Априлчета 2017 - Тема 3

• 42 024
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
Лелее, точно влизам да пиша какво толкова има в тази книга, чак ми стана любопитно и Белинда ме изпреварила 😆

# 121
Днес бяхме на консултация за последните 2 ваксини. След четвъртата месечинка бебчо тежи 6 кг😊 От следващия месец (като навърши 5 мес.)заместваме 1 хранене със зеленчуково пюре. Дозата за млякото остава 6 пъти по 150, без да расте повече, което малко ме изненада - дано му стига на младежа😃

# 122
С мъжа ми пак сме снощни Confused пак на рожден ден и днеска ми е едно чорлаво, гадно..... че и навънка с количката... Grinning вчера ходих на фризьор и питах за косопада, тая само ми вика ами към 1г. ще ти пада докато се нормализират хормони и т.н. Предложи ми някакви хран. добавки, но каза че се дебелее от тях... викам и мерси, по- добре плешива и с екстейшън, но слаба Joy
При бебчо нищо особенно, гледаме се, режим си имаме много добър пу-пу... почнах да се подготвям за захранване, замръзявам, затварям в бурканчета... Да питам какво месо се дава първо !?

# 123
  • София
Леко, немазно и неалергизиращо. Примерно заешко, пуешко. Последно се дава свинското, а в случай на чувствителност към КМ -телешко. Иначе е добре телешкото да се въведе по-рано, защото най-много вдига хемоглобина, който при много деца е проблемен между 6 и 18 месеца.

# 124
За книгата за захранването и аз не знам защо е толкоз модерна, преди време в мартенскте мами бях видяла, че я обсъждаха като добра. Има полезни неща за начинаещите мами, за тези с опит, не вярвам, че има смисъл. Вътре има и рецепти. Аз още я чета, като я приключа ще дам отчет.
Моята коса още не е почнала да пада, моята фризьорка каза, че както при всичко това си е индивидуално, на някои пада, на други- не.

# 125
  • Враца
Здравейте Simple Smile моята принцеса от 5 сутринта не е спирала да си говори, заспива,  събужда се и започва отначало. Хем ръцете са в устата, хем говори и се кара даже Grinning Вчера видях бебче на 2 месеца и ми се стори толкова мъничко, все едно не бяхме и ние такива до преди месец Grinning

# 126
Нещо преминаваме през някоя стачка ли, криза ли, скок ли, ама хич не ми харесва тая работа. Imp Вече втори ден дребната не суче както обикновено. По принцип суче от всяка гърда по 5-6 мин., вчера дремна около обяд за малко и се събуди с плач. Сънувала е явно нещо. От тогава ми прави номера и не иска да суче от едната гърда, само като я сложа и се дърпа и започва да писка. Кърма тече и то доста. Два-три пъти я залъгвах като яде от едната, без да я обръщам я слагам и на другата, защото ще се пръсне. През нощта я засука без проблем, като направи две дълги паузи от 9 до 2 и след това чак в 6. Размишлявам си, че се опитва да си махне нощното едното нощно ядене. Това добре. Обаче и през деня вчера и днес прави по-дълги паузи. От сума ти време яде през 2-2,5 часа. Иначе общото й състояние си е ок.Та нали за екшъна да си направя малко шаш и паника, ама първо ми е да му се не види, в движение се учим и двете. Scream

# 127
  • София
Пърпълче, да не е жега при вас? От жегата някои бебета сучат нон стоп, за да се оводняват, а други обратно-губят апетит.
А иначе не се притеснявай, то е ясно, че няма до последно да суче на 2 часа, нормално е да увеличи паузите. А лошото ци го давай като е сънена, нали знаеш😉
Ние пък пак минахме на кърмене само от едната гърда. Само след голяма пауза, над 4 часа, както и вечер, суче и от двете.
Заразихте ме, и аз започнах да чета за захранването😀

# 128
Белинда, Kissing Heart За жегата си права, беше доста хладно и приятно тия дни, може и това да й е повлияло сега, че
то с тия разлики с по 15 и повече градуса Astonished
Ще я наблюдавам дребната. А то си расте човечето, нормално е да си има капризи вече. Ама майка му докато влезе в час, тя
ще стане Хабитуриентка Bowtie
За захранването- аз като гледам май месните пюрета ще ги купувам, за зеленчуковите и плодовите сигурно ще се пробвам поне в началото. Иначе не си обяснявам как ще готвя зайци, пилци и т.н. А и както се казва дори и да намеря от някъде най-най-най- домашни био, пак каква е гаранцията, че са наистина чисти. В книгата за захранването, тя точно това пише, че месото трябва да не е индустриалното, а чисто и органично. За съжаление нямам моя си ферма.

