Дневникът тема 83 - Да отслабнем всички заедно!

• 38 541
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте и от мен Hug
Съни, Духче, браво момичета. Много се радвам че вървите все надолу с грамчетата Simple Smile
Аз да си кажа при мен нещата също вървят много добре. Днес ми е ден 4 от 90 дневната. Плодово - зеленчуков.Голям зор ми е със тези плодове, за това мисля само за закуска да хапна а после на зеленчуци. Иначе довечера има опасност да нападна хладилника(от опит си знам). Вчера установих че въглехидратите ми влияят супер зле. Беше въглехидратен ден и спретнах едни макарони със зеленчуци на фурна от позволените. Едно че бях мноого гладна и след това откачих за сладко, но не ядох въобще. Днес сутринта глааад. Та мисля сега на следващия въглехидратен ден какво меню да си спретна че да ме засити за по дълго време и да не търся сладко после. Иначе в другите дни го нямам този проблем. Знам че вчера беше позволена сладка вечеря, но предпочетох макароните. Май беше грешка. Утре ще се тегля след Първата четворка. После след другата също. Няма да я правя 90 дни, само докато изчистя последните кг, а после се връщам към д-р Папе. И така. Това е от мен за сега. Отивам да бягам на пътеката, докато още не е станало жега Simple Smile

# 106
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Според мен, ако не усещаш глад, не отслабваш... идеята е да си държиш метаболизма високо, т.е. да гори, а т да не ядеш...т.е да си постоянно гладен...ако не изпитваш глад или метаболизма е много бавен и изобщо не гориш или много ядеш

Извинете за нахълтването..и аз съм на плодове...

Преди години, от само себе си минавах лятото изцяло на плодове, сега ми е трудно, чувствам, че се насилвам...но имам да свалям

# 107
Според мен, ако не усещаш глад, не отслабваш... идеята е да си държиш метаболизма високо, т.е. да гори, а т да не ядеш...т.е да си постоянно гладен...ако не изпитваш глад или метаболизма е много бавен и изобщо не гориш или много ядеш

Скрит текст:
Извинете за нахълтването..и аз съм на плодове...

Преди години, от само себе си минавах лятото изцяло на плодове, сега ми е трудно, чувствам, че се насилвам...но имам да свалям
Това може да важи за стандартните диети.Но при ВМ НВХ наядеш ли се стабилно с мазнини и протеин, може и 5-6 часа да не усетиш глад....просто тялото си осигурява енергия и от внесените мазнини, и от запасите си.    Laughing

Sunny29 , Духче, поздравления!    Peace  Само така и само надолу!     Hug

Скрит текст:
Аз в края на седмицата потеглям към морето.Та подготвям менюто (не обичам да се храня по заведения, ходим на бунгала/вили с оборудвана кухня)-свинско и ребърца + зеленчуци на барбекюто първите 1-2-3 дни, после прясна риба на скара, и пак риба на скара, и пак риба на скара....   Laughing  и вино всяка вечер естествено.

# 108
това е така, за поддържане на килограми ...няма как да харчиш повече, отколкото приемаш и да не усещаш глад

# 109
Роузи, а усещайки постоянно глад колко време ще издържиш на даден режим. Ако трябва да се борят 2-3 кг човек ще устиска, ама ако има за сваляне повече кг? Има примери тук в темата, че се отслабва без да стоиш постоянно гладен, като и аз съм отслабвала с 50 кг за няма и година и през това време не е имало и минута, в която да се усещам гладна.
Съни чудесна промяна си постигнала. При мен за съжаление 2-3 в повече не влияят на гърдите. Трябват доста повече, но вече преглътнах този факт и свикнах, че ако останалата част от тялото ми изглежда добре, то гърди няма да имам. Joy
Духче радвам се, че дори и с малки крачки вървиш към желания успех. Стискам палци все така да продължаваш и не се отказвай в никакъв случай. Hug

# 110
Ако изпитваш постоянен глад, ще зарежеш диетата най-много след 2-3 седмици. Колкото и да е мотивиран човек, няма как сам да си причини подобен дискомфорт толкова дълго. В началото може да има глад, докато свикне организма, след това свиква, че му подаваш малко храна и не иска повече.

# 111
така е, диетата е за сваляне н килограми, режимът на хранене е за поддържане... Прави сте, но без глад не се сваля, такива са фактите за съжаление Sad

Но то, по- трудното е да задържиш резултата, т.е. режима на хранене след диетата е по- важен и тогава не  добре да се изпитва глад.

