Game of Thrones Teмa 26 - S7 “Shall we begin?”

• 44 253
  • 751
  •   1
Отговори
# 645
Убиец на Ланистър, но все пак знае много неща от двореца и за Ланистър, които да и свършат работа, както и евнуха. Ако бяха случайни пешки, са и притрябвали.
Какво ревете за вълчища? Ако са ви слабост кучетата, то не знам защо режисьорите трябва да се ангажират. На мен не ми липсват и не се замислям. Те бяха символ на Старк. Старк са в по-голямата си част изклани, ясно е че няма да са с централна  роля. Предполагам ще се появят в някой момент, но каква роля биха имали сега?!

аделинда изместваш въпроса. Никой никога не е казвал, че Тирион е случайна пешка. Ти настояваше, че Денерис го е взела за Ръка, само защото е Ланистър. Пак ти обяснявам, че със същия успех би го взела ако знаеше, че е Тарг - копеле на Ерис. Тирион е умен, решителен, хладнокръвен, добър политик, умее да разиграва наемниците,  познава интригите в Чертога и е неприятел на нейните неприятели. Фамилията му в случая не е от такова важно значение. Тя първоначално имаше еднакво отношение към СТарк и Ланистър, идеята й е че "ще взриви пирамидата на властта", и всички родове за нея са еднакви.*

За вълчищата - те са основата и на книгите и на сериала. Още в първите книги, драконите само се споменават, кракените - също, а Вълчищата са съвсем реален символ. ЕДва в следващите книги/сезон има реални дракони, които следват модела именно на вълчищата-

*Това че Тирион е толкова печен е бонус. ОСновното е, че той враг на нейните врагове - Ланистърите, независимо какво име носи, дори заради това щеше да заеме някакво място в двора на Дани, но високите му лични качества го избутват по-нагоре

# 646
Ама темата затова ли е направена, да се обсъжда колко филма не в по книгите? Аз само филма гледам и мрънкането ми идва в повече. Нямам против да сравнявате и казвате какво е в книгите, Ама това мрънкане ....

# 647
Ама темата затова ли е направена, да се обсъжда колко филма не в по книгите? Аз само филма гледам и мрънкането ми идва в повече. Нямам против да сравнявате и казвате какво е в книгите, Ама това мрънкане ....
когато се прави филм по книга има базови неща, без които филма не може да мине, иначе по-добре изобщо да не се прави филма. В случая - присъствието на Дух.  щом не си чела книгата, няма да ти обясням колко е важен, но нито вълчищата са обикновени кучета, нито Дух е просто обикновено вълчище.

# 648

Специално за Джон можеха да вземат едно хъски, да го заснемат за половин час как крачи до Джон и Тирион на Бурен край, и как той го оставя заедно с меча, пред портите.

Ами Ghost няма някаква важна роля при това пътуване, само да крачи едва ли си заслужава.

Кучетата от първия сезон са северни инуити, не хъскита. За началото кучета са вършели работа, защото direwolves са бебета тогава и е ок да са малки. Когато пораснат, обаче, вълчищата са с размер на малък кон и не може да ги играят кучета.

Ето тук има повече информация: (нищо не пише за НПО-та, може и да е било слух)

http://gameofthrones.wikia.com/wiki/Direwolves

Във втори сезон вече използат истински вълци, които уголемяват с разни техники.

В пети сезон се появява само Ghost, и понеже вече е съвсем пораснал, са искали конкретен голям и бял вълк, Quigley, който живеел с треньора си и още 30 вълци в Калгари. Те още от 1-ви сезон се опитвали да "наемат" тези вълци, обаче треньорът бил зает с други филмови проекти. Явно няма много опитомени вълци за снимане Simple Smile Оказало се и проблем да го транспортират до Северна Ирландия, където били снимките, така че екипът е ходил до Калгари, специално да заснеме сцените в студио.

Та явно не е толкова просто. Представи как пък ще ни дразни някакво обикновено куче дето ходи до Джон, защото не е вълчище Simple Smile

# 649
Добре, но тук е темата за филма. Аз го гледам и смятам да му се наслаждавам в този му вид. Няма книга филмирана 1:1 . 44 страници от които 15 са изписани в караниците за спойлерите и 10, къде са вълчищата. Ставате досадни. Не може ли просто да се наслаждавате на нещо?

# 650
  • София
Старк,
говорим за феномена Игра на тронове - най-гледания и обсъждан сериал в историята или поне в модерната история на 21 век, в ерата на социалните мрежи и какво ли още не.
Не може да се биеш в гърдите колко си велик след като нямаш пари за едно вълчище, което спокойно може да показват през епизод хайде ако не всеки. Липсата на вълчищата е мако казано скандална и не подлежи на оправдание. Вмето да харчат милиони за едно голямо нищо (смешното превземане на скалата на Кастърли и парада на Джайм и Рандил пред Олена) трябваше да дадат Дух до Джон при срещата му с Денерис. Липсата му намали цялата тежест на сериала с много, с адски много и това го твърдят хиляди истински фенове по цял свят.
Бил великолепен и успешен сериал. Това че е успешен никой не го отрича, но това не е заради ДиД, а въпреки тях. А можеше да е уникален, невиждан сериал по който да примират и обикновени фенове и непретенциони зрители и критици и луди фенове на НФ и фентъзи като мен, израстнали с STAR WARS, Толкин и Азимов. Нивото не е същото и вината в това е именно в главните продуценти. Игра на тронове можеше да се превърне във фентъзи света, в това в което е Breaking Bad в криминалните драми (примерно), но този шанс бе изпуснат още след сезон 4.
Това не значи, че не харесвам сериала или не умирам да чета и дискутирам по форумите, просто моите очаквания са много, много над това, което е в момента.
Ако трябва да сравняваме Троновете със Стрелата и Светкавицата, то да, по-добър е...  Laughing Мисля ме разбираш.
Да, има критики, но пък не мисля, че липсват стойностни дискуции, напротив. То това е хубавото, да има различни мнения и вкусове, защото иначе е супер стерилно и скучно, като в тъпия фейсбук, където всеки лайква всичко и сакън да не напише нещо, което не е политкоректно. Wink