# 129
  • София
Ако все пак намериш откъде, ще те науча как се приготвя най-правилно и здравословно за пюрета.
Аз, уви, също този път ще разчитам най-вече на готови. Също нямам откъде да се снабдя със селско, времето ми е кът , а и доста пътуваме напоследък. Вероятно ще се наложи и ам да дам някъде към седмия месец за няколко дни, но това още не сме го решили.

# 130
То нали бебета ни се наговарят, днес дребната спа от 1 до 4. Astonished Толкова не е спала май от родилния дом. Аз дремнах с нея половин час и викач
си ще ставам, няма смисъл да се отпускам, сега ще се ококори. Да ама не, нана си детето.И сега яде на три часа-
три и нещо. Просто явно си измества режима и като ли че забрави за лошата цица. Joy Преди да заспи няколко пъти я слагах, не ще и не ще да яде, след десет минути а пробвах за последно преди да слезем на басейна и тя нашата като освирепяла, все едно не е яла от три дни. Мигах, мигах- еми бебешка и работа People Baby
Белинда, ще се възползвам от предложението ти като му дойде времето. Kissing Heart

# 131
Здравейте, да се отчета днес след прегледа на беб. Миличкият ми тежи вече над 9,5 кг., а още няма 4 месеца. Педито вика добре че е порастнал пропорционално, но все пак не е толкова добре с такива темпове. Да де, ама какво да го правя - все иска да суче човека, нощно време също. Да съм му давала биба, той не може да си я държи сам - трябвало да се упражнява и щял да се научи. Ще пробвам пак с вода, ще съм по-настоятелна. Иначе за нищо нямам време, камо ли за книга.

Връщам се назад да чета.
Кристална, Flowers Hibiscus за темичката.

# 132
  • София
Ниа, не го мисли. Моят номер едно така надаваше, беше дебел като табуретка. Ама то кърмаче как точно да го сложиш на диета?! Сега е мъж и половина, една глава е над мене, да ти е неудобно да го набиеш😂

# 133
Ниа, браво на вас! И на мен ми е много интересно какво значи диета при кърмаче? Да му се дръпне цицката от устата ли? И после да почне да ти прави стачки и да се чудиш защо от нищото е спрял да суче. Scream Плюс това има толкова много други фактори.
За бибата моята си я държи вече сама, веднъж на двайсет пъти си я набутва правилно в устата Laughing
Днес бяхме пак до болницата в Бургас. На кифла две сутрини по ред след като стане на очето има приличащо на подутинка във вътрешния ъгъл. Вчера сутринта го помислих за секретче, което аз докато я оправях е махнала сама, днес обаче пак се появи. Попаднахме на един млад доктор, каза, че не е страшно, е можело и до операция да доведе. Та добре че преди това си го питах чичо ти Гугъл какво мисли, той рече най-вероятно запушване на слъзния канал, често срещано при бебетата. Thinking Той и доки това каза, прилича на такова, а като диагноза "съмнения за конюктивит". Изписа Тобрекс. Четох, че се повлиявало добре от кърма, та й сложих с тампонче. Утре ще се опитам да се свържа и с нашата педи да потвърди дали да й ги слагам капките.
Личи се че сме на лятна вълна, съвсем ни оредяха редиците Nature Sun With Face

# 134
Еха   Ниа, браво на детето добре си хапва Simple Smile
Пърпълче дано да не се стига до операция, ще се оправи каналчето ще видиш.
Да се отчета аз, днес на консултациите + 950 гр за четвъртия месец, 65 см Simple Smile още не ми вярват че детето било само на кърма, четвъртия месец се качвало по малко а сега де ...
Аз много се радвам, и тържествено си обещавам край, спирам да се притеснявам вече! Да си мисля какво яде, по колко яде, та колко време, вижда се детето си наддава и расте Wink
Само дето температурата от ваксините не ни се размина... а така се надявах.
В момента ми спи малката на гърсите слагам и компреси дано да пада бързо.

Общи условия

Активация на акаунт