Това само от скромен опит го казвам, мисля, че диетолозите го спестяват

Само излизане от зоната на комфорт води до резултати...

# 112
така е, диетата е за сваляне н килограми, режимът на хранене е за поддържане... Прави сте, но без глад не се сваля, такива са фактите за съжаление Sad

Но то, по- трудното е да задържиш резултата, т.е. режима на хранене след диетата е по- важен и тогава не  добре да се изпитва глад.

Това само от скромен опит го казвам, мисля, че диетолозите го спестяват

Само излизане от зоната на комфорт води до резултати...
Ами, аз тотално опровергавам твоя опит.    Laughing
Отслабва се с ядене, не с глад.
Няма как да караш цял живот на глад.А една "гладна диета" предполага после завръщане на старите хранителни навици, за да се наядеш, откъдето пък следва скоростно връщане на кг.
Не съм на диета, за мен това е начин на хранене за дълги години напред.Все още свалям кг, не съм стигнала до поддържането.Предвид факта, че този начин на хранене много ми харесва, сам се грижи теглото ми да спада и да стигне до оптималните си нива, не виждам причина да го променям или причина да започна да качвам, ако съм здрава.
Нито ден не съм гладувала в тази 1,6 година, дори напротив, имало е моменти, когато откровено съм преяждала....като снощи например-пилешко голямо бутче (това, което е с част от гръбнака) печено в масло , гъби на тиган, голяма салата-домат, краставица, чушка, лук, около шепа маслини, 1 ч червено вино.За десерт 3-4 сливи.
Ако това не е угощение, не знам.....     Laughing   че и се отслабва.

# 113
ммм, дано си права и да има такива случаи...но аз не вярвам Simple Smile

Аз спортувам доста, опитвам се всеки ден да правя кардио от 20 мин до 1 час .... и се храня правилно...в добра форма съм, но пак качих и мисля, че без глад не се отслабва

# 114

това е така, за поддържане на килограми ...няма как да харчиш повече, отколкото приемаш и да не усещаш глад

Тези неща са вечното мото на бързите диети, след които в повечето случаи стои един тлъст йо-йо ефект Simple Smile

# 115
ммм, дано си права и да има такива случаи...но аз не вярвам Simple Smile

Скрит текст:
Аз спортувам доста, опитвам се всеки ден да правя кардио от 20 мин до 1 час .... и се храня правилно...в добра форма съм, но пак качих и мисля, че без глад не се отслабва
Не вярваш на кое?   Simple Smile
Че отслабвам?
Че не гладувам?
Че ям нормално?

Единственото, за което все още не мога да се закълна, е че теглото ми ще остане оптимално занапред...просто все още свалям и не съм стигнала до етап-задържане.
Ама, обещавам да пиша и тогава в темата как вървят нещата.    Peace
Не виждам причина обаче, след като при такова хранене теглото върви надолу, пак при такова хранене да тръгне нагоре.Няма логика в това.
Намерението ми е след като харесам вида си в огледалото, просто да увелича мааалко въглехидратите под формата на плод/протеинов хляб/картоф, за да спра отслабването.

Апропо, ако гладът беше единствената алтернатива за отслабване, аз щях да си ходя дебела....не мога да гладувам, става ми лошо, повръщам, заболява ме глава и куп още дискомфорти.
Скрит текст:
Писала съм в съответната тема, докато съм жива ще благославям и благодаря на две дами там, които ми отвориха очите-буквално, за този начин на хранене и направо ме върнаха към Живот.

