В момента чета...54

• 63 353
  • 739
  •   1
Отговори
# 450
Довърших "Големите малки лъжи" - Лиан Мориарти; точно от такъв вид четиво имам нужда напоследък: непретенциозно, от живота, ежедневния, семейния, ще търся пак нещо за деца и родители (явно желанието ми да стана родител за втори път си казва думата;-). Направо мисля да ида да си взема и "Тайната на моя съпруг" на авторката. А сега може би ще захвана Щиглецът, но се колебая дали нещо на покетбука - харесала съм Роалд Дал от Читанка, както и Ъпдайк, Моъм, Бл. Димитрова... Много ли ще ме потисне Щиглецът (имайки си предвид в какво позитивистично-семейно настроение съм)? А много ли ще ми даде (в замяна)? Hug
Да, 'Щиглецът' ще те подтисне, но не по-малко ще те подтисне 'Тайната на моя съпруг' Simple Smile

Благодаря, но досега нито една от другите две книги на Мориарти не постигна такъв ефект при мен, учудвам се за тази?

# 451
  • Mediterraneo
При мен и Щиглецът нямаше подобен ефект на потискане Simple Smile

Последна редакция: ср, 06 сеп 2017, 12:03 от Тарталета

# 452
  • Scotland
Мен винаги ме потиска пропиляното - шансове, животи, талант и т.н. и в този смисъл 'Щиглецът' ме потисна. Но това за мен не е лошо. Да успееш да повлияеш по такъв начин на читател е по-трудно и за мен тези книги са по-стойностни. 'Тайната на моя съпруг' ме потисна по друга линия, но няма как да го опиша без да издам малко от книгата. Като я прочетеш, някой ден, ще пиша какво имам предвид Simple Smile

# 453
Към края съм на "Момичето, което запази мълчание". Въпреки че сравнително рано се досетих кой е убиецът, по-скоро подсъзнателно и по метода на изккючването, смятам че тук Юрт и Русенфелт са на висота. Прилича на първата книга от поредицита - повече криминалистика и по-малко сантиментални истории.
А коя е петата книга и кога се очаква в България? Нямам търпение да разбера края на историята.

# 454
  • София
Утре ще трябва да остана за няколко часа в болница и съм си приготвила точно " Тайната на моя съпруг" да чета, дано не се потисна за цял живот само.  Mr. Green

# 455
  • Бургас
Вчера минах през библиотеката и си взех "Нестинарка"на Мишу и "Аз,Анна Комнина" на В.Мутафчиева.
Но съм още в началото на "Чучулигата" на Нури. Мисля да я дочета и да захвана Нестинарката.

# 456
  • София
Приключих "Щиглецът" след близо месец. Последните 10% ми бяха най-въздействащата част от книгата. Харесах я, но пак си мисля, че ако обемът е наполовина, щеше да ми хареса доста повече. Имаше моменти, когато се повтаряше и сучеше едно и също до безкрай и зациклях. Радвам се, че я свърших, дадох ѝ 4 звезди в ГР, но скоро няма да посегна към авторката.
Започвам по препоръки от темата "Кажи на вълците, че съм си у дома"

# 457
  • Belgium
Прочетох "Ребека" на Дафни дю Морие. Хубав, мрачен, готически роман. Малко ми дойде наивна главнате героиня, но това донякъде е оправдано от логиката на книгата. Интересна е, държи в напрежение, особено в края. Доволна съм след тежката греда "Конклав" на Робър Харис, за която дори не ми се пише Simple Smile

Довечера мисля да започна "Бял шум" на Дон ДеЛило. Много отдавна се каня да се запозная с този автор, все пак го нареждат до съвременни класици като Филип Рот и Кормак Маккарти. Очаквам много да ми допадне. Да видим Simple Smile

# 458
  • Пловдив
Приключих "Завещанието" на Кристен Ашли
Това е една романтична приказка...Показваща ни, че каквито и стени да издигаме около себе си, се появява някой, който с лекота ги събаря. Че хората са създадени да живеят по двойки, че твоят човек рано или късно те среща в живота...Въпреки многото страници се чета с лекота, не е прекалено розов роман.

# 459
Довечера мисля да започна "Бял шум" на Дон ДеЛило. Много отдавна се каня да се запозная с този автор, все пак го нареждат до съвременни класици като Филип Рот и Кормак Маккарти. Очаквам много да ми допадне. Да видим Simple Smile

Лу, на български ли я намери, или на английски ще я подхващаш?

# 460
Лу, този "Бял шум" голяма досада (и глупост) ми се стори преди около десетина години (когато излезе и много я хвалеха). Кажи после, не, че ще тръгна пак да я чета (дадох я на някого още след първите няколко опита да вникна в безсмисленото за мен съдържание.
Jinxey , предполагам във връзка с "Тайната на моя съпруг", че е нещо кофти за връзки и изневери, но мен такива неща не могат да ме впечатлят - никога не съм абсолютизирала човеците и се опитвам да не съдя и не се изненадвам.
Още съм в дилема коя да почна... Имам няколко нови, сега ще ги постна в другата тема, но някак нито една точно сега не ме привлича, а колко стари имам непрочетени... Пък на покетбука... newsm78

# 461
Прочетох Бъдеще на Дмитрий Глуховски.Тази книга е от друга Вселена, честно.

# 462
  • Scotland
alen mak, не е нищо общо с връзки и изневери....ако беше това, хич нямаше да ме впечатли.
Глуховски отиде по-напред в списъка ми Wink

# 463
  • Вестерос
Не мога да се откъсна от Тайна история Grinning Почти я прочетох. Simple Smile

# 464
  • Belgium
Не мога да се откъсна от Тайна история Grinning Почти я прочетох. Simple Smile

Велика! Blue Heart

alvelly, на български, на хартия ми я дадоха.

alen mak, ДеЛило не е особено популярен в България, доста противоречиви отзиви има за него. За сега съм минала само 20-тина странички от "Бял шум", но начинът му на писане адски ми допада. Като гледам книгата ще бъде сериозна сатира на американската средна класа. Но има още мноого време до края. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт