В момента чета...54

• 63 166
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
В момента чета "Брулени хълмове" Че е класика,е ясно,че не е в рамките на клишето също....Но нещо не ме грабва...Като че любовната тематика,за какъвто е даден романа е изместен от жаждата за мъст и отмъщение, и се сблъсквам с душевно болни и първобитни герои.... Остават ми 100-на страници,все пак ми е интересно как ще свърши всичко Wink

# 526
  • Вестерос
Бях коментирала началото на годината май беше- много ме разочарова, супер мрачна, някакви странни решения вземат персонажите...

# 527
Бях коментирала началото на годината май беше- много ме разочарова, супер мрачна, някакви странни решения вземат персонажите...

Казват ,че не всеки разбирал класиката,само ценители.... Явно ние не сме от тях  newsm78

# 528
  • Вестерос
Явно, аз имах подобен проблем с Мадам Бовари  и със Спасителят в ръжта Grinning Но пък обожавам Остин

# 529
Приключих "I know a secret" на Tess Gerritsen, както винаги много ми хареса, ама аз съм си пристрастна за тази поредица.

Започвам "Джентълмени и играчи" на Джоан Харис. Някой знае ли дали "Различен клас" го има електронно?

# 530
  • София
Морско момиче, на български я няма със сигурност. Търсих я и аз, но не я открих и я заех от приятелка.

Много приятни са трилърите на Тес, съжалявам, че само три от поредицата за Ризоли и Айлс ги има на нашия пазар и са спрели да ги издават.

# 531
Вени, благодаря, няма да я издирвам в такъв случай. Сигурно ще си я купя тогава. Мога да я чета на английски, ако я намеря, ама след цял ден на работа говорене и писане на английски, ми се иска понякога като си чета за удоволствие да е на български.

# 532
  • София
И съм почти сигурна, че няма да съжаляваш за покупката Blue Heart, книгата е много приятна.

# 533
  • София
За книгите на Кинг съм с много противоречиво мнение. Не ми харесват
 "Мизъри", "Сблъсък", "Романът на Лизи", но пък "Дума Ки" ми е една от любимите книги и много харесах "Мъртвата зона" и "Торба с кости". Сега мисля да започвам "То".

# 534
Скарлет*, ако знаеш как Кали ще ти се зарадва за Сблъсък, не е истина просто. Извинявам се, но просто не се сдържах да го спомена Embarassed
Angel_Dust, благодаря ти за отзива за Легионите. Все пак ще му дам шанс на Сандерсън с тях, пък ако се харесаме, може на по-късен етап да подхвана Мъглероден. Истината е, че с фентъзито нямам почти никакъв опит и гледам да започвам с по-леките произведения в този жанр и чак тогава да се прехвърлям на тежката артилерия. Песен за огън и лед е изключение.

# 535
  • София
Балкай Бартокомляс - така има по-голям шанс да се откажеш от фентъзито - давай смзело в дълбоките води Wink

# 536
Засега такава вероятност не се предвижда. Много съм доволна на този етап. Като казах по-леките фентъзи книги, имам в предвид Нийл Геймън, Джим Бъчър, Карлос Руис Сафон(юношеската му поредица) и прочие. Към Касандра Клеър, Ришел Мийд и прочие авторки на романтичното фентъзи нямам намерение да припарвам. В момента съм точно на втората книга от трилогията Мъглата, но съм едва в началото и е рано да давам коментар.

# 537

Angel_Dust, благодаря ти за отзива за Легионите. Все пак ще му дам шанс на Сандерсън с тях, пък ако се харесаме, може на по-късен етап да подхвана Мъглероден.

Супер са Легион-ите - и двете му книги. А и са много тънички, бързо ще ги глътнеш.

# 538

Чета "Американски богове" и засега много ми харесва. Цъкнах в Гугъл да видя, какви актьори са избрали в сериала и мога само да кажа: "Мнооого добре!"

Сериалът е велик! Даже почти бих стигнала до там да кажа, че ми хареса повече от книгата. Simple Smile

Аз пък хич не съм доволна от избора на актьорите, даже като гледах първия трейлър трябваше да поема мноооого дълбоко въздух за успокояване. Grinning Сериалът ми хареса, но категорично книгата и той са две съвсем различни неща: линии, акценти, динамика, усещане... Отдавам го наистина на отдалечеността във времето на писането на книгата и създаването на сериал и си оставам фен по-скоро на книгата.

# 539
  • София
Прочетох "Конклав" на Робърт Харис, хареса ми много - 4 звезди в ГР.
Скрит текст:
Само на финала имаше неща, от които нямаше нужда.

Започнах "Пюрити" на Джонатан Франзен.

Общи условия

Активация на акаунт