Game of Thrones Teмa 26 - S7 “Shall we begin?”

• 44 364
  • 751
  •   1
Отговори
# 405
A мега тъпо беше , че банката е замесена на пазара на роби!

Защо да е тъпо? Банката е най-големият играч, що се отназя до даване на заеми, нормално е да въртят търговия с всичко, което може да струва пари, включително опиум, роби и слонова кост. ОСвен това тя е ситуирана в Браавос, а  в Спорните земи има страшно много хора, които мразят Таргите и не понасят дракони. И за Финал - Волантис, Лис и пр. се издържат от робство, В Пентос също има робство, макар по по-друг начин. Браавос търгува с всички тези територии

мен за банката ме издразни друг -
Скрит текст:
Церсей спря плащанията към нея, и те отидоха към Станис, а той закупи Вторите синове. Станис умря и те се връщат при Церсей? newsm78С какво Церсей заслужи доверие, че ще плати този път? може би с отношението си към бунтовниците и тези които я подпомагат. По-логично е банката да иде при Джон.

Последна редакция: пн, 31 юли 2017, 22:06 от Джон Сняг

# 406
  • Варна
Именно, че банката е в Браавос, знаеш отношението на браавошите, градът е създаден от бивши роби.

# 407
 Забравяте, че това е филм. Във  книгите, след като Церсей се скара с Желязната банка, Кеван се обръща към  търговците от "трите сестри" Лис, Волантис и забравих третия град, а те търгуват с роби, и търговията им е силно увредена. Тука нещата са опростен, Церсей си е в добри отоншения с ЖБ и те нямат проблем с робите. явно е, че много опростяват нещата, няма как иначе за 10 епизода. Друг е въпроса, че аз съм удивен как може "Спартак" или "Викинги" с приблизително същия бюджет, да правят  много по яки ефекти.

* никой не е доказал, че бравосите  въртят търговия с роби, което не значи че наистина не въртят...знае се само че в пристанищата им не влизат роботърговски кораби.

Скрит текст:
ей добре че се сетих - какво стана с онези кораби на ЖБ, който книжният Джон, прати да вземат диваците от Хардохоум? те не взеха ли жените и децата за роби?

Последна редакция: пн, 31 юли 2017, 23:26 от Джон Сняг

# 408
Джони, Станис отиде при ЖБ, не те при него, даже ако не беше Давос, си го бяха изгонили. Защо ЖБ да се обръща към Джон, те дори и да знаят за него, едва ли ги интересува. Той не е крал на Вестерос, не е тръгнал и да става, не им дължи пари. Церсей държи властта и дължи парите. Те ще и припишат и тия на Станис сигурно, но не трябва да е длъжна да ги плаща.

# 409
Джони, Станис отиде при ЖБ, не те при него, даже ако не беше Давос, си го бяха изгонили. Защо ЖБ да се обръща към Джон, те дори и да знаят за него, едва ли ги интересува. Той не е крал на Вестерос, не е тръгнал и да става, не им дължи пари. Церсей държи властта и дължи парите. Те ще и припишат и тия на Станис сигурно, но не трябва да е длъжна да ги плаща.

Балерионе, не е хубаво да се правят такива сравнения, но например книжният Станис, си беше приел, че щом приема правото да тегли пари от  ЖБ, значи те го признават за легитимен владетел и в това качество той се натоварва с дълговете на Робърт и Джофри. Би следвало във филма, Церсей да поеме разходите на всички владетели които са били  на ЖТ преди нея - Робърт, Джофри, Томен.
Това дали си крал на Вестерос няма никакво значение за банката - от значение за нея е дали си плащаш дълговете - ако не ги плащаш отиват при по платежоспособен клиент (разбирай при сериозе твой конкурент) и го финансират, срещу обещание, че той ще плати дълговете, а ако трябва плащат на убийци, които да отстранят нещастника, които не си плаща дълговете. В този смисъл за тях не е важно кой седи на ЖТ, стига клиентът да си плаща - Робърт и Тивин го правеха.
Да, филмовият Станис отиде при тях, но самият факт, че са го приели показваше, че го приемат много насериозно, защото той бе претендент за трона. А сега той умря и правят мили очи на Церсей. за мен няма логика? как очакват че Церсей няма да им се нахвърли, след като са подкрепяли Станис? Защо очакват че тя ще плаща сега, след като веднъж вече е отказа да плаща, и след като не искаше да плаща на Вярата, а предпочете да я въоръжи?

