В момента чета...54

• 63 349
  • 739
  •   1
Отговори
# 480
В Мейлбукса има нейни книги. Бих ти пратила "Тайната на моя съпруг" и "Големите малки лъжи", но чак в сряда. Дотогава предполагам, че ще си  ги намерила.

# 481
Сега ще проверя, благодаря, а ако нещо се закучи, ще те търся Grinning

# 482
  • София
Напредвам със "Сред жени" на Джон МакГахерн, харесва ми на мен, но не бих я препоръчала с лекота. Това е пасторална семейна сага и в същото време историческа книга за Ирландия. Намирам общи неща между ирландците и българите (става дума за патриархалното общество при поколението на нашите баби и дядовци) - не само в нравите и аграрния бит, но и в душевността.

Започнах успоредно "Конклав" на Робърт Харис. Да видим на мен как ще ми се стори. Blush

# 483
  • Вестерос
Аз имам лъжите, ако искаш по мейл ще ти я пусна.

# 484
Чък Паланюк нещо ме отегчава Rolling Eyes Не му възлагах някакви огромни очаквания, но след приличното начало и огромната доза лудост и изтрещели персонажи, сега се чувствам така, все едно да ми изсипали огромен леген с ледена вода отгоре ми Laughing Остава ми по-малко от половината, дано се раздвижат нещата, че ще си взема една огромна почивка от него.

# 485
  • Вестерос
Не знам къде да споделя, че ще има нова книга на Дан Браун с проф. Лангдън Heart Eyes Октомври ще я има и у нас на английски.

# 486
Приключих "Лабиринтът на духовете" на Карлос Руис Сафон и й давам 5 звезди без почти никакво колебание (краят ми се видя малко като "лепнат" и прекалено разтегнат, затова е лекото колебание за звездите). Но книгата е наистина страхотна въпреки големия обем, то всъщност на Сафон винаги са дълги (книгите за възрастни имам предвид). Наистина не е нужно да сте чели предишните три или да си ги спомняте (аз съм ги чела, но помнех само най-основната история). Тази донякъде напомня криминален роман, ще видите защо, когато излезе и на български. Появява се много интересна героиня. Освен това отново са засегнати и тежки теми от Гражданската война в Испания и франкисткия режим. Препоръчвам книгата.

Освен това чета и "Бонбонените обувки" - нея я почнах като книга за плажа, харесва ми. Мислех след Сафон да започна и "Стръв" на Сомоса - досега не съм чела нищо от него и реших тази да е първата (струва ми се, че е подходяща за запознаване с автора, така бях чела). Но на другото място ме посъветваха да започна с "Клара и сянката", така че ще е тя.

# 487
  • Sofia
"Бягащата с вълци" - Клариса Пинкола Естес - дойде й ред най-накрая  Heart Eyes

... или за Дивата Жена вътре в нас ...

# 488
  • Плевен
Момичета малко извън темата но може ли малко помощ? Заела съм се с книгите на Кристина Лорен от Красивата поредица нооо ми липсва 5та книга-Красива Тайна моля вии ако някой я има да ми я прати много много благодаря пррдварително Simple Smile

# 489
  • Mediterraneo
Майка ми в момента чете книгите на Камила Лекберг и много ми хвали. Аз не съм чела още нищо нейно.

Права е майка ти, аз станах голям фен на Лекберг. Имам цялата поредица( благодарение на мила съфорумка) и това ме подсеща, че достатъчно си починах между две книги, време е да се върна пак при нея.

Сега обаче чета Чаена роза на Дженифър Донъли. Ами тотална изненада за мен! Страхотно хубава книга! Много тъмна, тежка и брутална на моменти, много красива, изпълнена с надежди и мечти в други. Една книга кара ли ме да мисля за нея денонощно, да не ми дава покой, да вълнува така силно и истински, значи си заслужава времето. Тази- със сигурност!

# 490
  • София
Аз съм чела само първата на Лекберг, явно ми бяха много високи очакванията и останах леко разочарована. Имам и втората и като я прочета ще реша окончателно дали да чета и другите.  Simple Smile

# 491
Подхванала съм Обявяването на серия №49. Интересна ми е, но и от време на време ми идва в повече - и спирам за почивка.

# 492
  • София
Приключих Война и мир и започнах Спасителя на Несбьо, така ми се четеше вече нещо динамично Grinning ..
Попаднах на нещо в интернет и се сетих за "Сянката на вятъра", чела съм я, но ме е яд, че не мога да се сетя края на книгата. Някой, който я е чел може ли в скрит текст да ми напише защо
Скрит текст:
Лаин Кубер гори книгите на Жулиан Каракс? И с коя накрая е Даниел, с Клара или с другото момиче? Или май да я прочета пак, щом не ги помня тези неща Grinning

# 493
Скрит текст:
Защо гори Лаин Кубер от книгата на Жулиан Каракс не мога да си спомня, но накрая Даниел Семпере се жени за Беатрис и тя му ражда син, който кръщават Жулиан.

# 494
  • Belgium
Подхванала съм Обявяването на серия №49. Интересна ми е, но и от време на време ми идва в повече - и спирам за почивка.

Оуу, непременно сподели по-подрбони впечатления. И аз ще я чета съвсем скоро, а и се поразрових за Пинчън и ми се струва супер интересен. Жалко че само тази му книга е преведена на български. Аз искам да прочета The Bleeding Edge, по синопсис е мега!

Продължавам си с "Бял шум" на Дон ДеЛило. Адски ме кефи до тук (120 страници от 400). За пореден път се убеждавам, че американският постмодернизъм е моето любимо литертаурно течение. Пинчън също е негов представител, така че мисля, че и той ще ми допадне.

Общи условия

Активация на акаунт