# 651
Ама това, че нямали пари за вълчища само във вашата глава. Колко страници ще го обсъждате. НЯМА и точка.

# 652
Е много очаквате от сериал с бюджет 50-60 млн на сезон. За сравнение само един филм с ефекти като Аватар примерно е около 240 млн, Трансформърс 220 млн, Мъже в черно - 225 млн и т.н. Ама тия филми имат след това приходи от киносалони! НВО как да увеличи бюджета, да си вдигне двойно таксите, щото снима Игра на тронове? Изобщо пък да не споменавам, че половината го гледат на торенти или някакви безплатни сайтове с по 5 изскачащи прозореца на клик. Ама пък с претенции. Няма угодия...

# 653
Продължавам темата, щото няма подхваната друга. Джони, погледни една изтрита сцена от предния сезон в която до Ед крачи някакво размазано куче, сцената е отпаднала и не са и правили специални ефекти.
И на мен не ми харесва, но нарочно ги умаловажиха и в момента вълчищата не са толкова важни колкото ги изкарваш и за това може и без тях. Както вече отбелязаха по нагоре, няма смисъл да ги има ако не правят нещо конкрето. То и драконите ги има, но акцентират основно върху един само.
Може някой ден след 15-20 години като му правят ребуут на сериала, да обърнат повече внимание на тия неща.

Да подхвана друга тема, от къде тръгна това, че Кутрето се е опитал първоначално да убие Бран? Че гледам вече има разни анализи дали ще се опита да довърши започнатото.

# 654
  • Варна
Да подхвана друга тема, от къде тръгна това, че Кутрето се е опитал първоначално да убие Бран? Че гледам вече има разни анализи дали ще се опита да довърши започнатото.
Ножът с който се опитаха да заколят Бран е на Кутрето.

# 655
Да де, ама той нали си каза, че го е загубил в облог срещу Тирион. Кат май за това го арестува.

Ето един голям споилер за другия епизод Simple Smile
Скрит текст:

# 656
  • Варна
Да де, ама той нали си каза, че го е загубил в облог срещу Тирион. Кат май за това го арестува.
Да, КАЗА го, ама не е вярно. Кутрето не е губил облог срещу Тирион.
П.П. Спойлерът е всъщност официално пуснат тийзър.

# 657
Продължавам темата, щото няма подхваната друга. Джони, погледни една изтрита сцена от предния сезон в която до Ед крачи някакво размазано куче, сцената е отпаднала и не са и правили специални ефекти.
И на мен не ми харесва, но нарочно ги умаловажиха и в момента вълчищата не са толкова важни колкото ги изкарваш и за това може и без тях. Както вече отбелязаха по нагоре, няма смисъл да ги има ако не правят нещо конкрето. То и драконите ги има, но акцентират основно върху един само.
Може някой ден след 15-20 години като му правят ребуут на сериала, да обърнат повече внимание на тия неща.

вълчищата са суперважни, те са свързани с душата на този който се варгва в тях. Лято спаси Бран от Атентант, Сив вятър ръмжи на възрастните Уестърлинт, защото усеща,  че краят лошо на Роб, а когато някои от приятелиет на Джон, започват на Заговорничат срещу него Дух ръмжи. Мелисандра го предупреждава да държи Дух близо до себе си. Ако Дух крачеще до Джон, щеше да създаде респект от себе си, освен това би било по-трудно да бъде убит, защото може да се всели в Дух, дане говорим, че Дух, щеше да го предупреди, ако някой имаше лощи намерия към него, а не да се чудим къде е Дух.

"Спартак" и "Викинги"  имат абсолютно същия бюджет като  "ИГра на тронове", но "Троновете" не могат да направят едно падане на Бран от Кулата в забавен каданс, въпреки че много се изписа, колко евтини били тези забавени каданси. Като са толкова евтини, защо не дадоха на забавен каданс, как Бран пада, след като бута Джайм? ааааа, заради цензурата! хем, искаме да шокираме света, ама хем сериала да е с максимално голяма аудитория и да се цели в децата. Нещо като "дървено желязо"

# 658
Да, КАЗА го, ама не е вярно. Кутрето не е губил облог срещу Тирион.
П.П. Спойлерът е всъщност официално пуснат тийзър.
Кутрето според мен имаше по-голям План. Искаше да изпокара Ланистърите и Старките, а Бран беше пионка в неговия план. Друг е вече въпроса, дали самия Бран Магьосника/Бран от Бъдещето не е  отишъл в миналото, и  е накарал Петир да задейства плана си да убие Младия Бран с цел да задвижи определени събития. Също не ясно в такъв случай как не се е задействал "ефектът на пеперудата"? Или пък може би е трябвало да бъде нападнат Бран от Миналото,  тъкмо за да може Бран от Бъдещето да задейства "ефекта на пеперудата" newsm78

# 659
  • Варна
Не пионка, просто най-удобната жертва.

Общи условия

Активация на акаунт