Хексе, ето какво търсех

Скрит текст:
Знам защо Морският господар задържа „Добросърдечна“. Защото превозва роби. Стотици роби, жени и деца, вързани заедно с въжета в трюма й. — Браавос бе основан от избягали роби и робската търговия тук беше забранена.

— Знам откъде са робите. Били са диваци от Вестерос, от място, наречено Хардхоум
както виждаш от този текст, кораби на ЖБ са склонни да превозват роби.

Последна редакция: вт, 01 авг 2017, 00:00 от Джон Сняг

# 410
Хареса ми епизода, ама много кратък!  Не може да чакаме толкова време,  че и по-малко епизоди и не връзват и 60 минути Sad Че и Дух го няма. Как изобщо Джон ще тръгне на юг без Дух???
Това с ЖБ да ходи при Церсей ми е много нелепо.
Баба ще липсва Sad
Яд ме е как надхитриха Тирион. Но пък се надявам това да е основа за много интересен сезон.

# 411
 единодушни сме всички. Има пари за 3 дракона, а няма пари за 1 бял вълк!!! #Cussing out #2gunfire

Дотук само веднъж видяхме за кратко Нимерия, Дух въобще го няма.
А как Джон се разкарва насам-натам без него?
Баба и на мен ще ми липса, а Бран и Санса и да ги шитнат, няма да съжалявам много.
Джон, няма ли да се сети да покани Дани в ЗХ? на Нея плановете й на юг се дънят, а като види как го уважават васалите му, и колко е реална опасността от Бродниците Дани сигурно ще склони на съюза. Друга си е да видиш нещата със собствените си очи.
Сам откри доста неща, ама кога най-накрая ще се връща при Джон?
А Джора Мормон, все повече си мисля, че той ще е следващия ЛК, след тази заигравка със Сам - Джон вече е Крал на Севера, мястото на ЛК е овакантена, Сам, тепърва трябва да става майстер в Нощния страж, а добре се познава с Джора и ще с паснат като нож и кания.
Джони ако се изпраска с Дани, за Джора няма място до нея, но пък той има да връща дълг, който изплащаше баща му години наред - редно е да бъде брат на НС.

* Този Джайм ме накара да се хиля. Като победели Ланистърите и имало мир никой нямало да помни...какъв мир, като половината Вестерос, спря да съществува, а Дългата нощ даже не е започнала. Карстарк - почти изличени, Ъмбър  - също, Болтън - изцяло, Фрей - нито един жив човек, Арините ги избиват,  Тълитата измряха, Тирел измряха, Мартел - също....
то кой ще остане ...познахте - Другите hahaha

Последна редакция: вт, 01 авг 2017, 00:15 от Джон Сняг

# 412
  • HH
Джони спри с глупостите  ooooh!

Пишеш се за много на ТИ с нещата, а говориш как трябвало да гътнат Бран. Без него нямаше да има и материал за 3 епизода Tired Мислиш ли като пишеш или само тракаш клавиатурата да трупаш мнения?

# 413
Джони, много писа нищо не каза. Нищо не каза защо смяташ, че трябва да се обърнат към Джон. Сегласен съм, че Церсей трябва да плаща дълговете на короната и на всички преди нея. Но не и тези на Станис. А дали тя знае, че те са го финансирали не е ясно. Тогава обстоятелствата бяха други. Сега отидоха да си искат парите и тя веднага им ги обеща, като ще плати със златото на Тирел. Тогава го нямаше. 

Забелязахте ли, че прислужнцата на Церсей е със същата прическа като нея. А и много приличаше на Морена Баканин.
И ползва ли дубльор за голата сцена ?

# 414
 Балерионе, Не съм написал никъде, че Церсей трябва да плаща дълговете Станис???? newsm78

Казах, че всеки който се обвърже с ЖБ, трябва да плаща дълговете на тези които преди него са седели на ЖТ, защото ЖБ признава неговата легитимност.
Станис беше поел дълговете на Робърт и  Джофри, в качеството на претендент, нормално е Церсей също да ги поеме, а също и на Томен, но не и на дълговете на Станис, защото той не седя на ЖТ, а бе само претендент. Те остават рискова инвестиция за ЖБ

Катя, това е твоето виждане.  За мен единствената полза от Бран, е че Джон ще научи за произхода си, ненужно разтягане на локуми. * Поне два пъти повече време можеше да се отдели на Аря и Сам в последните два епизода, вместо тези излишни разходки насам-натам на Бран.

