Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-18

• 78 563
  • 730
  •   1
Отговори
# 90
Жалко, че не са намерили подходящ терен. Цената е такава заради наклона сигурно, предполагам там е по зле и от пчелина ...

# 91
Очакваше се да е там някъде иначе цената щеше да е друга, но предвид строителството в този район може да се окаже перспективно. Местността не беше ли Сълзица, Кочмар е над Възраждане 4.

# 92
  • In transit
Ами мисля, че е Кочмар. В началото точно над завоя на бул. 3-ти Март построиха една жълта кооперация ( на 100м над пътя, не на самия път) тя по документи се води в Кочмар. Иначе и аз се замислих, че затова са такива цените, но ще ги следя и ще ви кажа къде ще ги построят все пак. Там районът не е лош, още е див, но предстои да го застроят, то няма накъде да се разраства града иначе.

# 93
Този кочмар не ми е известен, а района на Възраждане ми е добре познат...
Там няма улици нали, как ще строят къщички, така из вилната зона ли... newsm78

# 94
  • София
Тази фирма Лъки се подвизава из София под друго име и вече 10г. я чакам да завърши блока, в който имам закупен апартамент. Бях я харесала заради имиджа, който тогава беше изградила във Варна.
Не искам да чуя вече за покупка "на зелено".

# 95
Тази фирма Лъки се подвизава из София под друго име и вече 10г. я чакам да завърши блока, в който имам закупен апартамент. Бях я харесала заради имиджа, който тогава беше изградила във Варна.
Тя и във Варна славата им не е велика, поне според мен недоразумението евро сити, не е качествено строителство.

# 96
  • София
Тя и във Варна славата им не е велика, поне според мен недоразумението евро сити, не е качествено строителство.
Скоро даваха по телевизията паднал таван в спалнята на нов блок в София. Познайте кой е строителя?!

# 97
Мики къщичките кой ги строи?

# 98
  • In transit
Фрейда, брокера спомена като подизпълнител Т-рекс или поне така чух по телефона. Не съм чувала за такава фирма, според него били известни...
Лъки, улици няма да, то и на Траката няма улици а горски пътеки, ама какви замъци и какви коли карат. Явно не им пука.
А фирма Лъки строителната беше глътнала вода доста години, даже един блок седя започнат във Възраждане. Сега го завършиха чак след 6-7 години.

# 99
Фирмата Лъки строи и некачествено. Мой колега си продаде жилището във евро сити, имаха течове, проблеми, разправии, а уж ново... то няма гаранции, де, но поне теси си имат името на некадърници.

# 100
Добър вечер.

Имам въпрос относно квадратура на панелни гарсионери. Защо някои са 45 кв. м. други 48 кв. м.

Знам, че при по-новата номенклатура след 87 г. разпределенията са променяни.

На това ли се дължи разликата или стаите са с по-малки размери?

# 101
Добър вечер.

Имам въпрос относно квадратура на панелни гарсионери. Защо някои са 45 кв. м. други 48 кв. м.

По мои наблюдения-по-големи коридори.

# 102
Във Варна се нагледах на всякакви варианти, гарсониери - 40кв, 44кв, 48кв. Двустайни 60кв, 68кв, 76кв. , тристайни 68кв, 80кв, 90кв. Това са квадратури по НА. Всъщност и при панелите квадратурата май не дава реална представа. Най-много ме изненада двустайния 76кв. по НА на една позната в Кайсиева градина, с г-кухня, но каза че им е малък, с едно дете са.

Последна редакция: пт, 28 юли 2017, 11:06 от Freyda

# 103
Добър вечер.

Е, не са били всички апартаменти идентични като квадратура и разпределение.
Във Варна има епк гарсониери 55 м2 , след преустройство стават по големи от нов двустаен.  hahaha кухнята се изнася в бившия килер, там става бокс. Кухнята става спалня, хола около 20 квадрата може да е дневна, имат и мази...панелните гарсониерки са по малки, но там бокса го изнасят в коридора и пак става.

# 104
Зависи от чупки и изложение на блока според мен. Зависи как е архитектурно замислен. При нас също има разлика в четристайните например. Едните имат по-дълга стая и съответно по-голяма квадратура с около 3-4 мера в нотариалния акт , а са по-надолу. Други , срещу нас блока пък имат тераса за тази разлика , но не са зелепени за друг блок и това позволява иначе са еднотипни.
За разликата в квадратурата иначе...старите блокове в нотариалните актове не се включват терасите, по-малка обща част или там стените се смятат и като цяло при оглед , а и реално са по-големи , като чиста жилищна площ. В новите апартаменти имаш примерно 100 кв.м. , но влезеш ли да разгледаш това все едно е 70 кв.м и така сравнено с подобен на квадратура стар апартамент ти се вижда маломерно.

Общи условия

Активация на акаунт