# 116
  • тук и там
Амур,ние и преди сме го обсъждали-но при теб отслабването най-вероятно се получава със приемът на по-малко калории.Някои хора свикват по-бързо на по-малкото храна,но други не успяват да стигнат до този момент.Обикновенно се случва след три-четири седмици това,въпросът е че трудно се устисква до тогава.А обратното става съвсем лесно-прекаляването системно със храна имам предвид.Та и аз съм на мнението на Роузи.По време на калорийни рестрикции се изпитва чувство на глад-което диетолозите спестяват да ти съобщят.На теория-като намалят калориите -със нужните за отслабване (не драстично намаляне според тях)и би трябвало да си окей и да не изпитваш силен глад,а съвсем в рамките на нормалното...Да,ама пропускат че ако до сега си приемал 2500 калории,режим със 1200 се приема като живо гладуване от тялото..Нищо,че според някакъв калкулатор- са ти нужни 1600 калории,и те ти режат само 400 калории..Та -свиква се ,да..Но трябва доста търпение докато свикнеш.И зависи и как си се хранил преди режима..Ако си се вмествал във 1500 калории така или иначе,най-вероятно и спадът до 1200 би се приел лесно..Но ако си приемал 2200,като ти орежат 1000 доста се усеща-като мъчение си е направо.
А за твоето хранене-би било интересно да си вкарваш един месец примерно храната във някое приложение за изчисляване на калории и съотношение Вх,М и П.Но не на око-а измерена точно.Тогава вече може да се говори за отслабване със ядене на корем ли става въпрос или за калорийни рестрикции.. Peace

Последна редакция: пт, 04 авг 2017, 08:30 от Kaisia

# 117
След 20дни на 90 дневната диета съм +1кг Cry  Толкова ми е криво, че не мога дори да обясня. Дали пък няма хора дето да са си цял живот дебели и аз съм от тях и да се приключват тия диети, кантари и тн.

Не знам какво да правя. Мисля да си довърша месеца  до края и после да мисля.
Много съм отчаяна.

# 118
Скрит текст:
Амур,ние и преди сме го обсъждали-но при теб отслабването най-вероятно се получава със приемът на по-малко калории.Някои хора свикват по-бързо на по-малкото храна,но други не успяват да стигнат до този момент.Обикновенно се случва след три-четири седмици това,въпросът е че трудно се устисква до тогава.А обратното става съвсем лесно-прекаляването системно със храна имам предвид.Та и аз съм на мнението на Роузи.По време на калорийни рестрикции се изпитва чувство на глад-което диетолозите спестяват да ти съобщят.На теория-като намалят калориите -със нужните за отслабване (не драстично намаляне според тях)и би трябвало да си окей и да не изпитваш силен глад,а съвсем в рамките на нормалното...Да,ама пропускат че ако до сега си приемал 2500 калории,режим със 1200 се приема като живо гладуване от тялото..Нищо,че според някакъв калкулатор-базовият ти метаболизъм е 1600 калории,и те ти режат само 400 калории..Та -свиква се ,да..Но трябва доста търпение докато свикнеш.И зависи и как си се хранил преди режима..Ако си се вмествал във 1500 калории така или иначе,най-вероятно и спадът до 1200 би се приел лесно..Но ако си приемал 2200,като ти орежат 1000 доста се усеща-като мъчение си е направо.
А за твоето хранене-би било интересно да си вкарваш един месец примерно храната във някое приложение за изчисляване на калории и съотношение Вх,М и П.Но не на око-а измерена точно.Тогава вече може да се говори за отслабване със ядене на корем ли става въпрос или за калорийни рестрикции.. Peace
Ааа, не.....    Joy аз такива сметки не правя.НеАм нерви.    Laughing
Преди време, когато пак се дискутираше такъв въпрос, предложих ако на някого му се занимава и не вярва, да ми изчисли калориите за 1-2 дни, менюта съм писала предостатъчно.
Мога и сега да напиша, аз от самото начало записвам всеки ден какво съм яла.

Скрит текст:
з-кафе, омлет от 3 яйца със резен сланина
о-мляко с какао-1 чаша, салата, свински гърди на фурна, 3 сливи
16ч-ред черен шоколад99%, кафе, 2 сливи, резен сирене
в-салата, свински гърди, 2 пълнени гъби със сирена, 3 сини сливи

з-кафе, 2 яйца намазани дебело с масло, резен домашен кашкавал
11ч-100 гр заквасена сметана, ред черен шоколад99%
о-свинска пържола, 1 гъба пълнена, 1 краставица, 2 сливи
16ч-1 яйце с масло
в-салата, ребърца на фурна (6-7 броя), 2 резена патладжан печен, 3 сливи

Салатата ми обикновено е от 1 домат, 1 краставица, 1/2 гл червен лук.

Ако някой иска да смята, моля.    Simple Smile

# 119
Mother of PrincesS, не се отчайвай. Може да има друга причина - аз задържам вода, когато съм в овулация, както и преди цикъл и първите 2-3 дни на цикъла. Продължавай напред и ѝ дай още малко шанс.

Общи условия

Активация на акаунт