Дневникът тема 83 - Да отслабнем всички заедно!

• 38 603
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
След боба вчера отново съм на плюс. Утре след въглехидратите пак ще съм +,  след плодовете минус и така.

# 196
  • Монтана
flo_, при нискокалорийни диети и отсъствие на спорт, организма може да премине в икономичен режим. Опитoай да хапваш няколко дни малко (наистина малко, 200-300 калории над текущите) повече храна, така че да поддържаш тегло без да качваш (!), задръж така и после се върни на диетата си отново. Simple Smile
А и още едно нещо, пиеш ли поне литър и половина на ден вода?

Simple Smile Аз отслабнах 40 кг., с 90 дневната и определено това е режимът, който промени живота ми. Някой спомена, че е диета, а не режим. Подобен коментар е присъщ на човек, който не е успял да вникне в същността на режима
Аз казах, че за мен не е режим. Можеш ли да спазваш постоянно 90-дневната? Без да спреш и да правиш почивки? Не, нали?
Да! Ако прочетеш по-обстойно правилата на 90ДД няма да задаваш глупави въпроси.
Беше реторичен въпрос Grinning

Моята работа е свързана с много физическо натоварване и мн движение. Пия доста водичка....поне 2.5-3л на ден
Понеже ми е мн натоварено ежедневието и нямам възможност за тренировки...нито време нито сили...та мисля най късно след месец, като намалее работата се захващам със спорт задължително

# 197
Здравейте Simple Smile След Първата четворка при дословно спазване на диетата съм - 1.500кг.Стартирах 59.700кг,днес сутринта 58.200кг.Продължавам. Днес съм до тук на 1 банан, за обяд планирам свинска пържола със зелена салата, а за вечеря пак пържола (по-малък размер) и без салата. След другата четворка пак отчет Simple Smile
Mother of prinses дай още малко шанс на диетата. Възможно е на организма да му е необходимо малко повече време да се адаптира към промяната.

# 198
flo_,АИП не е диета за отслабване,но има такъв страничен ефект,защото коригира пропускливостта на чревната лигавица,хормоналния дисбаланс,елиминира автоимунния отговор и т.н,но основната идея е различна от отслабването.Ти си свалила доста за месец,не може да няма и моменти на застой.Опиши,ако може менюто си за ден,пиеш ли бульони и добавки?
Чакам да излезе с нетърпение книгата и също ще го направя,но искам всичко по протокола да ми е ясно.

# 199
  • Монтана
Аз точно по здравословни причини го правя. Обикновено сутрин ям плод и лъжичка мед. На обяд пържолка със салата или дроб на скара като салатата е или краставичка с копър или зелена салата. На вечеря също....
Какви ли не диети съм опитвала и нищо не става. Този метод ми подейства а и се чувствам чудесно така. Нямам проблеми със подуване на корема , леко ми е ....

# 200
Колко шанс да дам? Аз съм 85кила.,  а не 58. Не е нормално за три седмици да съм КАЧИЛА 1кг.  Абсолютно същото мога да постигна и без да съм на режим (диета, според мен са абсолютно едно и също нещо, затова не се включих изобщо в спора,  просто ние правим асоциация като чуем диета с ябълки и чай, диетата е хранителен режим, може да е за период от време, може да е до живот, може да е крайна, може да е балансирана).

# 201
Моята работа е свързана с много физическо натоварване и мн движение. Пия доста водичка....поне 2.5-3л на ден
Понеже ми е мн натоварено ежедневието и нямам възможност за тренировки...нито време нито сили...та мисля най късно след месец, като намалее работата се захващам със спорт задължително

Ако имаш достатъчно физическо натоварване, спорта може да е по желание само. Аз понеже си седЪ по 8 часа и повече на ден на четирибуквието, не отчетох факта, че не всички са така.

Може да пробваш калорийната ротация да видиш как ще ти повлияе. Стискам палци да излезеш от  застоя

# 202
С 90ДД бях по същия начин. Качих даже няколко кила и ми светна лампата, че явно проблема е във В. И на мен ми се иска да ям картофи и сладко и да слабея ама ... Хихи.

# 203
Raccoon17,в АИП калориите нямат отношение,това е оздравителен режим.
flo_,нали знаеш,че фруктозата ти е до 20гр на ден,но я измести от сутринта.Закуската ти изобщо не е АИП.А можеш да влезеш в групата на АИП или тук в темата на ВМНВР,за да получиш адекватни съвети.С Хашимото ли си?Кога ще започваш захранването?Виж и тук за грешки(мазнините и зеленчуците достатъчни ли са ти):
http://www.crunchy-paleo.com/aip-6-mistakes/

Последна редакция: пт, 04 авг 2017, 12:56 от sun sea

# 204
Аз и без да я пробвам 90 дневната, ми е ясно, че директно ще се охраня, и то стабилно, с три от четири дни само на въглехидрати.
А и предвид, че инсулина три дни ще е до небето, не, мерси.
Но то си е като всяка диета, на един действа едно, на друг-друго.

