова написах, че не знам доколко е вярно, тъй като преди време от GGBG също ме уверяваха, че може да се плати с българската карта. Peace

Иначе, ето откъде видях тази информация (най-долу на страницата).

# 374
Благодаря, момичета!

Общи условия

Активация на акаунт