В момента чета...54

• 63 086
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
  • Belgium
Толкова да нямам намерение да чета Ябълките, че не може да бъде Simple Smile
Още по резюме ми е ясно, че не е моята книга.

Продължавам с обсесията си по Дон ДеЛило - снощи започнах "Нула К".

Ау, завиждам ... пък аз още влача тоя Космополис.

Ябълките не ми бяха по вкуса. Мисля 3 им дадох в GR, ама ... от позицията на времето май много съм им дала.

Амиии, той Космополиса не е нещо особено.
Да ти кажа честно и "Нула К" след "Бял шум" ми идва малко по-слабичка...Жалко, очаквах да изпадна в екстаз Simple Smile

# 676
  • София
Здравейте, наскоро прочетох две книги, които страшно много ми харесаха. Едната е „Вкусовете на любовта” от Дороти Кумсън, заглавието е доста подвеждащо, тъй като книгата не е любовна, по скоро психологически трилър, който те държи под напрежение. Определено бях впечатлена от стила на писане на авторката.
Другата книга е „Мълчаливата съпруга„- също доста въздействаща. След тях ми беше малко трудно да ме грабне друга книга. В момента чета „Императрица Сиси” от Габриеле Мари Кристен

# 677
  • Mediterraneo
Пайнс започнах днес. Страхотно ме увлече от първите страници, да видим!

# 678
  • Belgium

Велика е тази поредица, на който съм я препоръчала се е изкефил максимално Blue Heart
Чак ти завиждам, че я почваш сега Wink

# 679
  • Пловдив
Ох, аз пък с тази поредица Милениум направо се лутам в двете крайности. Има моменти, когато не мога да я оставя, в други толкова ме отегчава, че..... В момента чета втората книга. Много излишни подробности, ама много. Не може 30 страници да се обяснява някакви финансови и юридически подробности за даден случай и накрая събеседникът да каже " И как всъщност стоят нещата?" и отново да се започне същото обяснение, но с други думи. Понякога чак ме е яд да я хващам, имам чувството, че двама различни автори са я писали. В други моменти обаче не искам да я оставя, толкова заплетена и интересна става интригата.
Такива смесени чувства досега не съм изпитвала  Simple Smile

Невидимият мост много ми хареса.

# 680
Завид и от мен! Да напомня, че третата не е издадена на български Rolling Eyes

# 681
  • Mediterraneo
Стига де! Аз пак прочела- недочела! Трилогия ли е? Свързани ли са помежду си, коя е втората? Уф, ще се изям.

Пп. Видях коя е втората, ще я търся електронно. Дано могат да се четат отделно като не е издадена третата!

# 682
Завид и от мен! Да напомня, че третата не е издадена на български Rolling Eyes
В Читанката все още ги няма. Можете ли да ми ги пратите?
Аз си чета по 1-2% всеки ден Смъртта на една марионетка...на 16% съм и все още никой не е умрял... в сериалите убийството става съвсем в началото и после следват другите...

# 683
  • Belgium
Стига де! Аз пак прочела- недочела! Трилогия ли е? Свързани ли са помежду си, коя е втората? Уф, ще се изям.

Пп. Видях коя е втората, ще я търся електронно. Дано могат да се четат отделно като не е издадена третата!

Не могат да се четат отделно. Всяка свършва с жесток клифхенгър Simple Smile
Третата я имам електронно на английски, ако някой иска.

И да напомня отново за сериала - само 1-ви сезон е по трите книги общо. Велик е, но краят е различен от книгите. 2-ри сезон е боза.

Последна редакция: чт, 28 сеп 2017, 20:58 от Лу

# 684
  • Чукарландия
Скрит текст:

И да напомня отново за сериала - само 1-ви сезон е по трите книги общо. Велик е, но краят е различен от книгите. 2-ри сезон е боза.

Лу, да попитам, това ли е сериала?

http://www.imdb.com/title/tt2618986/

Hug

# 685
По казуса "Пайнс" доколкото се подразбра "Бард" не само че не възнамеряват да издадат третата част, но и цялата развръзка и смисъл на трилогията е в именно там, в последната книга! Всеки път като се сетя за това безумие, беснея! Как е възможно подобно отношение?? Да почнеш поредица и да я зарежеш!
То хубаво да я зарежеш, ако книгите са самостоятелни и завършени, но ако не са , е просто обидно спрямо читателите.

# 686
Скрит текст:
Скрит текст:

Лу, да попитам, това ли е сериала?

http://www.imdb.com/title/tt2618986/
Това е, тегли смело, въпреки различията с книгата, също е страхотен!

Миж, много тъпо решение, хем след колко чудене и бавене все пак издадоха втората. Само мога да предположа колко хора се престрашиха да я започнат тогава. Да издадеш две от трилогия и да спреш до там е доста несериозно! И да, третата е най-силната и цялата развръзка е там.

# 687
  • София
Хахаха - гледам обсъждате "любимите" ми Бард. То при тях това си редовна политика... и аз се опарих с няколко поредици при тях и съм се зарекла докато не видя края на някоя тяхна поредица да не започвам изобщо...жалко защото хубави неща тръгват да издават и после.... обидно е наистина.

# 688
Проблемът с поредиците вероятно е добре познатият - че предишните книги не са се продавали достатъчно добре, затова става неизгодно да се издават следващите. Крайно време е да стане ясно, че нашият пазар по принцип е доста малък, а от години е и допълнително свит заради четенето на преводни (и не само) книги електронно, но безплатно, т.е. нелегално. От това страдат всички по веригата - и преводачите, и издателите (и редакторите, и коректорите, а може би и страньорите, и художниците - всички, които участват в процеса по издаване на една книга), а в крайна сметка и читателите. Ясно ми е, че всички пиратстваме, аз не съм изключение. Но все пак си мисля, че поне преводните книги е добре да се купуват, а не да се пиратстват, иначе ще става като с поредиците.

Освен това често има оплаквания за качеството на преводите - една от причините да се появяват все повече преводи с недостатъчно високо качество е ниското заплащане, а то е ниско пак заради свития пазар. Не можеш да наемеш достатъчно добри преводачи, редактори и коректори, ако ще им плащаш най-ниските възможни хонорари. Това води до наемане (не всеки път, но явно сравнително често) на недотам добри преводачи, а нерядко и до спестяване на поне една от следващите стъпки от процеса - редакция и корекция. Казвала съм какъв е идеалният случай: книгата да се редактира първо от един редактор при сравнение с оригинала, после от втори само стилистично (чете се само преводът), накрая да се коригира. Но тези етапи са налице в едно-единствено издателство, доколкото знам, и не за всички книги, които се издават там.

# 689
Поредиците няма как да се продават добре вече, защото никой не е сигурен, че ще излязат целите. Параграф 22 се получи. Аз лично вече си ги купувам на английски поради тази причина.

Общи условия

Активация на акаунт