Скрит текст:
А, и още нещо:постоянното ядене на въглехидрати при мен би довело до необузданото им консумиране.А аз именно от това искам да се отърва.Не искам хляб, тесто, десерти, плодове и подобни да имат власт над мен.Някак не ми допада идеята да живея нон-стоп с очакването "Ох, в понеделник ще мога да си хапна тортичка/пастичка" и сън да не ме хваща дотогава....
Това е поредния плюс на ВМ хранене, притъпява този ужасен глад за сладко.Аз напоследък и на плодовете не налитам...чак не мога да се позная, като знам колко съм луда (е, поне бях) по динята....

# 205
Аз пък за себе си знам, че не искам никоя диета или режим да ми притъпяват каквото и да е. Обичам храната, обичам да се наслаждавам, обичам от време на време да се поглезвам. Четох доста и знам кое е полезно, кое вредно с какво да се внимава и т.н. Храня се с качествена храна и от време на време се поглезвам с домашни сладки, торти и т.н., с плодове - също. С 90ДД свалих всички килограми след бременността ми, не съм яла повече от това, което е трябвало, не съм била гладна и т.н. И до момента за мен това е най-вкусната диета, не ме карало да ям повече ВГХ.

# 206
Аз пък с НВ ВМХ въобще не можах да се спогодя. Да не смея да си хапна парче диня или ябълка, или завинаги да забравя картофи и ориз, ами не, мерси. И при мен не проработи като източник на алтернативна енергия. Докато я спазвах се чувствах без тонус, лесно се уморяват и спомням си как точно на Великден си хапнах парче козунак и сякаш ми пораснаха криле на маратонките.

В този смисъл хубаво е човек да намери това, което работи при него и за него.

# 207
Добре че не сме еднакви, както и разнообразието от вкусове е голямо, иначе щеше да е страшна скука.
Подкрепям напълно NoMe.

# 208
Прегледах групата за НВ ВМХ. Малко ми е трудно да се ориентирам в това смятане на мазнини, въглехидрати и протеини, но мисля да опитам. Не мога да разбера важно ли е колко са храненията на ден? Аз не обичам да закусвам, но все пак идея за закуска освен яйца?

Ще опитам, решила съм. Няма смисъл да продължавам с 90дд колкото и да ми е лесна и приятна.

# 209
Прегледах групата за НВ ВМХ. Малко ми е трудно да се ориентирам в това смятане на мазнини, въглехидрати и протеини, но мисля да опитам. Не мога да разбера важно ли е колко са храненията на ден? Аз не обичам да закусвам, но все пак идея за закуска освен яйца?

Ще опитам, решила съм. Няма смисъл да продължавам с 90дд колкото и да ми е лесна и приятна.
Ще ти отговоря тук, но ако наистина си решила, по-добре питай и пиши в другата тема.Ще получиш всички отговори.
Да не се приеме пак като реклама и покана за ВМ НВХ.    Laughing
Скрит текст:
Основното е поне приблизително М да са около 60 %, П 20-25 %, В 15-20 %.
Не се търси перфектност.Няма определен брой хранения, нито определени часове за ядене.
Основни храни-месо-всякакво, риба-всякаква, яйца, зеленчуци-готвени или на салата, като в началото се избягват картофите, граха и останалите кореноплодни.Ядат се спокойно надземните.
За по-бързо начало и сваляне, най-добре повлияват зелените салати/марули/айсберг, краставици...
Плод-за предпочитане са дребните горски плодове.Ако не ти пречат на отслабването, може и всякакъв друг вид, по един на ден, или по парче.Аз например не съм ги спирала изобщо.Водя се по сезонността.По 1 ябълка/портокал, на ден, или по 2-3 мандарини (това зимата), после по шепа-две череши/ягоди/вишни.Сега по 3-4 кайсии/1 праскова/резен пъпеш/няколко тънки резена диня...като стане сочното грозде, не се лишавам и от чепка на ден.
Млечните:на някои им спират свалянето.Те също са въглехидратни и вдигат инсулина, който пречи на топенето на мазнини.
На мен не ми влияят толкова, ям основно заквасена сметана.не прекалявам, защото е доста калорична, особено ако същия ден съм яла повече зеленчуци или плодове.
Това в общи линии.
Ако имаш въпроси, давай в другата тема, ще пиша.    Peace

Общи условия

Активация на акаунт