В момента чета...54

• 63 115
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
  • Mediterraneo
Чела съм и друга нейна "Щастието е на 3 чаши чай от теб "
Гугъл нищо не ми казва за такава книга Rolling Eyes 
Отбелязвам си за Лимонада- та, харесах Мамен Санчес от "Щастието е чаша чай с теб", ще прочета и тази.

# 571
  • София
Мисля, че се казва Щастието е чаша чай с теб. Simple Smile

# 572
Чела съм и друга нейна "Щастието е на 3 чаши чай от теб "
Гугъл нищо не ми казва за такава книга Rolling Eyes  
Отбелязвам си за Лимонада- та, харесах Мамен Санчес от "Щастието е чаша чай с теб", ще прочета и тази.

Ами нормално да не намери нищо Гугъл Grinning  , объркала съм заглавието. Чашата е само една , а не 3 Stuck Out Tongue Winking Eye
Намерих и още една нейна книга онлайн "Забранява се неверието в съдбата,  мисля като приключа с Лимонадата да я прочета и нея. Blush

# 573
Скоро не съм минавала от тук. Confused Прочетох Вестители на Цветелина Владимирова. Как не съм попаднала до сега на тази книга, не знам. Обикновено съм скептично настроена към българските автори, но много, много ми хареса! Бях като зомби, не можех да я оставя. В книгата има от всичко по нещо и най-вече напрежение. Щях да се побъркам. Joy Ако не още тази вечер, утре подхващам Пазители, втората част. И нямам търпение на пазара да излезе третата книга. Heart Eyes

# 574
Къщата на езерното дъно - Джош Малерман. Грам не ми хареса особено подробното описание как 17 годишни се таковат за пръв път.

Дом за разплата - Джон Сол. Започва доста интересно.

# 575
  • София
Скоро не съм минавала от тук. Confused Прочетох Вестители на Цветелина Владимирова. Как не съм попаднала до сега на тази книга, не знам. Обикновено съм скептично настроена към българските автори, но много, много ми хареса! Бях като зомби, не можех да я оставя. В книгата има от всичко по нещо и най-вече напрежение. Щях да се побъркам. Joy Ако не още тази вечер, утре подхващам Пазители, втората част. И нямам търпение на пазара да излезе третата книга. Heart Eyes

О, Мери. Gift Heart Gift Heart Gift Heart  И аз първоначално бях скептична. Още повече, че този жанр не е моят. Но.....сега от Проклятието на Воронина искам още и още... Първата книга я глътнах за ден и половина. За вотрата стоях до ранни зори, докато не я прочетох.
През октомври ще излези и третата част. Така обещаха от Оринджи букс.

# 576
  • София
Кой я препоръча Играта?

За два дни четене усвоих ново глаголно време "бе била". Още в началото съм и поне 3-4 пъти го засякох. Мъка е преводът, дори се загледах в издателството дали не е Изток-Запад, те си позволяват такива неща.

# 577
Приятно изненадана останах когато тази сутрин видях, че в Читанка има качени книги на Каролайн Греъм от поредицата на Убийства в Мидсъмър. Чаках ги отдавна. Не съм чела нищо на тази писателка, но харесвам много сериала.

# 578
Пете Hug, аз за около три дни прочетох Вестители, можех и по-бързо. Сега съм едва в началото на Пазители и пак ще се гътна от напрежение, не знам как ще я прочета. А реално не искам да свършва. Joy Скоро такова чудо не бях чела, а колко хубаво било да четеш в оригинал, без да се губи никакъв смисъл в преводи.  Blush Ще ми се даже да ги филмират (но не в България Grin ), че да се наслаждавам и визуално на Игор. Влюбена  съм. JoyJoyJoy
Той октомври е почти тук. Ооооо, Божеее! Нямам търпение. Heart EyesGrinning

# 579
  • София
Заинтригувахте ме с тия Вестители, отивам да ги търся. Simple Smile

# 580
  • Вестерос
Приятно изненадана останах когато тази сутрин видях, че в Читанка има качени книги на Каролайн Греъм от поредицата на Убийства в Мидсъмър. Чаках ги отдавна. Не съм чела нищо на тази писателка, но харесвам много сериала.
Реа, може ли някакъв линк, майка ми е голяма почитателка на сериала и ще я зарадвам с тази новина.

# 581
Tiffany А,
Скрит текст:

Някой чел ли е на Том Егеланд? Норвежки писател е.

# 582
  • София
Влюбена  съм. JoyJoyJoy
Той октомври е почти тук. Ооооо, Божеее! Нямам търпение. Heart EyesGrinning

Мери, всички сме влюбени ха-ха-ха.

# 583
  • София
Tiffany А,
Скрит текст:

Чела съм само Евангелието на Луцифер и ми беше много приятна. Смятм в някакъв момент и  другите му да чета.

# 584
  • Belgium

Аз и ми е средна работа. Принципно твърдят, че Дан Браун уж го бил копирал (което в моите очи далеч не е комплимент Grin ) Не ме впечатли, но става за убиване на времето.

Последно прочетох "Бял шум" и много ми хареса. Дон ДеЛило определено е личното ми литературно откритие за тази година. Романът е сериозна деконструкция на американското общество по основните параграфи - свръхпотребление, хиперактивност, страх от смъртта, употреба на медикаменти и т.н. Стилът и черният хумор са чист разкош. Толкова цитати не съм вадила от книга не помня от кога. Същевременно има и фабула, която да държи интереса, макар че на моменти платното ѝ леко изтънява и надникваме в бездната на неслучващото се 🙂
Единствената ми забележка касае края на романа. Дойде ми малко слабичък на фона на цялата мощ на книгата.
Задължително ще чета още ДеЛило.

Сега съм се отдала на тъничките книжки, които си напазарувах от Алея на книгата. Вече глътнах "Приказки от крайните квартали" на Шон Тан. Самото издание и илюстрации са прекрасни, но от текстовете очаквах малко повече. Колекционерска книга е и се радвам, че е част от библиотеката ми все пак.

В момента довършвам разказите на малтийския писател Пиер Мейлак "Когато изпратим деня". Както преди не пипах сборници с разкази, сега нещо основно такива ми се четат. Успоредно се радвам на поезията на Жак Превер (двуезичното българо-френско издание), прекрасен Blue HeartBlue HeartBlue Heart

Слагам един от любимите ми негови стихове в превод на не по-малко любимия ми Валери Петров, за да добиете представа:

Слънчева баня

Вратата на банята е отвътре заключена,
но слънцето влиза отвън през прозореца
и се къпе във ваната,
и се смее във пяната,
а сапунът плаче, защото
му е влязло слънце в окото

Общи условия

Активация на акаунт