Морена Баканин  - няма. Има Морена Бакарин/ Morena Baccarin (със  р), ако говорим за актрисата от Готъм. Нямаше да го правя на въпрос, но понеже днеска цял ден се заяждате за моите правописни  и фактологически грешки - да видите хубаво ли е! Naughty

Иначе - вече съм съм казвал нееднократно още в прединия епизод защо трябва да се обърнат към Джон, мързи ме да се повтарям и потретям, но:
-Денерис на практика няма избор : Дорн са унищожени, Планински рай също железните ги контролира Юрон,  в Речните земи, Джайм е настанил своите хора, Долината се държи от Кутрето, а засега той е с Джон и Санса, Севера пък  е отвсякъде техен. Единственият шанс да намери съюзници е да отстъпи поне малко пред Джон - ако обещае че ще го подпомогне,  на момента, в борбата с Другите, Джон вероятно ще се навие да стане Гарант на Севера като приключи всичко.

и последно - Ланистърите й разгадаха ходовете - Дани се нуждае спешно от смяна на стратегията.

*
Скрит текст:
И в книгите трудно издържам Бран, но във сериала пък - съвсем. Ненужно дълго време му е отделено според мен. Не е истина просто за половината от това време колко неща научи Сам.

Последна редакция: вт, 01 авг 2017, 02:17 от Джон Сняг

# 415
  • София
Еее, Джони, Бран е много важен за цялата история, ключов герой, особено в книгите... Simple Smile

Изгледах епизода.
Може би ще съм един от малкото на които не се хареса. Много го хвалите и защо не мога да разбера... Разтягат се локуми, затриха за 15 минути два дома дефакто и убиха Олена и Елария (не ми се вярва да я покажат повече). Онзи неандерталец Юрон отново прави скок във времето и се оказва на точното място в точния момент. Блях тоз юнак.  ooooh! Палячо.
Абсолютно скандално и недопустимо е Дух да не е с Джон при такава знакова среща. Тя си има три дракон, а той великолепно вълчище, как само щяха да го зяпат всичките диваци. Ама къде акъл в ДиД да се сетят.  #Cussing out Close
Неопетнените завзеха Скалата на Кастърли за 5 минути в които имаше бой 1 минута, а великия дом на Тирел бе превзет без нито една стрела да излети, като дадоха само Джайм и Рандил, като на военен парад.
Пари нема, оправяйте се.
Това, че не показаха Аря е огромен минус, веднага спада нивото на цялата серия.

Едно от малкото неща, които ми харесаха е как се държа Олена през онова безгръбначно Джайм, а и му призна нещо много важно, което според мен ще рефлектира много за бъдещите действия на Джайм...
Хареса ми много как Давос представи Джон, много се смях.  Grinning Като цяло най-готиното в серията беше около Джони и Денерис, Тирион и Давос + Сам и Джора.

# 416
  • Варна
На мен ми хареса срещата на Джон и Денерис. Хареса ми и другата: на Джайм и баба. Денерис няма какво да търси на юг вече. Плановете им се провалиха. Най-вероятно ще поеме на север. Останах с впечатление, че неопетнените са в капан и ще остане и без тях. Освен ако не литне да си ги спасява. Някой от вас беше казал, че ще се опита да спечели любовта на народа, като отиде да го защитава от бродници. Съгласна съм с това. Ноооо някак си мисля, че бродниците няма да са в този сезон... той мина половината, а ние още не сме готови за срещатата... още си сменяме реплики. Не чета спойлерите и за това предполагам.

# 417
  • Вестерос
Мел събра сладката двойка, но и каза нещо интересно на Варис за бъдещата им смърт.
Да и Варис беше потресен Grinning Grinning Дани ще му види сметката най-вероятно.

Разбрахте ли сега, че Юрон е бил с малко кораби като нападна Аша и Змиите, останалите са чакали да направят засада на  Неопетнените при КС. А неопетнените с на Тирел ли корабите бяха?

Ами примерно , Джони, че Бравоос е свободният град, създаден от бивши роби бла бла бла.. ето и Хексе ти го е казала...

Безгръбначното Джон е Ларито хахахаха

Последна редакция: вт, 01 авг 2017, 08:23 от Tiffany А

# 418
Хареса ми много серията Heart Eyes А това ме разсмя тотално Joy
Скрит текст:

# 419
  • срещу двата комина :)))
значи , само да вметна, че твърдението на Джони, че във Викингите и Спартак има много по-хубави ефекти е просто смехотворно  Mr. Green работя в индустрията и GOT са на светлинни години от всички други  Peace

Общи условия

Активация на акаунт